Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Μια λίμνη λιγότερη στον Χάρτη...

Καήκαμε γιατί ο "στρατηγός" άνεμος είχε θυμώσει με τις πράξεις μας και μας επέβαλλε δεκαήμερη ποινή (καύση δασικών εκτάσεων) στην πρωινή αναφορά του παγκόσμιου στρατοπέδου. Μπορεί να τα βάλει κανείς με τον στρατηγό; Πρέπει να περιμένουμε την στιγμή της αποστράτευσης του ή πολύ πιο απλά να περιμένουμε να του γίνει καμιά πρόταση για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο επικρατείας κάποιου κόμματος.

Ο ίδιος στρατηγός ευθύνεται προφανώς και για την απουσία νερού από τις λίμνες και τα ποτάμια μας, αφού με τις "φωνές" του διατάζει τα σύννεφα να μαζευτούν στους κοιτώνες και να λαδώσουν τα κρεβάτια τους, αντί να ρίξουν την βροχή τους στα βουνά και τα λαγκάδια μας…

Το παραμύθι έχει εφιαλτικό τέλος. Ευτυχώς είμαστε ακόμα στην μέση, για την ακρίβεια λίγο μετά από την μέση!

Όλη η Ελλάδα είναι γκρι. Το μπλε λιγοστεύει, η λίμνη Κορώνεια αποτελεί παρελθόν, αλλά η κυβέρνηση δεν στέλνει δυο τρεις αγροφύλακες να προειδοποιούν τα πουλιά να μην στέκονται για μιαν ανάσα στα λιμνάζοντα υπολείμματα της που είναι γεμάτα τοξικά. Είναι και κρίμα αυτά τα φλαμίνγκο να μην είναι λίγο πιο παχιά, να αξίζει το βόλι του κυνηγού, να τα περιποιούνταν οι «μπερέτες» των αθλητών μας, να τρώμε φλαμίνγκο στα κάρβουνα στις παραλίμνιες ταβέρνες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν πεθάνουν τα διακόσια φλαμίνγκο στην Κορώνεια, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης είχε εκπονήσει πρόγραμμα για την σωτηρία της λίμνης – σαν το αντίστοιχο για την Ολυμπιακή Αεροπορία – το οποίο όμως δεν είχε χρήματα για να υλοποιήσει. Έτσι λέει ο Πανίκας!

Και καλά ρε Πόντιε - Μακεδόνα νομάρχη, φωνάζεις για την Μακεδονία, την ιστορία και τους χάρτες της σε κάθε ευκαιρία που έχεις, για το ότι επί Νομαρχίας σου θα εξαφανιστεί μια ολόκληρη μακεδονική λίμνη από τον χάρτη, δεν σου καίγεται καρφάκι; Κι όταν θα έχει μείνει μόνο ο μακεδονικός χαλβάς σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές θα είναι εύκολη υπόθεση η αυτογνωσία γι’ αυτές.

Από αγώνες για το παρελθόν είμαστε μπουχτισμένοι πλέον. Αγώνες για το αύριο περιμένουμε να δούμε κυρ Πανίκα. και λοιποί «αναβαπτισμένοι» στην λαϊκή ετυμηγορία ομοιδεάτες του…

Εν τω μεταξύ, εισαγγελέας παρενέβη διατάσσοντας την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καθυστέρηση των έργων για την σωτηρία τηες λίμνης ενώ ήταν εξασφαλισμένα τα χρήματα.

9 σχόλια:

ci είπε...

Σώστε την Μακεδονία μας ρε!!
(Καλησπέρες Angelito, διάβασα το κατάλληλο ποστ την κατάλληλη μέρα.. αν και όπως φαίνεται ο Πανίκας ούτε την πόλη του δεν προσέχει)

Filotas είπε...

Το Όνομα πάνω από όλα citronella μου, το Όνομα και η Ιστορία, με τις "γκιόλες" θα ασχολούμαστε τώρα...
Καλησπέρες!:)

maria_pin είπε...

Τελικά κυρίες και κύριοι, όσο περισσεύει το μπλε και το πράσινο στην πολιτική, τόσο θα λιγοστεύει στο περιβάλλον! Φοβερό ε?

Καλό σαββατοκύριακο!

0comments είπε...

Αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί και τι πραγματικά σημαίνει η εξαφάνιση μιας λίμνης είναι οι λιμνολόγοι (υπάρχουν και μάλιστα είναι πολλοί), οι ορνιθολόγοι, και οι οικολόγοι ειδήμονες του ΑΠΘ. Εκκωφαντική η σιωπή τους. Αν δεν πάει η κάμερα στο γραφείο τους να τους παρακαλέσει να πουν τη γνώμη τους, κουβέντα δε λένε!
Είναι οι περίφημοι ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί επιστήμονες που διορίζονται για να κοιτάν τη δουλειά τους, μόνο όταν αυτή δεν εφάπτεται με συμφέροντα. Ουφ! Τα είπα!

Filotas είπε...

Μαρία πλάκα ΜΕ κάνεις?!:Ρ
Καλό Σ-Κ!
Amig0 και ξελάφρωσες φαντάζομαι!:Ρ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς όσο το σύστημα θεωρεί ότι μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε το περιβάλλον ως δικό μας τέτοια φαινόμενα θα είναι πάντα παρόντα.

Juanita La Quejica είπε...

ΠΩΠΩ!
"Καλή" Εβδομάδα... τί άλλο να πει κανείς; Ότι έχουμε αυτό που επιλέγουμε; Ότι ζούμε σε μια χώρα που εμείς μετατρέπουμε σε κόλαση;

takola είπε...

Αφού παρενέβη ο εισαγγελέας ολοκληρώθηκε το ανέκδοτο...
Πολιτικοί-Επιστήμονες-Εισαγγελείς-Απλοί πολίτες... Όλοι πιόνια σ' ένα τραγικοκωμικό θεατρικό έργο με προδιαγεγραμμένο τέλος...

Filotas είπε...

Θα κάνει έρευνα για να θέσει με ήσυχη συνείδηση την υπόθεση στο αρχείο, δυστυχώς...

Πάνερμος...