Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Και λεφτάς και κάγκουρας!

Δεν είδα τον τηλεμαραθώνιο για την ενίσχυση των πυροπαθών των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, ούτε και τον αντίστοιχο τοπικό. Μια φίλη μου μετέφερε κάποια στιγμιότυπα…

Εντυπωσιάστηκα από την «ανιδιοτελή» προσφορά του εφοπλιστή Χατζηπατέρα, να δώσει είκοσι εκατομμύρια ευρώ για τους πυροπαθείς αλλά όχι μέσω του τηλεμαραθωνίου. Δεν κατάλαβα όμως γιατί βγήκε να το πει στην διάρκεια του τηλεμαραθωνίου;

Ακολούθησε τον Χατζηπατέρα η ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο ότι μια καθαρίστρια από την Βουλγαρία που δουλεύει στην χώρα μας, πρόσφερε στον τηλεμαραθώνιο έναν μισθό της, εξακόσια πενήντα ευρώ για να βοηθήσει τους συμπολίτες της πυροπαθείς. Ούτε όνομα είπε, ούτε στον αέρα θέλησε να βγει…

Φάνηκε έτσι μέσα σε λίγα λεπτά η διαφορά των ανθρώπων του μόχθου από τους ανθρώπους που έμαθαν μόνο να εκμεταλλεύονται τον μόχθο άλλων ανθρώπων. Έγινε ξεκάθαρο ότι μια καθαρίστρια από την Βουλγαρία παίρνει πάνω κάτω εξακόσια πενήντα ευρώ – άγνωστο αν είναι ασφαλισμένη, πιθανότατα όμως όχι - το μήνα στην υπηρεσία διαφόρων.

Αντιλήφθηκε ο καθένας ότι οι περισσότεροι μετράμε τους μήνες με κατοστάρικα και όχι με εκατομμύρια. Και ότι η καρδιά μοιράζεται απλόχερα, όταν η δουλειά δεν φτάνει για να ζήσεις, όχι γιατί δεν το αξίζεις, αλλά γιατί κάποιοι άλλοι πρέπει να έχουν τον κόπο σου για να κάνουν φιλανθρωπία.

14 σχόλια:

takola είπε...

Γιατί "ανιδιοτελή"; Σημασία έχει ότι τά 'δωσε. Θα ήταν καλύτερα να μην τα έδινε; Από κει και πέρα, θεμιτό είναι να επιδιώξει και την αντίστοιχη θετική προβολή. Δεν βρίσκω κάτι κατακριτέο σ' αυτό.
Καλά, για την καθαρίστρια ό,τι και να πει κανείς θα είναι λίγο. Όσο υπάρχουν Άνθρωποι...

Filotas είπε...

Ας έκανε μια συνέντευξη τύπου ρε Τάκολα. Αφού δεν τον ενδιέφερε ο τηλεμαραθώνιος, τι βγήκε στο τηλέφωνο; Ας πήγαινε κατευθείαν στον Ερυθρό Σταυρό...
Ανιδιοτελής είναι κάποιος όταν δεν προβάλλει αυτό που κάνει, για μένα...

Juanita La Quejica είπε...

Καλώς σε βρίσκω φίλε!
Καλό Φθινόπωρο, όσο καλό μπορεί να είναι με όλα αυτά που έγιναν τις λίγες εβδομάδες που είχαμε να τα πούμε.

Filotas είπε...

Καλό φθινόπωρο juanita!:)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

angelito θα συμφωνησω με τακολα!
ΜΝπορει ο τυπος να διψαει για δημοσιοτητα και να ειναι ψωνιο αλλα εστω και ενα απο τα εικοσι εκατομυρια να βρει σωστους αποδεκτες εμενα μου φτανει..
Καλο φθινόπωρο απο την βροχερη Σαλονικη!

Filotas είπε...

Γράφω πουθενά ρε παιδιά ότι κακώς έκανε που τα έδωσε? Την "ανιδιοτέλεια" του κρίνω σε σχέση και με την καθαρίστρια...
Κι εδώ βροχερά είναι Στάθη, ήρθε ο Χειμώνας κι ο κοσμάκης τα 'χει χάσει..
Καλησπέρα!

maria_pin είπε...

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον Αγγελο- δίνει λεφτά ο πλούσιος, λέμε και ευχαριστώ, και τεμενάδες του κάνουμε γιατί τα λεφτά χρειάζονται. Αλλά βέβαια το γιατί είναι αυτός πλούσιος και άλλοι είναι φτωχοί ( ή και άλλοι πάλι είναι καμμένοι) αυτό δεν το σχολιάζει κανένας! Γιατί ρε παιδιά? Είναι ο πλούτος και η φτώχια φυσική κατάσταση? Η μήπως κάποιοι απλώς πλούτισαν σε βάρος των άλλων?

Είναι εύκολο να είσαι ανιδιοτελής αν είσαι πλούσιος. Και ακόμα ακόμα, έδωσε λες η γυναίκα από τη Βουλγαρία το μισθό ενός μηνός. 'Εδωσε δηλαδή από το υστέρημά της. Αυτός έδωσε από όσα του περισσεύουν.

Πολύ καλώς το σχολίασες!

0comments είπε...

Όταν έχεις φράγκα, είσαι και κάνεις και λες ό,τι γουστάρεις!

Όπως επίσης κι όταν δεν έχεις!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα. Για μας όλα είναι μήνας μετρήσιμος.

Filotas είπε...

Maria, Amig0 και Δείμε μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, άλλος μετράει κατοστάρικα κι άλλος 'κατομμύρια. Αν δεν έδιναν κάνα φράγκο και σε αυτές τις περιπτώσεις οι "Χατζηεθνοπατέρες", γνωρίζουν ότι θα ρισκάριζαν σε μεγάλο βαθμό την καλή εικόνα που διαθέτουν σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης...

pitufina είπε...

εε και τι κερδισε ρε παιδια που ακουστηκε το ονομα του στον αερα? αλλος ενας εθνικος ευεργετης...
παντως εχουμε απειρο πλουσιο κοσμο στην ελλαδα..

Filotas είπε...

Τους φτωχούς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε pitufina, γιατί κάθε μέρα αυξάνονται!...
Καλώς ήρθες στο Calle Drama!:)

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιασμός απ' όσο αντιλαμβάνομαι αφορά το κοντράστ!!! και επειδή έτυχε να παρακολουθήσω και το εν λόγω περιστατικό, μπορώ να σας διαβεβαιώσω και για το κοντράστ συναισθημάτων στο πλατώ! Στην πρώτη περίπτωση του εφοπλιστή έλιωσαν στο πάτωμα οι παρουσιαστές, τόσα πολλά ευχαριστώ μαζεμένα....το ζητηματάκι της καθαρίστριας έληξε σε δευτερόλεπτα...με σεμνή συγκίνηση στο βλέμμα!
Σημείωση: Τελικά η προσφορά του κάγκουρα, ήτο μια φάρσα, προσπαθεί να πείσει το γραφείο του! μάλλον το καημένο το ραμολί, συγκινισιακά φορτισμένο, πρόσφερε το ποσό, και οι επίγονοι προσπαθουν να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα!
Όπως και 'ναχει αγαπητέ ανχελίτο, σας ευχαριστώ, αποδόσατε πλήρως με το κείμενό σας, ότι αισθάνθηκα παρακολουθώντας την τιβί εκείνο το βράδυ. Υποθέτω κάποια στιγμή, θα μιλήσουμε συνολικότερα για το ζήτημα της φιλανθρωπίας, ω τι ωραία επινόηση και αυτή του δυτικού πανέμορφου πολιτισμού μας!!!
Σας ασπάζομαι πλαγιομετωπικώς όλους,
Babett

Filotas είπε...

Αχ! Καλέ δεν σε απάντησα χθες!...
Έχουμε μιλήσει για τους φιλάνθρωπους συμπολίτες μας...
Αν ο Χατζηπατέρας ήταν φάρσα, είναι πρόβλημα του τηλεμαραθώνιου που τσίμπησε και εκτέθηκε θαρρώ!
Ασπασμούς και χαιρετούρες!

Πάνερμος...