Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αυθαιρεσίες στο Κέντρο

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη υπήρξε τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και τις παρεμβάσεις που αφορούσαν αυθαιρεσίες στο κέντρο της Δράμας. Η εισαγγελική παρέμβαση για μια σειρά από καταγγελλόμενες ως αυθαίρετες παρεμβάσεις μέσα στην πόλη, απαντά από μόνη της και σε όσα κακόβουλα έχουν ακουστεί για όσους επιμένουν να σημειώνουν αυθαιρεσίες και υπερβάσεις φορέων.

Η προκαταρκτική εξέταση, η οποία δρομολογήθηκε, μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα κ. Θ. Καρυοφύλη αφορά αρκετές περιπτώσεις ενώ ήδη έχουν καταθέσει κάποιοι από τους εμπλεκόμενους και αναμένεται να καταθέσουν και υπηρεσιακοί παράγοντες την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν συνταχθεί δύο δικογραφίες για τις υποθέσεις που διερευνούνται. Η πρώτη αφορά την αυθαίρετη, σύμφωνα με αυτοψία της Πολεοδομίας, κατεδάφιση του διατηρητέου βοηθητικού χώρου του πρώην Τελωνείου, που έγινε τον περασμένο Γενάρη από συνεργεία της Νομαρχίας.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά αυθαίρετες παρεμβάσεις και κατασκευές στο ιστορικό κέντρο της Δράμας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μας σε αυτή την δικογραφία εξετάζονται όλες οι υποθέσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. Από την κατεδάφιση της Λαυρεντιανής Μονής στους Κομνηνούς, τα μόνιμα κτίσματα που παράνομα παραμένουν στην Πλατεία Ελευθερίας και για τα αυθαίρετα κτίσματα στον Δημοτικό Κήπο.

Κρίσιμο διάστημα για τα αυθαίρετα στον Κήπο

Χθες συνεδρίασε μέχρι αργά το μεσημέρι η Ε.Π.Α.Ε. (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου)για να αποφανθεί για τις κατόψεις που προφανώς έχει καταθέσει ο Δήμος Δράμας. Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομία Δράμας είχε δώσει διορία στο Δήμο της Δράμας μέχρι τις 10 Ιουνίου ή να καταθέσει κατόψεις ή να «ξηλώσει» τα σπιτάκια. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη στην Πολεοδομία χθες το πρωί. Ο κ. Μαργαρίτης είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα για κύκλους που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα μέλη της Ε.Π.Α.Ε., χωρίς να δώσει παραπάνω στοιχεία.

Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση της Ε.Π.Α.Ε. δεν κατέληξε σε απόφαση και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου.

Αντιγράφω το πρώτο θέμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΗΧΩ.

1 σχόλιο:

maria_pin είπε...

Αντε, μαζί με τα "χλωρά" να καούν και τα "ξερά"!!
χχ

Πάνερμος...