Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Κατεδαφίζεται...

Η "ένοχη" σιωπή του Νομάρχη Δράμας στο θέμα της κατεδάφισης του ενός από τα δύο διατηρητέα κτίρια του παλιού Τελωνείου Δράμας φανερώνει πριν από όλα τον τρόπο με τον οποίο έμαθαν να πολιτεύονται οι αιρετοί μας άρχοντες την τελευταία δεκαετία.

Ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε το αφήνουμε να ξεχαστεί. Τα media ξέρουν την δουλεία τους. Οι περίεργοι ή δεν θα βρουν βήμα ή θα λοιδορηθούν από τον μηχανισμό που σιτίζεται στα σκαλιά των μεγάρων, α’ και β΄ βαθμού τοπικής διαφθοράς.

Συνέντευξη τύπου δίνει η μείζον αντιπολίτευση, που αναφέρει ότι η Νομαρχία δεν δίνει απολογισμό των πεπραγμένων της σε μια σειρά από οικονομικά θέματα κι ενώ θα έπρεπε να βουίζει ο τόπος, το θέμα σε δυο μέρες δεν θα υπάρχει. Ο Δήμαρχος παίρνει 140.000 ευρώ για την Πονειρούπολη 2007 από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει καταθέσει απολογισμό για την Πονειρούπολη 2006!

Όποιος ρωτάει και ξαναθέτει ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση διακατέχεται από εμμονές!

Υπάρχουν μάλιστα και "ειδικά" έντυπα που προπηλακίζουν όσους δεν το βουλώνουν.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Ενώ το 2001 σε έκδοση της Νομαρχίας για τα διατηρητέα κτίρια της Δράμας, ο Νομάρχης δήλωνε ότι το κτίριο θα συντηρηθεί και θα μεταστεγαστούν εκεί οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε μπουλντόζα για να γκρεμίσει το βοηθητικό κτίριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος τους οικοπέδου. Πριν την επιχείρηση κατεδάφισης ο κ. Νομάρχης είχε επαφές για να αποσπάσει συναίνεση στα σχέδια του. Σε αυτές του επισημάνθηκε ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο του – να χτιστεί, αφού γκρεμιστεί το διατηρητέο κτίριο του Τελωνείου, ένα καλλιμάρμαρα μέγαρο, το οποίο μάλιστα θα συνδέεται με γυάλινο διάδρομο με το σημερινό κτίριο της Νομαρχίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι για να στεγαστούν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού!!! – δεν μπορεί να προχωρήσει αφού τα κτίρια είναι διατηρητέα.

Παρόλα αυτά προσέγγισε τον πρόεδρο του Σ.Φ.Γ.Τ Δράμας χωρίς κανείς να γνωρίζει τι συζήτησαν επακριβώς και είδε ότι από την πλευρά της Οικολογικής Κίνησης, δεν γίνονται εκπτώσεις σε μεγαλεπήβολα σχέδια, κατάφυγε στην κατεδάφιση του βοηθητικού κτιρίου με το πρόσχημα ότι ο χώρος μύριζε άσχημα, είχε ποντίκια και γενικά απόπνεε εγκατάλειψη.

Πάντως από την περασμένη εβδομάδα έχει κατατεθεί αναφορά στην πολεοδομία και αναμένονται πλέον οι επόμενες κινήσεις του «πολυχρονεμένου μας». Μειονέκτημα για το κτίριο, θαρρώ αφού υπάγεται στην δικαιοδοσία του, είναι το γεγονός ότι Υπουργός Μακεδονίας Θράκης είναι σήμερα ο δραμινός «σταρ» της πολιτικής κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

Μέχρι σήμερα πάντως παρά τα δημοσιεύματα δεν έχει αναφερθεί - ο νομάρχης - στο θέμα.

Περισσότερα στοιχεία για το κτίριο εδώ

Ενημέρωση:

Τελικά ο Νομάρχης επικοινώνησε με τοπική εφημερίδα (Ηχώ) που αναφέρθηκε στο θέμα του κτιρίου του Παλιού Τελωνείου, λέγοντας ότι το κτίριο που κατεδαφίστηκε δεν είχε καμιά αξία και κατεδαφίστηκε μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας ότι δεν μπορεί να ανακατασκευαστεί.

Μάλιστα διέψευσε ότι πέρασε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο θέμα κατεδάφισης του κτιρίου του Παλιού Τελωνείο και της ανέγερσης καλλιμάρμαρου κτιρίου στην θέση του. Τόνισε ότι η Νομαρχία δεν έχει την πρόθεση να γκρεμίσει το κτίριο, αλλά βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υ.ΜΑ. - Θ. για την σύνταξη μελε΄της συντήρησης και την αναπαλαίωση του στη συνέχεια.

Πάντως με ανακοίνωση της η Οικολογική Κίνηση, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την κατεδάφιση ενός εκ των διατηρητέων κτιρίων του παλιού τελωνείου της Δράμας. Η Νομαρχία Δράμας, αναφέρει η ανακοίνωση, που ύπουλα και παράνομα κατεδάφισε το κτίριο έδειξε πόσο ξένη είναι με την ιστορία αυτού του τόπου. καλεί το Δημοτικό και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να προστατεύσουν το δεύτερο κτίριο και καταλήγει, η Οικολογική Κίνηση Δράμας αγωνίζεται σθεναρά για να διαφυλάξει την πόλη από τους εφήμερους διαχειριστές της.

4 σχόλια:

0comments είπε...

Είμαστε δυό!
Είμαστε τρεις!
Είμαστε χίλιοιδεκατρείς!!

Agobooks είπε...

Κι εκεί...Ζαχοπουλιάδα;

Filotas είπε...

Είμαστε amig0?!
n.ago από εδώ πήραν το know how στην Αθήνα!:Ρ

maria_pin είπε...

Δυνατά παιδιά! Να μη μας πάρουνε και τ'αυγά και τα πασχάλια!!
χχχ

Πάνερμος...