Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Μετά την Tellas; Μήπως η Hellas;

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. αφού αποφάσισε για τις δεύτερες αυξήσεις μέσα στο 2007 στα τιμολόγια της επιχείρησης, προχώρησε και στην πώληση της θυγατρικής της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Tellas, έναντι τιμήματος 175 εκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο Σάουρις.

Η βουλή δεν ενημερώθηκε για το θέμα. Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. αποφάσισε να εκποιήσει το ποσοστό της στην Tellas, για λόγους που προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι. Το πιο πιθανό είναι για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το «πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» - όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω - της κυβέρνησης και να εισρεύσει ρευστό στα ταμεία της Δ.Ε.Η. ή στον κρατικό κορβανά.

Δεν είναι τυχαία ούτε η μεθόδευση με την οποία έγινε το «ντιλ», ούτε και η χρονική συγκυρία. Η Tellas έχει το πλεονέκτημα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες εκτός δικτύου ΟΤΕ καθώς πάνω από το δίκτυο υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. σε όλη την χώρα είναι εγκατεστημένο το δίκτυο Οπτικών Ινών. Το πλεονέκτημα και όλη η εταιρία με τους συνδρομητές και τις υποδομές της εκποιήθηκαν στην τιμή που προαναφέρω.

Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα της παραδίδοντας σε ιδιώτες τον τομέα των επικοινωνιών. Η ιδιωτικοποίηση του Ο.Τ.Ε. έχει δρομολογηθεί – γι’ αυτό πια κόβουν το τηλέφωνο από τον πρώτο απλήρωτο λογαριασμό – η Τellas πάει στον Σάουρις και ο Αλογοσκούφης θα τρίβει τα χεράκια του…

Μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να ακολουθήσει;…

5 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

τα ασημικα μας πουλαμε? Μου κανει εκπληξη που υπάρχουν ακομα!

Οσο για την ΔΕΗ.. αν ριξει κανεις μια ματια στους τελευταιους ισολογισμους θα δει πρωτογνωρες ζημιες!

Ανώνυμος είπε...

Είδες η ΔΕΗ???
Στα τελευταία της είναι, την πάνε για φούντο εδώ και πολύ καιρό o μόνος λόγος που προσπαθούν να την καταστήσουν -και να την διατηρήσουν στην συνέχεια - ημιθανή, είναι διότι οι ιδιωτικές εταιρείες που ήδη υφίστανται..είναι ακόμα πλήρως εξαρτημένες από την ΔΕΗ και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα παρά μόνο αν αλλάξει το νομικό πλαίσιο...!
Αμολήσαν ωστόσο, τα τρωκτικά, και κρούτσου κρούτσου, κρίτσι, κρίτσι...έτοιμο να πέσει το μαγαζάκι!
Παρ' όλα αυτά, νιώθω την έντονη ανάγκη να κυρήξω δημόσια την επίσημη έναρξη των διακοπών μου, και να Σας ευχηθώ έναν Αύγουστο όπως ακριβώς τον επιθυμείτε!
[όχι, angelito, δεν συμφέρουν οι όροι της επιδότησης, δεν θα πάω στην Ισπανία, κι όσο για την χορτόπιτα που παρέχετε στα μέρη σας, αν δεν διευκρινήσετε αν αυτή είναι νηστίσιμη ή αρτίσιμη, δεν νομίζω πως θα μπορέσω να σας επισκεφτώ!!!]

Babett, η Φεύγουσα Κόρη!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με ποιο διαγωνισμό; Έμαθες κάτι; Ποιοι ήταν υποψήφοιοι αγοραστές;

Μη νομίζετε ότι η ΔΕΗ είναι ζημιογόνα. Το θέμα είναι πώς γράφονται οι ισολογισμοί. Εξάλλου με τόσο κινητό και ακίνητο κεφάλαιο (συν τις οπτικές ίνες) πώς μιλάμε για ζημιές.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

τι διαγωνισμό! Απλα βρηκαν τον Αιγυπτιο που θελει να την αγορασει!
Οσο για την ΔΕΗ εννοειτε οτι εχει βγει σε ζημιες γιατι αγοραζει πανακριβα το ρευμα βαση νόμου απο όλους τους "ανεξαρτητους" παραγωγους αλλά και από την άλλη εντος της εταιρίας η ασυδωσία και η αναθεση πανακριβων εργων καλα κρατει...

Οχι οτι φταει ΜΟΝΟ αυτη η κυβερνηση.. φταει και η προηγουμενη.
Αλλωστε αποτελουν τα δυο προσωπα του Ιανου..

Filotas είπε...

Για τις ζημιές Στάθη κάποιοι μάλλον είναι υπεύθυνοι. Οι εταίροι του δικομματισμού παίζουν το ίδιο παιχνίδι με διαφορετική στρατηγική...
Babett που πας και μας αφήνεις; Πως θα αναπληρώσουμε το μπρίο σου στα σχόλια;!
(Να περάσεις γαμάου!:)
Δείμε ο Στάθης σου απάντησε. Ο Σάουρις έχει ένα μερίδιο στην Tellas το οποίο είναι σήμερα 50% και μία μετοχή. Η παράδοση της εταιρίας αφορά τις υπόλοιπες μετοχες 50% πλην μιας.
Όσο για τους ισολογισμούς νομίζω ότι έχεις μεγάλο δίκιο. Και οι υποδομές της Δ.Ε.Η. αλλά και του Ο.Τ.Ε. είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο!
Καλό Σ-Κ!

Πάνερμος...