Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Ευχαριστώ να λέτε…

Δεν μπορείτε να έχετε παράπονο η κυβέρνηση μαζί με τις σκέψεις για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1-2 ή 2-3 ή 3-4 ή πεντέξι χρόνια, εύχεται να είμαστε όλοι γεροί για να μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα 70 και τα 75 μας χρόνια. Το έχει πει ο υπουργός μας και δεν υπάρχει λόγος να μην το πιστέψουμε (ότι το εύχονται ε! οι σκλάβοι είναι πάντα συμπαθείς στους αφέντες)

Κι ας μην αρχίσουμε τώρα όλοι μαζί τις φαιδρές ενστάσεις, του στυλ και γιατί αν είμαστε γεροί στα 70 – 75 να μην παίζουμε με τα εγγονάκια μας στην αυλή του σπιτιού ή στο μπαλκόνι (για πάρκα δεν το συζητάμε, αν η Ν.Δ. κυβερνάει μέχρι τότε τα πάρκα θα υπάρχουν μόνο σε καρτ – ποστάλ). ¨Ή να κάνουμε κανέναν ταξιδάκι αναψυχής με την-τον σύζυγο τότε που θα έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο (ακόμα κι αν δεν φτάνει η σύνταξη όλο και κανένα εκδρομικό πρόγραμμα θα έχει διασωθεί της περιστολής των δημοσίων δαπανών, δεν μπορεί…)

Ακούω ήδη φωνές αντίδρασης. Να δουλεύεις σαράντα χρόνια για ένα – καλά θα ήταν! - αφεντικό μέχρι να βγεις στην σύνταξη και αν είσαι καλά στην υγεία σου να πρέπει να δουλέψεις άλλα πεντέξι. Γιατί; Για 600 ευρώ μισθό καθαρά;

Τόσα υπάρχουν κύριοι. Πάρτε το απόφαση, το σύστημα χάρη σας κάνει. 600 Ευρώ μισθός και σύνταξη στα 70. Έχουν ξεσκιστεί να σκέφτονται τόσοι «σοφοί» για να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ευχαριστώ να λέτε και να μην παραπονιέστε για πόνους στην μέση…

5 σχόλια:

0comments είπε...

Πάντα η τάση στον καπιταλισμό είναι η εξίσωση προς τα κάτω. Κι αυτό το επιβάλει μ' ότι μέσο διαθέτει. Τελικά γίνεται συνείδηση. Έτσι εντός των συνόρων, ο μέσος εργαζόμενος των 600, φθονεί το καλύτερο, αντί να το θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση και στόχο προς διεκδίκηση. Το ζήτημα είναι πως η λογική αυτή παράγεται αλλού. Στην παγκόσμια τράπεζα, ας πούμε ή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκεί δυστυχώς το "κάτω" για εξίσωση προς αυτό, είναι οι συνθήκες στην Κίνα (τεράάάστιο κεφάλαιο κι από που να το πιάσεις). Οπότε σύντροφε, προσυπογράφοντας αυτά που γράφεις σκέφτομαι το παλιό γνωμικό: "Αυτά που θα δούμε να μη φοβηθούμε!" ήγουν Αυτά που θα προσπαθήσουν να μας περάσουν θα είναι πέρα από οποιαδήποτε λογική! Στο χέρι μας είναι να τους στέλνουμε κάθε φορά στον αγύριστο.

ΥΓ: Πί τσα Μουριά 4ever!!!

Ανώνυμος είπε...

΄Τα εκδρομικά προγράμματα για την τρίτη ηλικία, γίνονται με το εξής σκεπτικό: ανέβα κατέβα ο γέρος από το τραίνο, κάπου θα σκοντάψει...και ως γνωστόν ο γέρος ή από πέσιμο θα πάει ή... από το άλλο. 50-50 οι πιθανότητες...ε με το ίδιο σκεπτικό προσπαθούν να λύσουν και το οικονομικό ζητηματάκι της χώρας εν συνόλω...
οπότε, αν γλυτώσουμε το πέσιμο,...τους αφιερώνουμε το άλλο...

Σας ασπάζομαι

Babett

maria_pin είπε...

Γεια σας και πάλι κυρίες και κύριοι!Το ζήτημα των συντάξεων μπορεί να είναι καινούργιο για την Ελλάδα, (όπου τέλος πάντων, μπορεί να είχαμε λίγα, αλλά ήταν σίγουρα), αλλά είναι παλιό για μας εδώ. Εγώ το έχω πάρει απόφαση οτι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος ( ο οποίος παρεπιπτώντως δουλεύει από τα δεκάξι, αλλά συντάξιμα έχει μόνο δύο χρόνια!!), και άσε που και αυτοί που έχουν κρατήσεις, κάτι γίνεται στο χρηματιστήριο και ως δια μαγείας τις χάνουν(μη ρωτάτε πώς, στον καπιταλισμό που λέει και ο 0comments, όλα γίνονται!).

Μόνη λύση που βλέπω για τους Ελληνες συνταξιούχους είναι να μετοικίσουν στην Αλβανία- εκεί τα 600 κάτι παραπάνω θα αξίζουν! Να κάνουμε ανταλλαγή πληθυσμών!

χχχ

Filotas είπε...

@ Amigo πί τσα με μούρα!!!
@babett ξέρεις τι είναι πριν να τον ανεβάσεις τον παππούλη σε λεωφορείο να τον ταΐσεις και μια φασολάδα λαδερή? Συνέβη στην Ονειρούπολη μας!!!
@Μαρία ζείτε στην χώρα που ο Γκαργκάνας αν ήταν διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, δεν θα έκανε ανακοινώσεις για την οικονομία, αλλά θα έψελνε ύμνους στην παραγωγικότητα...Πάντως παιδάκια έχετε, γερά να είναι, θα σας φροντίσουνε στα γεράματα!

Ανώνυμος είπε...

live fast, die young!

ke oxi epeidi den iparxei alli lisi alla giati kolono poli na geraso ke na zitianeuo apo kathe malakismeno politiko tis pentarodekares gia na min krionoun ta podarakia mou...

mexri tote... dulia-allagi merous-dulia-allagi merous-dulia allagi merous.

den tha me vrite pouthena re! oso gia "apogonous"... otan tha ftasoun stin ilikia mou malon tha fantazoun "progonoi" me auta pou ginontai.

oust! ke gia xara se olous.

Πάνερμος...