Τελείωσε στις Η.Π.Α. η κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Μπάρακ Ομπάμα, αφροαμερικανός γερουσιαστής από το Ιλινόις, είναι ο εκλεκτός των ψηφοφόρων του κόμματος. Θα αντιμετωπίσει στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές τον υποψήφιο των Ρεμπουμπλικάνων Τζόν Μακέιν. Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχτηκε την ήττα της και όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στον 45χρονο Ομπάμα, για τον οποίο πολλοί αμερικανοί και όχι μόνο, τρέφουν ελπίδες ότι θα αποτελέσει έναν αμερικανό πρόεδρο «αλλιώτικο» από τους μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος ο Ομπάμα δείχνει να αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει για να φτάσει μέχρι την είσοδο του Λευκού Οίκου και να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α. Αυτό που είναι όμως αντιληπτό όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, είναι ότι ο Ομπάμα υιοθετεί αρκετές από τις πάγιες θέσεις της αμερικανικής πολιτικής, αφήνοντας πίσω ριζοσπαστικές απόψεις του παρελθόντος.
Είναι αδιέξοδο για τους πολίτες μια χώρας, όπως οι Η.Π.Α., για τα κινήματα που υπάρχουν εκεί,να ελπίζουν σε μια αλλαγή που ποτέ δεν έρχεται. Από τον υπερεκτιμημένο Κένεντι μέχρι τον φερόμενο ως διάδοχο του Ομπάμα, πολλοί μέσα στις Η.Π.Α. ελπίζουν σε μια αλλαγή. Όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη βέβαια ελπίζουμε σε μια αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής.
Όμως ο υποψήφιος των δημοκρατικών για την προεδρία φρόντισε σχεδόν με την εξασφάλιση του χρίσματος να παραστεί σε συγκέντρωση του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, όπου μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε τους παριστάμενους, ότι ως πρόεδρος δεν θα επιτρέχει στο Ιράκ να αποκτήσει ισχύ με την οποία θα μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ, ενώ προχώρησε ακόμα περισσότερο τονίζοντας ότι η πρωτεύουσα του Ισραήλ θα παραμείνει η Ιερουσαλήμ, αδιαίρετη και υπό ισραηλινή κυριαρχία.
Αν ο βασικό άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή παραμείνει ίδιος, τότε είναι δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές. Πολύ περισσότερο δεν φαίνεται, υπό αυτές τις συνθήκες , πιθανό να υλοποιηθεί σύντομα η εξαγγελία του Ομπάμα για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Εν κατακλείδι, είναι δύσκολο να υπάρξει θεαματική αλλαγή στην πολιτική των Η.Π.Α επειδή ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής από το Ιλινόις θα εκλεγεί πρόεδρος. Σε μια χώρα, με ηγεμονική θέση στον κόσμο, η αλλαγή προϋποθέτει μαζική συμμετοχή του κόσμου, όχι μόνο στην ψηφοφορία, αλλά και στην καθημερινότητα…
4 σχόλια:
So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.
"mporei o kathe amerikanos asxetous xromatos kai oikonomikis anesis ksekinontas apo xamila na ftanei psila"...
o Obama mallon tha ta kataferei alla akoma kai an ginei proedros den einai se thesi na apofasizei autos. to gegonos oti einai afroamerikanos den tha metrisei apolitos katholou stin ousia, alla tha voithisei gia na apospastei (gia alli mia fora) i prosoxi tou kosmou se pseutodebates tou tipou "o protos afroamerikanos president" ktl...
USA is a third world country.
Ena endiaferon link :
http://www.gmcl.org/pdf/Cleavage_or_Convergence_30807.pdf
Συμφωνω με το οτι
'Eίναι δύσκολο να υπάρξει θεαματική αλλαγή στην πολιτική των Η.Π.Α επειδή ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής από το Ιλινόις θα εκλεγεί πρόεδρος'. Πρωτα πρωτα δεν ξερουμε αν εκλεγει, αλλα ακομη και αν τα καταφερει δεν σημαινει και οτι ο κοσμος θα ερθει τα πανω κατω! Δεν προβλεπονται αλλαγες για τις βασανισμενες χωρες που εξαρτωνται απο την αδιαλλακτη και μονοφθαλμη εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ.
Ακομη και στην περιπτωση που ο Ομπαμα θα ηθελε να κανει μεγαλες αλλαγες πιστευω οτι δυστυχως θα τον
..καθαριζαν αργα η γρηγορα με τον γνωστο τροπο που εχει χρησιμοποιηθει αλλωστε
και σε πολλες αλλες περιπτωσεις!
Τί περιμένεις? Η Αμερική είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις: χιλιάδες άνθρωποι ζουν χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και όσο για το πολιτικό σκηνικό, μπροστά του ο δικός μας ο δικοματισμός είναι παράδεισος!!
Δημοσίευση σχολίου