Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Κάποια στιγμή αποφασίζεις με ποιους θα πας…


Η χθεσινή ογκώδης και βουβή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες πρωτεύουσες νομών ακολουθείται από μια σειρά καλεσμάτων σε κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασύλληπτη καταστροφή από τις φετινές πυρκαγιές.

Η πρώτη είναι για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και καλεί σε μαζική α-κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι και για τρία λεπτά σε όλη την χώρα. Αυτοκίνητα, πεζοί, εργαζόμενοι να α-κινητοποιηθούν στο σημείο που βρίσκονται εκείνη την ώρα.

Η άλλη καλεί σε ανάρτηση ελληνικών σημαιών σε σπίτια και κτίρια για να ενισχυθεί η εθνική ομοψυχία στις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών.

Φαίνεται πλέον ότι το διαδίκτυο αποτελεί έναν χώρο που επηρεάζει περισσότερο από ότι πριν, την καθημερινότητα μας. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που από εκεί ξεκινούν κινητοποιήσεις ή κινήσεις διαφόρων προθέσεων.

Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι σύντομα και στο διαδίκτυο θα αρχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.

Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορούσε το διαδίκτυο από μόνο του να δώσει ένα κίνημα. Κάποιο μιλούσαν και μιλάνε για κόμμα των bloggers. Η όποια δυναμική αναπτύσσεται από την δράση που προκαλείται από τα ελληνικά blogs, δεν μπορεί να έχει ενιαία χαρακτηριστικά καθώς τα προβλήματα που κινητοποιούν χιλιάδες ανθρώπους δεν λύνονται μόνα τους, αλλά απαιτούν σαφέστατες πολιτικές προτάσεις και αντίστοιχη πολιτική δράση για την λύση τους.

5 σχόλια:

ci είπε...

eytyxws egw apofasisa apo poly nwris na mhn akolou8w, kai na phgainw opou katalavainw.
kali sinexeia stis epal3eis tou blogging.

Filotas είπε...

Ως προς αυτά που αναφέρω είμαι ακόμα αναποφάσιστος citronella μου...
Καλημέρες!

0comments είπε...

Καλό θα είναι να ακινητοποιηθούμε για 3 λεπτά με τα χέρια υψωμένα, και τα δάχτυλα ανοιχτά, απέναντι από τα γραφεία του πασόκ και της νδ. Αλλά θα με πεις ποιός την έχασε τη ντροπή για να τη βρουν οι κοματάρχες; Οι εργολάβοι - οικοπεδοφάγοι; Οι "κλαδικοί" οικοδομικοί συνεταιρισμοί που κυρίως Αυτοί νέμονται τα καμμένα; ή οι "παμεστοιχηματζήδες" καναπεδάνθρωποι;

υγ: ακόμα και μετά από τέτοια φασαρία, ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ θεωρείται απ' την κοινωνία, όποιος αδιαφορεί και περνάει το χρόνο του τζογάροντας στα προποτζίδικα και ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ όποιος με οποιοδήποτε τρόπο ευαισθητοποιείται, ενδιαφέρεται και βοηθάει.

γκουτενμοργκεν!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτίας της τελευταίας παραγράφου ...η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας αγαπητέ angelito, αναβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα!
Ωραία λοιπόν, βουβοί και ακίνητοι...και μετά τί?
Χαιρετώ σας...εγώ η λαλίστατη συνήθως...απλώς δεν βρίσκω λόγια!
Babett

Filotas είπε...

Kαλησπέρα amig0!!!
Καλώς μας βρήκες πάλι, babett!!!

Πάνερμος...