Πέμπτη 9 Μαρτίου 2006

«Reencuentro con ...Psorokostena!»

Από την Αργεντινή δεν έχω πολλές γνώσεις. Εξαιρείται η μουσική βέβαια, από τον Carlos Gardel τον Astor Piazzola, τον βραβευμένο με Όσκαρ Gustavo Santaolalla, τον Federico Aubele, μέχρι τους Bersuit Vergabarat, Bajofondo Tango Club κλπ. Την λατρεύω όμως όπως πολλές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Από την μουσική ανακάλυψα την ραδιοφωνική κολλεκτίβα FM En transito 93,9 που πρόσφατα στις 20 Φεβρουαρίου έκλεισε 20 χρόνια λειτουργίας, ενώ από τον τύπο διαβάζω ενίοτε την εφημερίδα Clarin στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Κοιτώντας χθες τις ιστοσελίδες του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων διάβασα την είδηση της διακοπής της εκπομπής «Αντάμωμα – Reencuentro con Grecia» που μεταδίδονταν εδώ και πέντε χρόνια από ραδιοφωνικό σταθμό του Μπουένος Άιρες. Την επιμέλεια της είχε η γιατρός Χριστίνα Τσαρδίκος και περιελάμβανε πέρα από ειδήσεις από την Ελλάδα, διαγωνισμούς κι αφιερώματα που κρατούσαν τους ομογενείς μας σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, αλλά αποτελούσε σημείο επαφής και στους Αργεντινούς φίλους της πατρίδας μας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός που φιλοξενούσε την εκπομπή ζητούσε εξακόσια ευρώ τον μήνα για τα έξοδα μετάδοσης και η κ. Τσαρδίκος μετά από πέντε χρόνια δήλωσε ότι αδυνατεί να καλύπτει αυτό το ποσό και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει να μην σιγήσει το «αντάμωμα με την Ελλάδα» που ακούγονταν παναργεντίνικα.

Αν ήταν «μη κυβερνητική οργάνωση» ίσως να είχε περισσότερες πιθανότητες! Ή αν η εκπομπή λεγόταν “Reencuentro con los Estados Unidos (Ηνωμένες Πολιτείες)”. Το ελληνικό κράτος δεν έχει 7.200 Ευρώ το χρόνο για να διατηρήσει την εκπομπή.

Μπορεί όμως η κ. Τσαρδίκος να θέσει το θέμα στα κόμματα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα των προεκλογικών τους υποσχέσεων για τις επόμενες εκλογές, οπότε θα έχει ελπίδες να λάβει βοήθεια, από το 2010 κι έπειτα!…

Ολόκληρο το τηλεγράφημα του Μακεδονικού Πρακτορείου εδώ.

6 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Κρίμα...
Αθάνατο Ανύπαρκτο Ελληνικό Κράτος...

Mirandolina είπε...

Όλα τα περιμένω από αυτό το κράτος - μου ρθε να κάναμε έρανο αλλά πως να το οργανώσεις...

Filotas είπε...

Αθάνατο και σε άγρυπνο κόμμα juanita!
Πλάκά πλάκα Mirandolina καιρός είναι να κάνουμε κανέναν έρανο!...

YO!Reeka's είπε...

Απ ότι έχω ακούσει, ο ελληνισμός της λατινικής αμερικής έχει πλέον πεθάνει, γι αυτό και το ελληνικό κράτος χέστηκε πατόκορφα. Αν ήταν στην Αυστραλία ή τη Γερμανία, (που σε κάθε εκλογές έρχονται από 100 αεροπλάνα ψηφοφόρους) θα σου λεγα...
ΥΓ. Η φωτό πανοραμική της Δράμας να υποθέσω :)

0comments είπε...

Τι με θυμίσατε…
Την πορεία μου στα μη πειρατικά ραδιόφωνα την ξεκίνησα κάνοντας (λίγο ροκ, λίγο Σαββόπουλος, λίγος Χατζιδάκις) Ελληνική εκπομπή σε ραδιόφωνο του εξωτερικού.
Απ' την άλλη σιγά μη στάξει η ουρά της εξωτερικής πολιτικής μας για μια χαζορομαντική εκπομπή.


Διαβάζετε και διαδίδετε το http://calledrama.blogspot.com/
το μοναδικό blog που ξετρυπώνει και αναδεικνύει τέτοια θέματα.

Filotas είπε...

Gelial για τον ελληνισμό δεν ξέρω αν πέθανε, πάντως στην αργεντινή υπάρχει site με τον τίτλο "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"!!!
Η φωτό ναι είναι από την Δράμα των ονείρων μας!...
Amig0 στάζει μόνο η ουρά τους για την Αννούλα την Βίση και την Γιουργιοβίζιον!...

Πάνερμος...