Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

37 "μίζερα" περιστέρια λερώνουν το γιοφύρι;


Την πρώτη μέρα που αντίκρυσα την πιο πάνω εικόνα, σκέφτηκα ότι τα πουλιά είναι μάλλον πιο έξυπνα από εμάς. Αν παρακολουθείτε την υπόθεση της "Πονειρούπολης" θα ξέρετε ότι για να εγκατασταθεί στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας ο "Σάντα", εκτοπίστηκαν από εκεί όλα τα ζωντανά που φιλοξενούνταν. Πάπιες και περιστέρια κυρίως. Οι πάπιες πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, τα περιστέρια κάπου φημολογείται ότι μεταφέρθηκαν, πολλά από αυτά ψόφησαν στους χειμερινούς δρόμους της Δράμας κάποια πολύ λίγα επιβίωσαν. Ο αγώνας της επιβίωσης στην Πονειρούπολη δεν είναι δύσκολος μόνο για τους "μίζερους" ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Ποιος τους φταίει; Ας γίνονταν εθελοντές.
Σήμερα τα ξημερώματα στην Δράμα είχε -7 βαθμούς. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 4 το ξημέρωμα. Τα "ανεπιθύμητα" περιστέρια, έστησαν τη νέα τους φωλιά σε ένα δέντρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον χώρο όπου φιλοξενούνταν πριν από την υλοποίηση των εμπνεύσεων των "Πονειρουπόλων".

Εκεί όπου φωλιάζουν, όπως είναι φυσιολογικό, ξαποσταίνουν, βλέπουν τηλεόραση- κατά προτίμηση τις εκπομπές "Όμορφος κόσμος το πρωί" και " Κυριακή στο χωριό"- ερωτοτροπούν και φυσικά πηγαίνουν και προς νερού τους. Η μικρή φωλιά στήθηκε σε έναν χώρο που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στους "Πονειροπόλους". Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γεφύρι - που στήθηκε αρχικά χωρίς καμία άδεια και νομιμοποιήθηκε ενώ είχε αρχίσει η Πονειρούπολη - του Αη - Βασίλη και μάλιστα στο σημείο όπου οι επισκέπτες ετοιμάζονται να αρχίσουν την κάθοδο τους. Οι "Πονειροπόλοι" είδαν ότι το γκλαμουριάρικο χωριό του Σάντα είχε και κουτσουλιές σε ένα νευραλγικό σημείο του και σκέφτηκαν να αντιμετωπίσουν το θέμα, σκεπάζοντας το δάπεδο της γέφυρας και σκουπίζοντας τον χώρο κάτω από αυτήν. Εις μάτην όμως και καταλαβαίνεται γιατί...
Άπλωναν το νάυλον οι εθελοντές, το μάζευαν,
οι κουτσουλιές αυξάνονονταν και πληθύνονταν...Μέχρι που κάποιος σύμβουλος υποθέτω τελείως αυθαίρετα για να εναρμονιστώ στο κλίμα, σκέφτηκε την απόλυτη ιδέα. "
- "Αφού έχουμε να κάνουμε με μια βροχή από κουτσουλιές γιατί να μην πάρουμε ομπρέλα;".
- "Τι ομπρέλα να βάλουμε";
- Μια από τις μεγάλες της Coca Cola να ταιριάζει και με τα χρώματα του Αη - Βασίλη;
- "Μπα, θα ξεσηκωθούν πάλι οι μίζεροι και θα μας κατηγορούν", θα σκέφτηκαν και έβαλαν μια λευκή ομπρέλα από αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις παραλίες το καλοκαίρι. Πονειρούπολη χωρίς παραπομπή στο καλοκαίρι, έστω και εξ ανάγκης, δεν νοείται. Άλλη μια καινοτομία του εμπνευστή του "Πονείρου" και των συμβούλων του...
Σιγά μην φοβηθούν το κιτς!
Η λύση βρέθηκε! Οι κουτσουλιές δεν θα αμαυρώσουν την "τέλεια" εικόνα της Πονειρούπολης, ούτε και οι "μίζεροι" που στάζουν "χολή" για τον εμπνευστή της νέας μεγάλης ιδέας της. Όλα θα κυλάνε ήρεμα στην μικρή πόλη που είναι έτοιμη να προσκυνήσει τον κάθε εξυπνάκια, που νομίζει ότι μπορεί να κάνει πανηγύρια με ξένα κόλλυβα...
Η Πονειρούπολη τελειώνει αύριο. Ουσιαστικά από Δευτέρα οτιδήποτε έχει χτιστεί η τοποθετηθεί μέσα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας είναι αυθαίρετο.
Εκτός αυτού δεν έχει και καμία χρησιμότητα μέχρι του χρόνου τον Δεκέμβρη .
Και για να λέμε τα σύκα - σύκα και τον κήπο - κήπο, τα περιστέρια είχαν συμμετάσχει σε κρυφή σύσκεψη όσων αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση του δημοτικού κήπου και στην απαλλοτρίωση του από μικροκομματικά συμφέροντα, όπου συμφωνήθηκε να πάνε να εγκατασταθούν πάνω από το γεφύρι του Σάντα.
Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους
και κυρίως στους αδύναμους και στους ανυπεράσπιστους.
Για αυτόν θα παλέψουμε από εδώ και εμπρός!


Η παραπάνω φωτογραφία είναι χτεσινή η παρακάτω είναι φανταστική.

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
κι όξω απ' τον κήπο τα μπετά!



5 σχόλια:

0comments είπε...

Ότι δεν κάνουν οι άνθρωποι το κάνουν τα ΠΕΡΙΧΤΕΡΙΑ!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται τελικά στο όνομα της ανάπτυξης να σκοτώνουμε ό,τι ανέπτυξε αυτή την ανάπτυξη. Η περιοχή έγινε γνωστή και αγαπητή ακριβώς για τα ζώα και τα πουλιά της, για την αειφόρο μορφή της. Κι όμως στον όνομα της ανάπτυξης όλα μαραζώνουν ακι καταστρέφονται.

Filotas είπε...

Amig0 και Δείμε είναι απίστευτο αυτό που ζούμε! Της Δεξιάς το κάγκελο γίνεται εδών στην Δράμα...

eNVy είπε...

Πέστα χρυσόστομε!!!

Πως μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί σου? Θέλω την άδεια σου για να δημοσιεύσω αποσπάσμα απο τα κείμενα σου σε τοπικό περιοδικό. Αν θέλεις στείλε μου ένα e-mail για να σου δώσω περισσότερες πληροφοριές.

Filotas είπε...

Nv_orton καλώ ήρθες στο Calle drama!:)
Angelito με λένε και τα γράφω!:Ρ
Επικοινωνία: calledrama@gmail.com

Πάνερμος...