Τρίτη 22 Αυγούστου 2006

Γη και Πολύδωρ…;!


Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ….γκουβέρνο χτενίζεται! Έριξε ο Βύρων ο Μέγας την ιδέα Αυγουστιάτικα και έσπευσε ο Προκόπιος ο Σβέλτος να την υιοθετήσει. Τι ιδέα έριξε ο Μέγας, θα με ρωτήσετε;

Όχι δεν είπε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι την δουλειά τους χθες μετά τις 11 το πρωί λόγω καύσωνα και να πάρουν ολόκληρο το μεροκάματο τους. Αυτό θα έπρεπε να το προστάξει ο Γεράσιμος ο Τσίφτης που είναι και ο αρμόδιος υφυπουργός.

Είπε να γίνει διάλογος μεταξύ των κομμάτων για να περιοριστούν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ή στο πεζοδρόμιο οι «μικρές» διαδηλώσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας; Αμερικάνικα ήθη! Σεμνά και ταπεινά! Το σύνθημα της κυβέρνησης αφού δεν φτούρησε στο επίπεδο της συμπεριφοράς των μελών της, επιχειρείται τώρα να επιβληθεί στην συμπεριφορά των διαδηλωτών, κυρίως αυτών που είναι λίγοι σε αριθμό και που, κατά πως φαίνεται για την κυβέρνηση, το ολιγάριθμο τους καθιστά ήσσονος σημασίας τα αιτήματα τους! Όχι ότι δεν έχουν …ραμμένα στις φόδρες των σακακιών τους, τα αιτήματα των πολυάριθμων διαδηλώσεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια, αλλά να, οι μικρές διαδηλώσεις πρέπει και να μην ενοχλούν το «τεράστιο» κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που πάντα εγκλωβίζεται στο αυτοκίνητο του επειδή μια διαδήλωση «κόβει» τον δρόμο του.

Από εδώ και μπρος, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης θα μετράει τους διαδηλωτές και θα ενημερώνει το Βύρωνα τον Μέγα, που θα ορίζει και το διάζωμα στο οποίο θα λάβει χώρα η διαδήλωση. Δεν ενοχλεί το γεγονός ότι η αστυνομία συνήθως υπολογίζει τους διαδηλωτές σε πολύ λιγότερους από ότι είναι. Η Ψωροκώσταινα είναι μια όμορφη και ήσυχη χώρα...

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Το ακαταλόγιστο έχει...

Μαύρος Γάτος είπε...

Χαιρετώ αγωνιστικά όλους τους σεσημασμένους Σ;))))

Filotas είπε...

darthir είναι Μέγας, δεν είναι παίξε - γέλασε!
Μαύρε Γάτε αγωνιστικοί χαιρετισμοί κι απ' εδώ μεριά!...

oistros είπε...

Τα νεύρα μου τσατάλια σήμερα. Από το πρωί κάνει δηλώσεις στη Χαλκιδική με φόντο "καμμένη γη" για το πόσο "έτοιμος για όλα" είναι. Κι ο Προκόπης από κοντά. Με μισό μειδίαμα στο "δεν υπήρξε ολιγωρία". Η Ψωροκώσταινα είναι μία όμορφη και ανόητη χώρα.

ci είπε...

Για να συνεχίσω στο ίδιο στυλ που σου απαντούσα πριν, μία είναι η απάντηση : μια ΣΟΒΑΡΗ πορεία μόλις πάει να περάσει το νομοσχέδιο, γιατί όταν έχουμε φτάσει οι πορείες να γίνονται μερικές φορές όντως χωρίς λόγο και ναναι και αραια να φαινόμαστε πολλοί.. ε βρίσκουν και τα κάνουν.
Καλό βράδυ Angelito!

Filotas είπε...

oistros καλώς ήρθες! Χαίρομαι που συμφωνούμε:-) Φοβάμαι μόνο μην χάσουμε την υπομονή μας κάποια στιγμή(ίσως και να το ελπίζω αυτό!)...
citronella μου δίκιο έχεις,αφού εδώ για κάθε θέμα έχουμε τουλάχιστον δύο πορείες!
Καλό σου βράδυ κι εσένα!...

0comments είπε...

Σκέφτονται μάλιστα να κάνουν και Λευκό Οίκο για τον Καραμανλλλή και να μας βάζουν σε λωρίδα γύρω γύρω με τα καρτελάκια. "Όπως στην Αμερική" που λέει και η υποψήφια με τον "Δώστα όλα στις Φαρμακευτικές και στους μεγαλογιατρούς" Νικήτα Κακλαμάνγκα, Υβέτ.

"Βραστούς Βραστούς
θα φάμε τους αστούς
και τους γραφειοκράτες
στο φούρνο με πατάτες"

Ωραίο πράμα η Υψηλή Ποίηση των δρόμων!

Filotas είπε...

To ωαραότερο amig0!:-)

Πάνερμος...