Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Σφραγίδα απρέπειας…

Έφυγε από την ζωή μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, Γρηγόρης Φαράκος, ένας άνθρωπος που άφησε το πολιτκό στίγμα του στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος μέχρι την διάσπαση του αρχικού Συνασπισμού το 1993. Έκτοτε «εξοστρακίστηκε» από τα τείχη της ορθόδοξης κομμουνιστικής αριστεράς. Πολλά από τα ηγετικά στελέχη του Κ.Κ.Ε σήμερα είχαν θητεύσει στο κόμμα υπό τον εκλειπόντα.

Κι όμως η σημερινή ηγετική ομάδα του Κ.Κ.Ε δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για αυτόν τον άνθρωπο, ενώ πριν από λίγες μόνο ημέρες το Κ.Κ.Ε, τιμούσε με την παρουσία του τον «ταξικό αντίπαλο» Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πιστή στην απομονωτική λογική της, προσπαθεί παράλληλα με την περιχαράκωση του κόμματος να κλείσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τους λογαριασμούς με ιστορικά στελέχη του Κ.Κ.Ε. που δεν ασπάστηκαν ποτέ αυτή την λογική. Και βέβαια δεν μιλάμε για Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκησες, που προσκυνάνε σήμερα τον δικομματισμό.

Η ηγετική ομάδα του Κ.Κ.Ε. μπορεί να ελπίζει στο ανέλπιστο, ίσως και να περιμένει ένα θαύμα, ότι επειδή αυτή το θέλει οι ψηφοφόροι του κόμματος θα κλείνουν τα μάτια τους σε τέτοιου είδους απρέπειες. Οι κομματικές σφραγίδες όμως δεν μπορεί να δικαιώσουν κανένα δήθεν όραμα, ούτε έχουν σώσει ποτέ καμιά ηγετική ομάδα…

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απρέπεια είπες; Δεν λες καλύτερα αθλιότητα, χωρίς να έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια με τον μακαρίτη, μάλλον ζημιά έκανε με τις θέσεις του, παρά τον ήπιο και φιλικό τρόπο που ακτινοβολούσε!

Filotas είπε...

Το είπες εσύ...

ci είπε...

εμ..εμ..αυτά κάνουν και..

καλημερούδια, καλό καταχείμωνο;)

maria_pin είπε...

Χμ.. δύσκολο θέμα άγγιξες τώρα, και βέβαια κανένας δεν είναι άγιος-δες τον Μίκη Θεοδωράκη σε τι ιστορίες έχει μπλέξει κατά καιρούς. Το δε ΚΚΕ, θα έπρεπε να μπορεί και να μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά που τέτοια τύχη!

Ζωή σε λόγου μας, πάντως!

Filotas είπε...

Αυτά και άλλα πολλά συν-νιφάδα μου! Καμιά "ξαδελφούλα" σου θα δούμε λες αυτές τις ημέρες?
Καλησπερούδια!
Το ΚΚΕ είναι ΚΚΕ, οι ηγεσίες του είναι για ...μπάτσες Μαρία!
Ο κύριος μεθ΄ ημών λοιπόν!
:)

0comments είπε...

Ο καραμανλής δεν ήταν ταξικός εχθρός, ήταν λόγος ύπαρξης για το κκε. Τον αντιμετώπιζαν όπως οι Ρουμάνοι τσιγγάνοι το μέγαρο του λαμπράκη.
Μετά τις παραστάσεις στήνονται απόξω για να τσιμπήσουν κανά ψιλό.
μουσική η παράσταση του μεγάρου
μουσικοί κι αυτοί.

Μετά τη χούντα στήθηκαν απόξω για να τσιμπήσουν κανα ψηφουλάκι να στήσουν του σούπερ ιεραρχικό και κλειστό τσαντίρι τους.
πολιτικός ο καραμανλής
πολιτικοί κι αυτοί.

Ενώ ο Φαράκος. Ο πιο σκληρός απ' τους σκληρούς ινστρούχτορες, τους αποδείκνυε με τη ζωή του και την διαλακτική με τα ζωντανά κινήματα και ήπια πλέον στάση απέναντι στα όποια δόγματα ότι ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΙ ΑΛΛΟ κκε!

(για τους τίμιους αγωνιστές που είναι εγκλωβισμένοι στο κκε)

Filotas είπε...

Amig0 τα Σέβη μου!:)

Ανώνυμος είπε...

Για μένα αριστερός σήμαινε και σημαίνει άνθρωπος με ευαισθησίες, κατανόηση, ανωτερότητα και σε καμμία περίπτωση ρεβανσιστής και μικροπρεπής. Πως μπορείς να προσπερνάς έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα γι αυτό το κόμμα και που έκανε τόσους αγώνες σαν να είσαι ένα μικρό παιδί που θύμωσε κι εκδικείται. Ανοιχτό μυαλό, αποδοχή της γνώμης του άλλου και της διαφορετικότητας αυτό δεν είναι που ευαγγελίζονται όλοι οι "αριστεροί"? Γιατί λοιπόν να δείχνουμε τόσο στενοκέφαλοι και αγνώμονες. Κάτι τέτοια με κάνουν να μην ξέρω που ανήκω...

Filotas είπε...

Λενιώ μου συμφωνώ, αλλά ξέρεις που ανήκεις και να μην αισθανθείς ποτέ παράξενα εκεί! Οι "δήθεν" έχουν άλλη πατρίδα...
:)

ttsok είπε...

Μία και λέτε ότι το ΚΚΕ δεν μαθαίνει από τα λάθη του, αυτοί που έκαναν ότι έκαναν όταν το έκαναν έμαθαν από τα λάθη τους;

Αξία δεν έχει ένας απλός επικήδειος λόγος, τύπου "ήταν άξιος, κτλ κτλ". Αξία έχει αν εκτιμάς κάποιον, όταν τον εκτιμήσεις να το δηλώσεις δημόσια - εφόσον θες.

Δεν τίθεται ζήτημα συγχωρήσεως και ευαισθησίας. Αριστερός είναι και αυτός που διακρίνει τα γεγονότα, και δεν θεωρητικοποιεί το συμβιβασμό και την ήττα, όπως έυστοχα έγραψε το
Μαύρο Πρόβατο
.

Filotas είπε...

ttsok η ιστορία θα κρίνει τα πάντα, όχι οι επικήδειοι...
Ζήτημα αποτίμησης τίθεται νομίζω. Αλλά ποιος νοιάζεται?

ttsok είπε...

Angelito: ακριβώς έγινε αποτίμηση, γι' αυτό δεν γράφτηκε κάτι ιδιαίτερο. Επίσης, η ιστορία ήδη τα κρίνει ...

Filotas είπε...

ttsok η ιστορία του κόμματος έκρινε, η ιστορία γενικά θα κρίνει και αυτούς που σήμερα γράφουν την κομματική ιστορία και τον εκλειπόντα...

Πάνερμος...