Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Απεργαμάτη μέρα!...

Περίπου χίλιοι απεργοί, εργαζόμενοι και εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Δράμας κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης χτες Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που κύρηξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ.

Στην συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χρήστος Βασιλειάδης και η πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ελένη Προδρόμου, ενώ μετά την ανάγνωση του απεργιακού ψηφίσματος ξεκίνησε η πορεία προς τη Νομαρχία Δράμας για την παράδοση του.
Οι απεργοί ήταν πολλοί και από διάφορους χώρους, τα μπλοκ του Κοινωνικού Φόρουμ και της Αυτόνομης Παρέμβασης ήταν τα πιο ζωηρά, η πορεία πέρασε και από την πλατεία Ελευθερίας όπου ήταν ο χώρος συγκέντρωσης για το Π.Α.ΜΕ. και μετά από μισή περίπου ώρα κατέληξε στο Διοικητήριο. Η πορεία του Μετώπου ήταν δυναμική με συμμετοχή περίπου διακοσίων απεργών.
Η Δράμα πρωτεύουσα της ανεργίας στην Μακεδονία δεν έχει συνηθίσει σε τόσο μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν έχουμε μάθει να περπατάμε και να τραγουδάμε. "Μηνύματα" πάντως από χθες είμαι βέβαιος ότι ξέρουμε να στέλνουμε...
Στον δρόμο ξανά, όποτε χρειαστεί!
No passaran!

3 σχόλια:

0comments είπε...

Μια κυβέρνηση που χωρίς κανένα σχεδιασμό ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, μετράει μόνο τις κοινωνικές αντιδράσεις και το επακόλουθο πολιτικό κόστος. Προτείνουμε - Μετράμε αντιδράσεις - Ανάλογα Κάνουμε ή δεν κάνουμε πίσω - Τρώμε τον+την Υποργό - Διατηρεί ο Καραμανλής το προφίλ του - Πάμε σ' άλλο μέτωπο.
Οπως κάναμε για την ασφάλιση πρέπει να κάνουμε για όλα τα κεκτημένα που σκέφτεται να ξεπουλήσει η κυβέρνηση.
Περιβάλλον - Συλλογικές συμβάσεις - Παιδεία - Υγεία - Φορολογία - Κοινωνικά & Πολιτικά Δικαιώματα κ.ο.κ

Πάντα στους δρόμους!!

Ανώνυμος είπε...

A las barricadas!

Ανώνυμος είπε...

...Στην Αθήνα, ήταν τεράστια η πορεία...το μύνημα το πήραν μάλλον, καιρός να πάρουν και πόδι...

σας ασπάζομαι
πλαγιομετωπικώς,
ως συνήθως
Babett

Πάνερμος...