Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Δόξα Βώλακα στην Α1! Πάμε τώρα για την Κούπα!...

Με μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στη διαδικασία των αγώνων πλέι οφ, η Δόξα Βώλακα πέρασε και από τους Σιταγρούς με 1-0 και εξασφάλισε σε συνδυασμό με την βαριά ήττα της Χωριστής στα Κύργια, την άνοδο της στην Α1 κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά την περίοδο 1991-92.
Το παιχνίδι είχε την ομάδα του Βασίλη Αναστασιάδη κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, όταν και άνοιξε το σκορ χάρη σε συρτό διαγώνιο σουτ του Δημήτρη Μίρκου από το ύψος του πέναλτι στο 23', ενώ χάθιηκαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρυνθεί το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπαιζε με τους Σιταγρούς να προσπαθούν να πιέσουν για την ισοφάριση, να μην έχουν όμως καθόλου καλή τελική πάσα και τελικά να απειλούν με στημένα στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, υποχρεώνοντας τον Γιάννη Αβραάμ, σε δύο δύσκολες επεμβάσεις.
Δίκαιη νίκη, που σηματοδοτεί την άνοδο, όχι μόνο στην Α1, αλλά συνολικά της Δόξας Βώλακα ως ποδοσφαιρικού σωματείου, με υποδομή και μεθοδική δουλειά, η οποία όχι μόνο θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Α1, αλλά έχει στείλει ποδοασφαιριστές τόσο στη Δόξα Δράμας (Π. Κασσός) όσο και στην K17 του Παναθηναϊκού (Π. Στάικος).

Ιδιαίτερη αναφορά, πρέπει να γίνει και στον προπονητή μας, τον Βασίλη Αναστασιάδη, πιυ κατάφερε να επιβάλλει την ηρεμία στην ομάδα και να δείξουν έτσι οι παίκτες μας την μπάλα που ξέρουν να παίζουν και την οποία παραδέχονταν όλοι οι αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια.
Για άλλο ένα παιχνίδι, δεν υπήρξε υστερήσας, με εξαιρετικούς του Ι. Σίντο, Δ. Μίρκου, Γ. Αβραάμ. Δράμπαλη και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ι. Ράδου και Παντσελή.
Η σύνθεση της Δόξας Βώλακα: Αβραάμ, Ι. Σίντος, Παντσελής, Ι. Ράδος, Δράμπαλης, Γ. Μίρκου, Δ. Μίρκου (78' Π. Μποσκοψίου), Δ. Μαρκόπουλος (70' Ι. Τσαμπάζης), Ι. Μίρκου, Μαρίγκος. Π. Στάικος.
Στο γήπεδο ήταν πάνω από 150 Βωλακιώτες φίλαθλοι. Για την μεταφορά κάποιων από αυτούς ναυλώθηκε λεωφορείο.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας:
Φτελιά - Μαυρόβατος 2-0
Κύργια - Χωριστή 5-0
Στην Βαθμολογία δύο αγώνες πριν τον τέλος τα πάντα, πλην της κούπας, έχουν κριθεί:

1. Βώλακας 23
2. Φτελιά 23
3. Χωριστή 16
4. Κύργια 11

5. Σιταγροί 10
6. Μαυρόβατος 3

Στην επόμενη αγωνιστική πρέπει να βουλιάξει η "Νίστεκ Αρένα" στο ντέρμπι για την κούπα με τον Άρη Φτελιάς!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάνερμος...