Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Αλκίνοος, Ζερβουδάκης, Αποστολάκης, Μακρινά Ξαδέρφια στην Πετρούσα

Η μεγαλύτερη, σε αριθμό συμμετοχών αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, συναυλία που έχει γίνει ποτέ στο νομό μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Φαράγγι της Πετρούσας. Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαϊνηδες, Μακρινά Ξαδέρφια, Σοφία Παπάζογλου είναι κάποια από τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στη συναυλία αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις. Η αλληλεγγύη είναι η αιτία που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα γεγονότα.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος MDA ( Muscular Dystrophy Association ) που δημιουργήθηκε στη χώρα μας το 2000 και έχει σαν σκοπό του συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλούν η Μυϊκή Δυστροφία και οι άλλες Νευρομυϊκές Παθήσεις, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων πάσχουν από αυτές.

Η ιδέα της πραγματοποίησης της συναυλίας γεννήθηκε πέρσι το καλοκαίρι και μέσα σε λίγο διάστημα οι περισσότεροι καλλιτέχνες που ενημερώθηκαν δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη συναυλία. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Δόξα Βώλακα, αφού ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, είναι και μέλος του MDA, ενώ είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που εθελοντικά βοηθάνε και θα βοηθήσουν την διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα γίνουν γνωστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μια μικρή περιγραφή των νευρομυϊκών παθήσεων αλλά και του MDA ακολουθεί παρακάτω:

«Οι Νευρομυϊκές Παθήσεις αποτελούν μια μεγάλη ομάδα νοσημάτων του Νευρικού και Μυϊκού Συστήματος γενετικής προέλευσης. Η ηλικία εμφάνισης μιας Νευρομυϊκής Πάθησης εξαρτάται από το είδος της, τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να παρουσιαστούν από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Σήμερα η δυνατότητα διάγνωσης των Νευρομυϊκών Παθήσεων είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σημαντική έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας. Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται επίσης στον τομέα της φροντίδας και υποστήριξης των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, μέσω φαρμακευτικής αγωγής, συστηματικής φυσικοθεραπείας, διορθωτικών επεμβάσεων και αναπνευστικής υποστήριξης.

Πρωταρχικός σκοπός του MDA Ελλάς είναι να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις (νέοι στην πλειοψηφία τους), να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, το MDA Ελλάς έθεσε τους εξής στόχους:

* Δημιουργία Ειδικών Μονάδων για Νευρομυϊκές Παθήσεις σε νοσοκομεία και κλινικές σε όλη την Ελλάδα.

* Προώθηση των ερευνών για έγκαιρη διάγνωση και βελτίωση της πρόγνωσης των Νευρομυϊκών Παθήσεων.

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Νευρομυϊκές Παθήσεις»

Πληροφορίες στο διαδίκτυο: http://www.mdahellas.gr

Είναι σίγουρο ότι και μόνο οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία αλληλεγγύης αρκούν για να αποτελέσουν κίνητρο για οποιονδήποτε. Αλλά ακόμα κι αν δεν θέλετε ή μπορείτε να πάτε στο Φαράγγι της Πετρούσας αξίζει να βοηθήσετε…

Για τον Γιώργη και την Κατερίνα μας

3 σχόλια:

Agobooks είπε...

Καλή ευτυχία!

υ.γ.:Ο Ε.Βενιζέλος, μίλησε αποκλειστικά στο blog « Η Κλειδαρότρυπα».
Είπε πολλά και απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις. Πες τη γνώμη σου η διατύπωσε κάποια ερώτηση.

Filotas είπε...

Eyxaristoume N.Ago!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να φτιάξει ο καιρός γιατί και σαν συναυλία/τοποθεσία λέει αλλά κυρίως και ο σκοπός που γίνεται αξίζει!

Πάνερμος...