Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Αρχίζει το ξήλωμα!


Με μια ισορροπιστική, πλην όμως ομόφωνη, απόφαση η επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας Δράμας, απέρριψε την αίτηση του Δήμου Δράμας για την "νομιμοποίηση" των αυθαιρέτων κατασκευών του Δημοτικού Κήπου, αλλά του αφήνει δύο από αυτά μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν και θα τελειώσει η Ονειρούπολη, οπότε και θα πρέπει να τα ξηλώσει και αυτά. Επί της ουσίας της απόφασης, αναιρρείται έστω και τμηματικά, η προσπάθεια τσιμεντοποίησης και όποιων άλλων μελλοντικών σχεδιών μπορεί να υπήρχαν, του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Αποκλείεται να υπάρξει οποιαδήποτε διοργάνωση που θα εγκαταστήσει οικίσκους για διάστημα πάνω από λίγες ημέρες ή εβδομάδες και θα πρέπει να τα αποσύρει αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας της. Ο Κήπος της Δράμας από τον ερχόμενο Γενάρη θα είναι άδειος από σπιτάκια, ενώ τα παρτέρια του θα πρέπει να αποκατασταθούν και να φυτευθούν με λουλούδια.
Ο ηττημένος της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη που επέμεινε, γνωρίζοντας ότι υπήρχε κραυγαλέα παρανομία, να υποστηρίζει ότι όλα γίνονται για το καλό της πόλης και όχι παράνομα, ενώ δε σταμάτησε λεπτό να επικρίνει και να λοιδορεί σε αρκετές περιπτώσεις όσους εξ' αρχής αντέδρασαν στις εμπνεύσεις των έμμισθων ειδικών του συμβούλων. Ξεκίνησε τη θητεία του με τους καλύτερους και για αυτόν και για την πόλη οιωνούς. Δύο χρόνια μετά την εκλογή του έχει καταφέρει να αναστατώσει την πόλη με την εμμονή του σε προσωπικές αποφάσεις, χωρίς κανένα διάλογο με οποινδήποτε φορέα.
Για το υπό διαμόρφωση κίνημα πόλης για την σωτηρία και αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας των κοινόχρηστων χώρων, η μάχη που αρχίζει είναι πιο μεγάλη από αυτή που δόθηκε. Να διαμορφωθούν προτάσεις για τον Κήπο και την Αγία Βαρβάρα, να περιοριστούν τα φαινόμενα εισβολής σε αυτά και κυρίως να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση πολλών άλλων κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχει το ζήτημα του "κρυφού" Κήπου, πίσω από το πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών δυτικά του διοικητηρίου, όπως και το ζήτημα της αξιοποίησης του νοτίου τμήματος του πάρκου των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, μέρος του οποίου έχει χαραμισθεί για να γίνει αυτοκινητόδρομος. Υπάρχει μάλιστα κίνδυνος να κατασκευαστεί αερογέφυρα για τα οχήματα πάνω από την υπάρχουσα γέφυρα Ζώνκε, ο οποίος πρέπει επίσης να αποτραπεί. Αερογέφυρες η Δράμα χρειάζεται στις σιδηροδρομικές διαβάσεις ανατολικά και δυτικά της, όχι μέσα στην καταπράσινη καρδιά της.

Η σημερινή δημοτική αρχή της Δράμας, τελματωμένη μέσα σε προσωπικές φιλοδοξίες, οικογενειακές εξυπηρετήσεις και σε απίστευτες σπατάλες δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από το υποχρεωτικό...

Η "κρυφή" Δράμα μπορεί να αρχίσει να αποκαλύπτεται...

5 σχόλια:

Arxitektwn tou Opiou είπε...

Και που θα μείνει τώρα ο Βαγγέλης;

Οξω οι βάσεις του τσιμέντου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως εγώ βλέπω την επιτυχία του δικού σας κινήματος και όχι την πίστη του ΝΣ στο νόμο. Αν δεν πίεζαν οι κάτοικοι, τότε το ΝΣ ανεδίαστα θα αποδεχόταν την παρανομία και την τσιμεντοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί
και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

http://aftarkia.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, συγνώμη αν το σχόλιο φαίνεται άσχετο, αλλά πώς αλλιώς θα μαθευτεί το πράμα;
Ενώ οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται ταυτόχρονα και στα 2 ημισφαίρια, και τα κερδομανή λαμόγια της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος και πολυδιαφημισμένος ραδιενεργός γενοκτόνος των Βαλκανίων Γκορ, γρυλλίζαν για ...λιώσιμο των πάγων (!),
ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία, ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ και στη Γερμανία - άλλοι 6 με υποθερμία!...
ΧΙΟΝΙΣΕ επίσης στην Καλιφόρνια, την Κίνα κ.α.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html
http://www.mymother%20lode.com/%20News/article/%20kvml/1216079663
Ενώ η ΝΑΣΑ από την Πρωτομαγιά ανήγγειλε με καθυστέρηση ότι εισήλθαμε σε φάση ψύξης...
(http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=1801)

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά των λαμογιών της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος, πολυβραβευμένος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ.

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a
http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm
Εκδηλώθηκε ρήγμα στην Ένωση Φυσικών τής Δολαρίας κατά της τρομολαγνείας των υπερθερμασμένων!
http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm
Να κι άλλος ένας που βρήκε το ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επί χρόνια υποστηρίζοντας τη συλλογική ενοχοποίησή μας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα:
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24036736-7583,00.html
Κι ένας που ομολογεί πώς μαγείρευαν καιρικά δεδομένα, από αυτά που χρησιμοποιούνται εναντίον μας:
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/17/fabricating-temperatures-on-the-dew-line.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αποσιώπηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει με το κλίμα και ποια είναι η δοκιμασμένη προσαρμογή
, εδώ
και εδώ: http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.

Agobooks είπε...

Να ένα καλό!!!

Πάνερμος...