Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Πάρκο ...ειρωνείας!

Ο νυν Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Τζίμας ενώ είχε τις τύχες της πόλης στα χέρια του, δεν έκανε ιδιαίτερες κινήσεις για να εξασφαλίσει ότι στην Αγία Βαρβάρα θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να διατηρηθεί ως πάρκο αναψυχής και ως μικρό οικοσύστημα μέσα στην πόλη.

Απεναντίας προχώρησε στην εκμίσθωση χώρων του πάρκου σε επιχειρηματίες για να τον εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν. Είδαμε προχειροκατασκευές και επεκτάσεις με πλαστικά τραπέζια στα «γρασίδια», την ενσωμάτωση του μικρού θεάτρου στους αποθηκευτικούς χώρους του παρακείμενου αναψυκτηρίου, τσιμεντοποίηση εκτάσεων.

Είδαμε ακόμα πριν από τέσσερα καλοκαίρια, τα συνεργεία του δασαρχείου να εφορμούν στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και μέσα σε λίγες ώρες να κόβουν δεκάδες δέντρα, δημιουργώντας μια αλάνα στο μέσο του πάρκου.

Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια οι αναπλάσεις της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας έχουν σταματήσει. Θα ξεκινήσουν πάλι ακούγεται αλλά μόνο δρόμοι έχουν κατασκευαστεί προς το παρόν, στο νότιο τμήμα της γέφυρας.

Ο κ. Υπουργός θα εγκαινιάσει σε λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη, έκθεση στην οποία παρουσιάζονται οι εξήντα πιο όμορφοι χώροι αναψυχής στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Η βουλιαγμένη βάρκα στην κεντρική λίμνη θα μπορούσε να εκτεθεί μαζί με άλλες φωτογραφίες στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ειρωνεία, ας πούμε ή που ‘σαι Σωκράτη;!...

Η φωτογραφία είναι αρχείου. Σήμερα το βαρκάκι που φαίνεται έχει πάρει νερά και φιγουράρει μισοβυθισμένο...

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ είχα δει την ιδιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή να γεμίζει χρήματα τις τσέπες των ιδιωτών και μαρασμό να σκορπά απλόχερα στην περιοχή, ένα σημείο ιδιαίτερου κάλλους σε κέντρο σχεδόν της πόλης.

Filotas είπε...

Δείμε σε ποια περιοχή?
Ο πολιτικός μας "αστέρας" που τοποθετήθηκε Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης θα σας εκπλήξει με τις απόψεις και τις επιδόσεις του. Ότι κάνει έχει μόνο έναν στόχο: την επανεκλογή του!
Παρακολούθησε τον και θα με καταλάβεις.

0comments είπε...

Κατά τ' άλλα χωροστατεί και παρίσταται.

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ 21ου!!

Filotas είπε...

Καλή εβδομάδα amig0!:)

Πάνερμος...