Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έχασε το πρωτάθλημα, κέρδισε την άνοδο και τις εντυπώσεις. Δόξα Βώλακα - Άρης Φτελιάς 1-2 (27-4-2013).

Εξαιρετικές οι συνθήκες για αγώνα ποδοσφαίρου
Με μια ανώδυνη ήττα, που στοίχισε μόνο στο γόητρο, καθώς χάθηκε ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας της Α2 κατηγορίας, για τη Δόξα Βώλακα, στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη Φτελιάς στο γήπεδο του Βώλακα, ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της η ομάδα του Βασίλη Αναστασιάδη. Ήταν το ντέρμπι που έκρινε τον πρωταθλητή της κατηγορίας, ανάμεσα σε μια ομάδα που η διοίκηση της επένδυσε αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες και σε μια ομάδα με παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του Βώλακα.
Τελικός νικητής ήταν ο Άρης Φτελιάς, με σκορ 1-2, καθώς εκμεταλλεύτηκε τόσο την εκτελεστική δεινότητα του Σαββίδη, όσο και την μοιραία, όπως αποδείχτηκε στο δεύτερο μέρος, απουσία του Γ. Μαρίγκου στο α' ημίχρονο της αναμέτρησης, κατά τη διάρκεια του οποίου η Δόξα δεν κατάφερε να απειλήσει παίζοντας ουσιαστικά χωρίς τον βασικό της σέντερ φορ, σε ένα σχήμα με τον Ι. Μίρκου στην κορυφή και πίσω του τον Ι. Τσαμπάζη.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο εξ αρχής, με δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με τον Άρη να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 20, με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 35' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από ωραία συνδυασμό και τελική μεταβίβαση με το κεφάλι, ο Σαββίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό συρτό βολέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Γ. Αβραάμ, κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Γ. Μαρίγκου, έφερε περισσότερη πίεση στην άμυνα της Φτελιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πρώτες υποψίες απειλής για εστία του Παγκάκη, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 55' ο Σαββίδης μπήκε από δεξιά στην περιοχή με δυνατό βολέ έκανε το 0-2, πανηγυρίζοντας το γκολ μαζί με τους συμπαίκτες του.
Με το 0-2, οι παίκτες του Βασίλη Αναστασιάδη, πίεσαν περισσότερο την άμυνα της Φτελιάς και στο 65΄ένα μονοκόμματο σουτ του Ι. Μίρκου έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Παγκάκη σε δύσκολη απόκρουση στο δεξιά του γωνία, ο Γ. Μαρίγκος πήρε το ριμπάουντ και ανατράπηκε από αμυντικό της Φτελιάς, με το διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Δ. Μίρκου, αλλά ο Παγκάκης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε ενώ και στην επαναφορά το σουτ του Ι. Μίρκου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.
Η Δόξα παρά την απώλεια του πέναλτι συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 75' ο Ι. Σίντος από τα δεξιά της επίθεσης έβγαλε ψηλοκρεμαστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Γ. Μαρίγκος με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-2, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα.
Το 1-2 αναπτέρωσε τις ελπίδες για την ανατροπή του αποτελέσματος, αλλά λίγο αργότερα ο τραυματισμός του Ι. Μίρκου και η αποχώρηση του από το παιχνίδι, εξασθένησε την επιθετική ορμή της ομάδας και τις λύσεις που είχε στην επίθεση.
Τελικό αποτέλεσμα 1-2. Πρωταθλήτρια η ομάδα του Άρη Φτελιάς, η ομάδα που είχε τις περισσότερες αγωνιστικές λύσεις, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και δευτεραθλήτρια η Δόξα Βώλακα, η ομάδα του Βασίλη Αναστασιάδη, που από την τέταρτη θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο, κατέλαβε στα πλέι - οφ τη δεύτερη θέση και του χρόνου θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.
Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Βώλακα, παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, με πρώτη μετάδοση του ύμνου της Δόξας Βώλακα και με τη βράβευση του Λάζαρου Μαρίγκου για την προσφορά του στη Δόξα Βώλακα, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής.
Τελευταίος αγώνας για τη Δόξα Βώλακα φέτος, την Τετάρτη 1 Μαΐου, στα Κύργια με τον τοπική Α.Ε.







Ο Λάζαρος Μαρίγκος προσέρχεται για να παραλάβει τη φανέλα με το νο 5 και να δεχτεί τις ευχές όλων














Το 0-2 από τον Σαββίδη στο 55'

Το χαμένο πέναλτι του Δ. Μίρκου στο 65΄









Το γκολ της Δόξας με την εξαιρετική κεφαλιά του Γιώργου Μαρίγκου στο 75'











Κοντράστ συναισθημάτων...


Ομάδα και κόσμος μια γροθιά στα πλέι οφ, μια γροθιά και του χρόνου στην Α1

Οι φίλαθλοι του Άρη Φτελιάς πανηγύρισαν κι αυτοί την νίκη και το το πρωτάθλημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάνερμος...