Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Τα καλύτερα του 2007: Λογο - τεχνικό έργο της χρονιάς


Η εκδοτική έκπληξη της χρονιάς είναι το βιβλίο που θυμίζει ένα κλασικό αριστούργημα στον τίτλο του. Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολλαπλάσιο σε μέγεθος και όγκο λογο - τεχνικό έργο. Πρόκειται για ένα αριστούργημα που θα εκπλήξει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Η πλοκή του δομημένη πάνω σε στέρεες, σαν από μπετόν, βάσεις συναρπάζει ενώ τα κοσμητικά επίθετα, που σαν εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, αιωρούνται στις αφηγηματικές εκτάσεις μιας πανέμορφης πόλης δίνουν έναν φανταστικό τόνο στο δημιούργημα που σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στα βιβλιοπωλεία αυτή την εποχή. Διαφημίζεται άλλωστε κατά κόρον στην τηλεόραση, ειδικά στην εκπομπή της άρχοντα της πρωινής ζώνης Γρηγόρη Αχβαχούτογλου.
"Οι καλύβες του Μπάρμπα Θωμά" σε λίγα χρόνια θα ανήκουν στα κλασσικά λογο-τεχνικά έργα, καθώς ακροβατούν με μαεστρία ανάμεσα στην καλλιτεχνία του αυθαίρετου και στο παραλήρημα του υπερφίαλου.
Η υπόθεση; Μια πόλη που υποφέρει από χρόνια ψυχωσικά πολιτικά σύνδρομα, βρίσκει την λύτρωση στο πρόσωπο ενός φωτισμένου ανθρώπου, που ξορκίζει τους δαίμονες της αντιλαμβανόμενος ότι για την κακοδαιμονία των συμπατριωτών του έφταιγαν τα κρωξίματα των παπιών και οι κουτσουλιές των περιστεριών που ζούσαν στον Κήπο της. Ο ήρωας αντί για ζώα, τοποθετεί μέσα στον Κήπο μεζονέτες και σπιτάκια. Ένας αγαθός γίγαντας ντυμένος στα κοκκινα μοιράζει δώρα και χαρά κι έτσι οι άνθρωποι βρίσκουν την γαλήνη τους και ξαναγίνονται παιδιά. Από εκείνη την στιγμή η αναγεννημένη πόλη ζει ένα παραμύθι. Ζείστε το κι εσείς στις σελίδες αυτού του βιβλίου...

Οραματιστείτε τον κόσμο του 22ου αιώνα σήμερα. Πως θα είναι οι πόλεις χωρίς χώμα και ενοχλητικές λάσπες. Πως η τσιμεντένια αισθητική του νεοέλληνα θα ισοπεδώσει και τα τελευταία πάρκα εστίες μόλυνσης και συγκέντρωσης πρεζονιών και τριζονιών.
Οι εκδόσεις "Πονειρούπολη" πρωτοπορούν!

3 σχόλια:

0comments είπε...

Επίσης στο πιεστήριο για το 2008 βρίσκεται η πολιτική νουβέλα "Ο Πύργος της ..ίζας" Ένα αριστούργημα μοντέρνας λογιστικής που αξιοποιεί τα σύγχρονα Μαθηματικά για να αποδείξει την απειροστή χωρητικότητα του Dek Pota με όπλο τη λύση του θεωρήματος του Dey ad.

Στην ίδια σειρά θα εκδοθούν:
"Η Αλίκη στη χώρα των Θυμάτων"
και άλλα.

2bcontinued
Προσεχώς στις οθόνες σας

ENAS=KANENAS είπε...

Καλά ρε σεις δεν παίζεστε ρε! Ρε μόνο τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στον κήπο ξέρετε τι ανάσα ήταν για το Δημοτικό Συμβούλιο του Cafur ρε σεις; Τώρα που τα έδιωξαν από τους δρόμους κάπου έπρεπε να τα βάλουν άλλα στα πεζοδρόμια άλλα στον κήπο ... βλέπεις εξυπηρέτηση κάνουν οι άνθρωποι... να ούμε...

Filotas είπε...

Amig0 έχεις καλύτερη πληροφόρηση από εμένα για τα εκδοτικά δρώμενα, το ομολογώ...
Εναςισονκανένας πρόσεξε τι λες γιατι δεν θα καλεστείς στα εγκαίνια του πάρκινγκ Δημοτικού Κήπου ε?!

Πάνερμος...