Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Νυχτώνει απότομα εσχάτως…

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007, νύχτα: Άγνωστοι εφορμούν για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στα χαμόσπιτα μεταναστών που συμβιώνουν αρμονικά με τους συμπολίτες τους στις οδούς Σαρανταπόρου και Λαχανά στου Ρέντη. Πενήντα έως εξήντα φασίστες οπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς και άλλα «εργαλεία», πέταξαν πέτρες στα σπίτια, έσπασαν τζάμια και πόρτες ενώ ρήμαξαν το σπίτι τεσσάρων Πακιστανών που ευτυχώς πρόλαβαν να διαφύγουν. Παρά τις εκκλήσεις όλων των κατοίκων της γειτονιάς, η αστυνομία άργησε να εμφανιστεί με αποτέλεσμα οι δράστες να διαφύγουν...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007, ξημέρωμα: «Άγνωστος», πιθανόν μεθυσμένος, επιτίθεται απρόκλητα και πισώπλατα μέσα σε μαγαζί σε άνδρα που φοράει καπέλο και έχει μαλλιά ράστα, τον ρίχνει κάτω και τον χτυπά αλύπητα, ενώ οι παρευρισκόμενοι προσπαθούν με παραινέσεις να τον πείσουν να σταματήσει. Το περιστατικό δεν γνωρίζω αν έχει καταγγελθεί, συνέβη όμως στην πόλη μας! Επίθεση με κίνητρο την εμφάνιση του άτυχου άνδρα, ξεκάθαρα ρατσιστική.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι άγνωστα στους περισσότερους. Ούτε αυτό είναι τυχαίο, ειδικά για τις επιθέσεις κατά των μεταναστών στου Ρέντη. Μπορεί να έχουν διαφορές μεταξύ τους, οργανωμένο το πρώτο, μεμονωμένο το δεύτερο αλλά και τα δύο είναι ενδεικτικά ότι το "αυγό του φιδιού" όχι μόνο έχει σπάσει στην χώρα μας, αλλά τα "ερπετά" έχουν αρχίσει και σηκώνουν κεφάλι, εκμεταλλευόμενα αφ’ ενός την «ευνοϊκή» πολιτική συγκυρία και αφ΄ ετέρου την «ανεξήγητη» αργοπορία των αρχών στην αντιμετώπιση τους.

Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό, πως τα συγκαλυμμένα ρατσιστικά κηρύγματα από τηλεοράσεως πιάνουν τόπο, κυρίως τη νύχτα, λίγο πριν ξημερώσει.

Η κοινωνία μας φαίνεται να περνάει από το πρώιμο στάδιο της ξενοφοβικής αντίδρασης σε φαινόμενα εγκληματικότητας αλλοδαπών της περασμένης δεκαετίας, στην ανοχή φαινόμενων τυφλής ρατσιστικής βίας από την αντίθετη πλευρά. Φαινόμενα τα οποία δεν υιοθετούνται από κανέναν, αλλά είναι «τσογλάνια» μιας συγκεκριμένης και ξεκάθαρης τώρα πια, πολιτικής νομιμοποίησης των αυτουργών του βλέμματος με «μισό μάτι» στην ελληνική κοινωνία.

Θεωρώ ότι στελέχη του «πατριωτικού χώρου» από τον «προοδευτικό χώρο», οφείλουν να πάρουν θέση, πριν έρθουμε αντιμέτωποι τα προσεχή χρόνια με ακόμα περισσότερα κρούσματα ρατσιστικής βίας. Δεν υπάρχουν μόνο «εθνικά θέματα» στην πολιτική ατζέντα και στην καθημερινότητα…

21 Οκτωβρίου έχει πορεία ενάντια στο ρατσισμό στου Ρέντη...
Εδώ; Εδώ μάλλον νυχτώνει απότομα εσχάτως…

7 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Είμαστε απελπισμένοι οικονομικά και ηθικά καθημαγμένοι ώστε τα άνθη του κακού να φυτρώνουν έτσι εύκολα..

Μη χειρότερα angelito μου, μόλις μου είπε ο οδοντίατρός μου ότι πελάτης του φέρνει σπείρες νεαρών βουλγάρων πορτοφολάδων που τους εκμεταλλεύεται και τους έρριξε στην ¨"αγορά" της Αθήνας..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Και πού να χωρέσει στα κανάλια αυτή η είδηση... Χωράει εδώ όμως. Μπράβο για το κείμενο.

Juanita La Quejica είπε...

Έχω και εγώ την αίσθηση ότι η θλιβερή αλήθεια κρύβεται στο σχόλιο της Κατερίνας.
Η ζωή μας είναι πλέον σε τόσο χαμηλά ποιοτικά επίπεδα, που κλείνουμε εύκολα τα μάτια.

maria_pin είπε...

Να πω και γω πως συμφωνώ και με τους τρεις προηγούμενους και κυρίως με τη juanita γιαυτό το τελευταίο σχόλιο. Και ως μετανάστρια, έχω τα μάτια μου ανοιχτά, γιατί όλα είναι καλά και ωραία, μέχρι να βρεθείς για κάποιο λόγο να είσαι ο εσωτερικός εχθρός.

Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά..

Filotas είπε...

@Κατερίνα δυστυχώς έχεις δίκιο.Έχει γεμίσει ο τόπος κωλόμαγκες, συμπάθα με...
@Δε μασάμε ρε οι τηλεοπτικοί δίαυλοι είναι πολύ "στενοί", όταν πρόκειται να αναφερθούν σέ τέτοια ζητήματα...
Πως είναι τα σκυλιά-φύλακες Juanita; Φιλικά με το αφεντικό, εχθρικά με κάθε άλλον. Αναρωτιέμαι τι φυλάμε όμως...
"Έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδι πρωί, γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ" Μαρία...
Καλό Σαββατοκύριακο a tod@s

0comments είπε...

Στο κλίμα αυτής της συζήτησης κινείται και η νέα ταινία του Κέν Λόουτς

Ανώνυμος είπε...

...ke tora leei i NPR stin germania (aka NEONAZI) tha dimiourgisoun dikia tous trapeza, idika gia meli me "filopatridikes" idees.

ti na kanis re angelo ama i protoi pou ipostirizoun ta fasistopoustrakia ine i episimoi fasistes ton trapezon ke ton poliethnikon...

tin imera tis "ispanikotitas" pou perase omos efagan ena vromoksilo edo stin catalunya...

PISO STIS TRIPES SAS SAPIOI!

Πάνερμος...