Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Ούστ ρε Άουστ!


"Την «έξοδο» έδειξαν οι εργαζόμενοι του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και πλειοψηφούντες μέτοχοί του, στον διευθυντή του περιοδικού Στέφαν Αουστ, ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2008.

Σύμφωνα με τον Αρμιν Μάλερ, διευθυντή της ένωσης των μετόχων εργαζομένων «το Spiegel έχει ανάγκη από ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο».

Σε σκληρές δηλώσεις του στην Financial Times Deutchland ο Αρ.Μάλερ λέει ότι το περιοδικό επιθυμεί να αποκτήσει ξανά ένα νεαρό αναγνωστικό κοινό και πως οι «καλές και φρέσκες ιδέες» είναι απαραίτητες, κάτι για το οποίο ο Στέφαν Αουστ είναι ανίκανος.

Ο 61χρονος Αουστ είναι διευθυντής σύνταξης του Der Spiegel από το 1994. Είχε κατηγορηθεί για αυταρχικό προφίλ και βρισκόταν σε σύγκρουση με τον επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του περιοδικού Μάριο Φρανκ.

Το Der Spiegel είναι ένα από τα πιο ισχυρά περιοδικά στη Γερμανία. Οι εργαζόμενοί του ελέγχουν το 50,5% των μετοχών του."

Από το in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

na poume episis oti itan apo ta mona tin epoxi tis Stazi pou kapou kapou evgaze kimena stin epifaneia gia tis vromoduleies tis... arketa geneo gia tin epoxi...

Πάνερμος...