Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Η αιώνια λιακάδα ενός "πονειρού" μυαλού....

Είναι πρωτοφανές, ένας αιρετός άρχοντας να έχει χτίσει σπίτια μέσα σε κοινόχρηστο χώρο της πόλης του, που στην περίπτωση μας τυγχάνει Πάρκο και να μην έχει ακόμα αποφασίσει αν θα τα διατηρήσει εκεί ή θα τα ξηλώσει;

Αν τα διατηρήσει είναι αυθαίρετα. Άρα ο ίδιος, εν γνώσει του, παρανομεί.

Εδώ και δυόμιση μήνες παρά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα, έχει αποφύγει να απαντήσει δεσμευτικά και καταφεύγει σε ένα κρυφτούλι με θολές εξαγγελίες, και μόνιμη επωδό του την μίζερη αντίληψη για τα πράγματα της πόλης, όσων υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο και τα πάρκα και ζητούν την τήρηση του νόμου και την αποκατάσταση του Κήπου, όπως ήταν πριν από την Ονειρούπολη.

Είναι σαφές ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Ενδεχομένως να σταθμίζει και το μέγεθος των αντιδράσεων για να βγει στο τέλος, όταν δει ότι ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι τι σχεδιάζουν για τον Κήπο και να μας ανακοινώσει ότι πλανηθήκαμε που νομίσαμε ότι θα παρανομούσαν για το «καλό» οποιουδήποτε. Ότι προτρέξαμε, ως μίζεροι να προβλέψουμε συμφορές…

Όλοι και όλες όμως έχουμε ακούσει τις δηλώσεις του Δημάρχου, των έμμισθων ειδικών συμβούλων του και των δημοτικών συμβούλων που καταδέχτηκαν να προσέλθουν σε διάλογο μαζί μας.

Ως πολίτες που μοναδικό μας συμφέρον είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τετελεσμένα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Καλούμε τους φορείς και τα κόμματα να πάρουν θέση.

Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για την Ονειρούπολη, να καταθέσουμε προτάσεις, αλλά όχι να νομιμοποιήσουμε δια του διαλόγου, παράνομες πράξεις.

Αν επιχειρηθεί η επέκταση στον Κήπο με αφορμή την ήδη υπάρχουσα υποδομή, η Ονειρούπολη θα είναι για μας από εδώ και πέρα αυτό που παραπάνω περιγράφουμε.

Πονειρούπολη! Και ο εν λόγω κύριος, Παραμυθωμάς.

Εν κατακλείδι, σε κάθε αυθαιρεσία θα μας βρίσκεται μπροστά σας.

Update: Η μεθόδευση για να παραμείνουν τα αυθαίρετα:

Σήμερα ο αιρετός μας άρχοντας ανακοίνωσε ότι οι οριστικές αποφάσεις για το αυθαίρετο χωριό του Αη - Βασίλη, θα ληφθούν μετά από σύσκεψη φορέων που θα γίνει σε δέκα ημέρες, όπου θα κληθούν φορείς και σύλλογοι για το μέλλον του θεσμού (επί της ουσίας αν θέλουν τα σπιτάκια στον Κήπο ή όχι). Δηλαδή θα βάλει τους συλλόγους "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα" και αυτός θα έρθει εκ των υστέρωμ να πει ότι υλοποιεί την επιθυμία των φορέων και των συλλόγων, των εθελοντών κ.α.
Πονηρός ο "βλάχος"!
Έχτισε αυτός παράνομα και χωρίς άδεια και θα τον δικαιώσει ο λαός. Αυτό είναι το μάστερ πλαν. Δηλαδή θα επικαλεστεί ότι έκανε διάλογο μέσα σε μια αίθουσα όπου οι φιλικά προσκείμενοι σύλλογοι και λοιποί υποστηρικτές του θα επιβάλλουν την άποψη τους. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να γίνει έτσι διάλογος ουσίας, το γνωρίζει και για αυτό επέλεξε την συγκεκριμένη μεθόδευση...
Επαναλαμβάνω για να μην ξεχνιόμαστε: Τα σπιτάκια είναι παράνομα!

4 σχόλια:

0comments είπε...

Tον ένα σύλογο θα εκπροσωπεί η Αλίκη, τον άλλο ο Γρηγόρης, και τους φορείς οι κολλητοί μας, οι διορισμένοι απ' το κόμα.
Κι όλοι μαζί εκπροσωπώντας τη Δράμα Εθελοντικά!!! θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας για οτιδήποτε χρειάζεται ο Δήμαρχος. Αύριο μεθαύριο ίσως χρειαστεί να κάνουμε το ίδιο και για τους λιγνήτες. Γι' αυτό ας αρχίσουμε την προπόνηση απ' τα "ψιλά"

Όταν έρθουν όμως τα φιρμάνια, απ' τους εξ Αθηνών ελεγκτές, για τα Ευρωπαϊκά και άλλα φράγκα. Τότε να δούμε ποιούς φορείς θα καλέσει. Γιατί έχουν μάθει να παίζουν με όμοιους αντίπαλους, με παρόμοιο παρελθόν και "βίο" και ως εκ τούτου σιωπηρούς.
Τα πράματα όμως αλλάζουν.

Κοινή γαρ η τύχη
και το μέλλον Ορατότατον!

ο δείμος του πολίτη είπε...

μπαζώστεεεεε. Ας φάμε και το λίγο πράσινο, ας χάσουμε χερικές δεκάδες ακόμα δέντρα και χώρους αναψυχής. Μπαζώστεεεε

pantelux είπε...

Αναρωτιέμαι σε ποιο σημείο θα φτάσουν...
Δεν αναρωτιέμαι σε ποιο σημείο θα φτάσουμε...

Ανώνυμος είπε...

a re sidero pou tous xreiazetai..

Πάνερμος...