Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

"Έρημη" χώρα…

Τις ώρες που ακόμα και σήμερα μετά από τέσσερις ημέρες καίγονται οι ίδιες περιοχές στην Εύβοια και στην Πελοπόνησσο, είναι πιο χρήσιμο να σκεφτούμε δυο τρία – πράγματα παρά να το ρίξουμε στην «συνωμοσιολογία» και στα …δεοντολογικότατα «ο Θεός να βάλει το χέρι του». 63 νεκροί άνθρωποι από την Παρασκευή
Θαρρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν, δεν εξηγείται αλλιώς...
Δεν έχει σημασία αν κερδίσει η χάσει η Ν.Δ. τις εκλογές. Το μέχρι στιγμής μεταρρυθμιστικό της έργο συνοψίζεται γλαφυρά στις ρημαγμένες από τις φλόγες περιοχές της χώρας.
Αντί να προσπαθήσουν να οργανώσουν το δημόσιο και να το κάνουν να δουλέψει για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί – και οι προηγούμενοι τους! – άρχισαν το ξεπούλημα.
Αντί της επάνδρωσης των υπηρεσιών που μπορούν καθημερινά να σώζουν ζωές (πυροσβεστική – νοσοκομεία κλπ.) αυτοί στελέχωσαν στο φουλ την αστυνομία και επιπρόσθετα ίδρυσαν την αγροφυλακή.
Αντί της προμήθειας σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, αυτοί – και οι προηγούμενοι! – επέλεξαν να μας γεμίσουν με κάμερες και μηχανήματα παρακολούθησης.
Αντί να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να μην καίγονται σαν τα ποντίκια οι άνθρωποι στις δύσκολες ώρες, αυτοί καμαρώνουν για την περικοπή των δημοσίων δαπανών. Έτσι ενώ το κράτος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Σάββατο δεν μπορεί να σβήσει τις φωτιές στην Εύβοια και στην Πελοπόνησσο.
Κι από το περίσσευμα των περικομμένων δημοσίων δαπανών βγαίνουν ο μεν Αλογοσκούφης να αυξήσει την αποζημίωση για επιδιόρθωση των σπιτιών «κατά 4.000 ευρώ» ο δε Δούκας να επικηρύξει τους εμπρηστές με εκατό χιλιάδες έως ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δεν θα πέσει έξω η οικονομία από τις αποζημιώσεις επειδή το κράτος δεν μπόρεσε να συνδράμει έγκαιρα. Οι άνθρωποι που έχασαν το βιος τους θα την πληρώσουν πάλι και η Ελλάδα που ερημώνεται όλο και περισσότερο…

6 σχόλια:

ci είπε...

A ρε Angelito, θυμάμαι που λέγαμε να πάμε στην συναυλία όταν γυρίσεις..τι συναυλία τώρα.:(

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ στο ίδιο πνεύμα κινούμαι. Συμφωνώ απολύτως.

Filotas είπε...

Κι εγώ το θυμάμαι citronella μου, αλλά...
Γεια σου Δείμε!:)

maria_pin είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο φυσικά για τις περικοπές δαπανών, αλλά και για τα μηχανήματα παρακολούθησης, και να μη ξεχνάμε και τις στρατιωτικές δαπάνες!

Και βέβαια το να επικυρήξει τους εμπρηστές είναι το πιο υποκριτικό πράμα που έχω ακούσει ποτέ, μια που εδώ και πολλές δεκαετίες το κράτος με την έλλειψη κτηματολογίου και σχετικών νόμων για την προστασία του δάσους, ουσιαστικα σιγοντάρει και προ(σ)καλεί τους εμπρειστές.

Κρίμα πάντως τους ανθρώπους- τα δείχνει και δω η τηλεόραση κάθε μέρα και με πιάνουν τα κλάμματα!!

Φιλάκια!!

Ανώνυμος είπε...

Kapse enan politiko - sose pola dentra.

Filotas είπε...

maria matthew φιλιάδες!...

Πάνερμος...