Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Όταν η "Κουτσή Μαρία” συνάντησε τους “Πειρατές” (Παρουσίαση τεύχους Νο 2)

Έχει καθιερωθεί, πλέον, η παρουσίαση του νέου τεύχους της “Κουτσής Μαρίας” να ξεφεύγει από τα 
καθιερωμένα αν και η διαδικασία της κλήρωσης των τευχών παραμένει σταθερή. Το υπ΄αριθμόν 2 - τρίτο – τεύχος του περιοδικού που εκδίδουν στη Δράμα, με βασικό πυρήνα δραμινούς δημιουργούς, οι εκδόσεις “Ξύλινο Κουστούμι”, έγινε ανάρπαστο όπως και τα προηγούμενα, καθώς κανείς από τους δέκα τυχερούς της κλήρωσης δεν θα το χάριζε. Απλούστατα γιατί τα τυπωμένα τεύχη του περιοδικού είναι μερικές δεκάδες και οι “άτυχοι” της χθεσινής κλήρωσης θα αρκεστούν στην έκδοση pdf.
Οι απορίες για τις επιλογές της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού για περιορισμένο αριθμό εντύπων, η διατήρηση του αρχικού ύφους του περιοδικού, με τη συνύπαρξη ποίησης και εικόνας, παραμένουν αλλά όποιος έχει διαβάσει το περιοδικό καταλαβαίνει γιατί είναι περιζήτητο ανάμεσα στους “λάτρεις” αυτού του είδους έκφρασης και επικοινωνίας και γιατί ενδεχόμενα απωθεί ή αηδιάζει συντηρητικούς και άλλους κύκλους της μικρής μας κοινωνίας. “Περί ορέξεως” βέβαια, κολοκυθόπιτα...
Το release πάρτι στους “Πειρατές” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι φωτογραφίες απεικονίζουν μόνο ένα ελάχιστο μέρος της ατμόσφαιρας. Το επόμενο τεύχος, αναμένεται τον Σεπτέμβρη, συνοδευόμενο από την “παρουσία” της “Κουτσής Μαρίας” σε εκθεσιακούς χώρους της πόλης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάνερμος...