Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Η επιμήκυνση της «δεξιάς ( )»…

Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, αναμένεται πια η έγκριση των προγραμματικών δηλώσεων της από την Βουλή, αλλά και οι εκλογές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ανάδειξη νέου προέδρου. Από τον ερχόμενο μήνα δηλαδή μπαίνουμε για τα καλά στη νέα τετραετία της Ν.Δ.

Ο Καραμανλής είναι αποδυναμωμένος, πολιτικά αλλά κυρίως ηθικά, ενώ η πρόθεση του για συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» δημιουργεί τις συνθήκες για την επίδειξη σιδηράς πυγμής από την κυβέρνηση απέναντι σε όσους αντιδράσουν στις επιλογές της. Είναι προφανές ότι για να παραδοθούν όλοι οι τομείς της οικονομίας στην ιδιωτική κερδοσκοπία και να συνεχιστούν μεταρρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων σε εργασιακά και ασφαλιστικό, η κυβέρνηση θα επιδείξει το μοναδικό ισχυρό όπλο της. Την καταστολή (δουλεύει πάντοτε ρολόι απέναντι στην κοινωνία).

Συζητιέται ήδη ότι εμπόδιο στην ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος είναι η διαφύλαξη των ισορροπιών στο κυβερνών κόμμα, εν όψει της προεδρικής εκλογής μετά από δυόμιση χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφιβάλλουν για την δυνατότητα μακροημέρευσης της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται λιγάκι ασφαλείς εφ’ εξής είναι όσοι είχαν καταστραφεί πριν από τις εκλογές. Οι υπόλοιποι είμαστε υποψήφιοι: άνεργοι, απολυμένοι, πυροπαθείς, ναυαγοί, ελαστικοί ως εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, προσαχθέντες, συλληφθέντες, ταραξίες κλπ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάνερμος...