Σάββατο 27 Αυγούστου 2005

Που 'σουνα νιότη που ΄δειχνες...

Συσκέψεις επί συσκέψεων έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να προετοιμάσει τις εξαγγελίες του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες – αλλά και τις πύλες του πολιτικού φθινοπώρου – στις 10 Σεπτεμβρίου.
Τα αποτελέσματα των συσκέψεων κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, για όλους όσους με κόπο βγάζουν «τα προς το ζήν». Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς προς τα πού θα πάει η "βάρκα", μαθαίνοντας ότι ο κ. Καραμανλής δήλωσε πρόσφατα ότι οι εξαγγελίες του θα είναι δυσάρεστες στην Δ.Ε.Θ. Ως γνωστόν τα δυσάρεστα αφορούν τους περισσότερους, ενώ τα ευχάριστα τους ολίγους, καπιταλισμό με άγρια γκάζια "καβαλάμε" άλλωστε.
Έχουν παρέλθει δεκαεπτά μήνες από την στιγμή που ο κ. Καραμανλής – και ο πάλαι ποτέ λαλίστατος και νυν συχνά «no comment» κ. Ρουσόπουλος – ανέλαβαν τις τύχες – αφού στην τύχη πάμε – της χώρας και έπρεπε να αποδείξουν ότι αυτά που έλεγαν στην αντιπολίτευση τα πίστευαν κιόλας. Όπως όμως συμβαίνει σε όλα τα δικομματικά αστικά καθεστώτα, η εναλλακτική λύση του κόμματος που κυβερνά, δεν είναι παρά η συνέχιση της ίδιας ζοφερής κατάστασης με άλλα πρόσωπα.
Η νέα διακυβέρνηση της Ν.Δ., αφού επί ένα χρόνο έριχνε στάχτη στα μάτια του κόσμου και άφηνε τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται, με προφανή στόχευση να μην ρισκάρει μια εκλογική ήττα που μπορούσε να προκληθεί από την αδυναμία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, αφυπνίστηκε μόλις διασφάλισε την τετραετία, που κόντυνε λόγω της παραπάνω λεπτομέρειας σε τριετία!
Από τον Μάρτιο και εδώ, η «νέα διακυβέρνηση» δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Αύξηση μιας μονάδας στη χειρότερη μορφή φορολογίας, την έμμεση μέσω Φ.Π.Α., απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ανατροπή σε βάρος των εργαζομένων στα θέματα των υπερωριών, καθήλωση των μισθών την ώρα που στην αγορά γίνεται της …Πόπης, ενώ και η κατάσταση στην διεθνή αγορά πετρελαίου κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για τους πολίτες. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση δεν ενοχλείται ιδιαιτέρως από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, αφού αυξάνονται και τα ποσά που εισπράττει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και καλύπτεται ετσι μέρος των δημοσίων εσόδων που παρουσιάζουν υστέρηση.
Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι μη φοβάστε να εκφέρεται το όνομα γιατί είναι κομματάκι δύσκολο να πάνε χειρότερα τα πράγματα. Μητσοτάκης χωρίς το τικ στον ώμο, ο Κωστάκης!

2 σχόλια:

0comments είπε...

"...... χωρίς το τικ στον ώμο, ο Κωστάκης!"

To όνομα στις τελείτσες, ούτε για πλάκα μην το αναφέρεις. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βρει στα καλά του καθουμένου. Κι είναι και καινούργιο το μπλογκ και δεν έχει αναπτύξει ακόμα τα απαραίτητα αντισώματα.

Venceremos!

Filotas είπε...

# 0 com...Δεν το σκέφτηκα αυτό ρε φίλε!..... ειναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις!...

Πάνερμος...