Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2005

Απροκάλυπτη λογοκρισία.

Με μια πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα απόφαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας, Best. Πρόκειται για μια απόφαση που γυρνάει την χώρα μας σε εποχές που η λογοκρισία είχε τον πρώτο λόγο σε κάθε τι που μεταδίδεται δημόσια. Είτε το θέλουν, είτε όχι οι θεματοφύλακες των «ελληνορθόδοξων ιδεωδών» στα ραδιοτηλεοπτικά πράγματα της χώρας με την συγκεκριμένη απόφαση ολισθαίνουν σε ολοκληρωτικές πρακτικές.

Προκαλεί εύλογη ανησυχία η απόφαση γιατί με περισσή ευκολία η «ανεξάρτητη αρχή» διατάσσει το κλείσιμο ενός ραδιοφωνικού σταθμού, επειδή σε κάποιες εκπομπές τους ακούστηκαν βωμολοχίες και είχαν ως εκ τούτου χαμηλή ποιοτική στάθμη. Η απόφαση μάλιστα ελήφθη μετά από επώνυμες καταγγελίες για την εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού.

Γιατί όμως το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο διατάσσει το κλείσιμο του Best επειδή εκφράστηκαν με άκομψο ή προσβλητικό τρόπο συγκεκριμένες απόψεις και δεν έκλεισε τηλεοπτικά κανάλια ή ραδιόφωνα που αποδεδειγμένα εξαπάτησαν το κοινό τους; Κανάλια και ραδιόφωνα που συγκαλυμμένα πορνογραφούν καθημερινά;

Είναι προφανές ότι ο «απατεώνας» και ο «διεστραμμένος» στην κοινωνία μας είναι πιο ανεκτός από τον «αντιρρησία» και ακόμα πιο προφανές είναι ότι η «ανεξάρτητη αρχή» κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι από αυτή την στρεβλή κοινωνική αντίληψη.

Για τα γραπτά στις εφημερίδες υπάρχει ο νόμος που επιτρέπει τις αγωγές που έχει οδηγήσει σε δίκες άποψης, ενώ για τα ηλεκτρονικά μέσα το Ε.Σ.Ρ. έρχεται να αναλάβει το ρόλο του λογοκριτή. Για ποια ενημέρωση μπορούμε να μιλάμε πια;!…

8 σχόλια:

τσέλιγκας είπε...

Για κάτσε να στείλω το link σου στο ΕΣΡ και τα ξαναλέμε μετά προβοκάτορα...

ci είπε...

Ακόμα δε το κατεβάσαν το μπλογκ σου ανχελίτο????
Πλάκα πλάκα προχτές διάβαζα για τον Celentano και την κατάσταση στην Ιταλία σχετικά με λογοκρισίες κλπ και να που τώρα..

0comments είπε...

Και πάνω που έλεγα ότι το σύστημα έχει προχωρήσει και μείς το πολεμάμε με παρωχημένα μέσα, ήρθε το ΕΣΡ και με διέψευσε.
Δεν έχουν μάθει ακόμα οι μικρομεσαιωνιστές ότι ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσεις ότι δεν σ' αρέσει είναι να αδιαφορήσεις γιαυτό.
Όπως λέει κι ο μέτρ Πανούσης "Αν δεν υπήρχανε οι μπάτσοι κι η ηρωίνη ..."
Θα ξανανοίξει ο Μπεστ πάντως. Ο οποίος παρεμπιπτόντως μπροστά στο Ράδιο Ηχώ της Δράμας δεν πιάνει μπάζα.

Filotas είπε...

τσέλιγκα τα blog den είναι στην αδικοδοσία τους! Τους έστειλα κι ενα ξυγυρισμένο mail πάντως...
Δεν κατεβαίνει το blog μου Snowstad!¨οσο πιο πολλά σχόλια τόσο πιο κάτω πάει το μπλε φόντο! Λες να απευθυνθώ στο Ε.Σ.Ρ. για να κατεβαίνει παρακάτω?!!!
Amig0 αυτοί δεν έχουν μπέσα, το παπαδαριό κάνει κουμάντο σε όλα σε αυτό το κράτος! Να φανταστείς ακόμα και στην Τουρκία, ο θρησκευτικός γάμος δεν αναγνωρίζεται ως επίσημος!!!

Filotas είπε...

Δεν ξέρω την εκπομπή δεν την έχω ακούσει ποτέ! Ο τύπος βρίζει, αλλά όποιος θέλει μπορεί να κάνει μύνηση ασν νομίζει ότι θίγεται ή να αλλάξει συχνότητα, όχι να αποφασίζει το Ε.Σ.Ρ. να κλείσει ο σταθμός! Αλίμονο μας...

Juanita La Quejica είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Δεν την ξέρω την εκπομπή, δεν έχω ακούσει ποτέ το σταθμό. Όποιος ενοχλείται να κάνει μήνυση, γι αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια. Αν αρχίσουν να κλείνουν Μαζικά Μέσα Ελεεινής Επικοινωνίας, τότε δε θα μείνει και τίποτα που να λειτουργεί. Κάποιο άλλο είδος χειρισμού νομίζω χρειάζεται το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Κάτω η λογοκρισία! (btw, ωραία τα κίτρινα fonts, αν και IMHO θα έδειχναν καλύτερα σε μαύρο φόντο).

ανόνιμος προταθλοιτείς

Filotas είπε...

Συμφωνώ με τον Τσαγκαρουσιάνο που είχε γράψει για την ανωνυμία στα blog!...Ακούς ανώνυμε? Καλημέρες πάντως...

Πάνερμος...