Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

Barca : Περισσότερα από μια Ομάδα!...

Δεν έχει περάσει μήνας καλά – καλά από την προηγούμενη αναφορά μου στην Μπαρσαλόνα με αφορμή τότε τον θρίαμβο της ομάδας τους Φρανκ Ράικαρντ μέσα στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου επί της Μίλαν. Η βεβαιότητα για το ότι αυτή η ομάδα, φέτος, θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λίγκ, δεν με εγκατέλειψε ποτέ από εκείνο το βράδυ. Ούτε χθες όταν έμπαινε το γκολ του Κάμπελ, ούτε όταν ο Ανρί έβγαινε τετ – α – τετ με τον Βαλντέζ. Ήμουν σίγουρος ότι το τρόπαιο θα έκανε χθες το μεσημέρι την βόλτα του στην «Αβενίδα Ντιαγκουνάλ» και στην «Ράμπλα» στα χέρια του Πουγιόλ και των υπολοίπων παικτών. Άγνωστο ήταν μόνο το ποιοι παίκτες θα έβαζαν τα γκολ που χρειάζονταν…

Η Μπαρσαλόνα – όπως λέγεται στα καταλανικά – είναι το καμάρι της Καταλονίας, της πιο αναπτυγμένης περιφέρειας της Ισπανίας και μιας από τις πλέον αναπτυγμένες σε όλη την Ευρώπη. Η Βαρκελώνη, το κυρίως πολεοδομικό συγκρότημα, δεν είναι μεγαλύτερο από την Θεσσαλονίκη, αλλά είναι μια πόλη πρότυπο. Από πολλές απόψεις, η ποδοσφαιρική, αν το θέλετε, είναι το κερασάκι σε πια υπέροχη τούρτα.

Λέγονται πολλά για την υπεροψία και το «τουπέ» των Καταλανών, αλλά αν βρεθεί κανείς στην Βαρκελώνη, αισθάνεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει εκεί. Μια μητρόπολη με ανοιχτή αγκαλιά για χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο – γεια σου Μάνθο! – ένα αστικό κέντρο με ανθρώπινο πρόσωπο. Η Μπάρσα κουβαλάει πάντοτε αυτό τον «αέρα». Τίποτα δεν είναι τυχαίο για τους «μπλαουγκράνα»…

14 σχόλια:

0comments είπε...

Λαθραία κόπα πήραν αλλά ας είναι. Είναι συμπαθητική ομάδα.
ΚΑΛΟ ΠΣΚ!
Το αντίσκηνο και βουουρρρ στην ΑΛΜΥΡΑ!! Θέλω κανα 2 φωτό για να ζηλέψω.

Filotas είπε...

Οέο, Οέο Manthito!!!
Ε όχι και λαθραία ρε amig0! Μην τρως την φιλομοναρχική προπαγάνδα των προσκυνημένων στο Αγγλικό στέμμα αθλητικών συντακτών! (Όσο για το ΠΣΚ ελπίζω να πάω!)

Sadie είπε...

:((( Anyway...

Filotas είπε...

Α! Δεν θέλω μουτράκια νυχτοπούλι μου!...
:-)

τσέλιγκας είπε...

Μην τρελαθούμε κιόλας! Η κούπα ήταν 100% αυθεντική όπως και η Καταλωνία!
Αχ αυτές οι πρόσφατες οι αναμνήσεις!!!

Filotas είπε...

Γεια σου Τσέλιγκα με το "φρέσκο πράγμα" σου!...

ci είπε...

Ανρύ ρε:PPPP

Καλό σ-κ, αν πάτε αλμύρα θέλω κι εγώ φωτό, προς το παρόν είμαι ..εγκλωβισμένη!
:)

Filotas είπε...

Θα τον αγοράσουμε κι αυτόν το καλοκαίρι!(
Καλό Σ-Κ!...
Ν' απεγκλωβιστείς παρ' αυτά!)

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, που θα σε δυσαρεστήσω, αλλά η Barca με τίποτα δεν το άξιζε αυτό το Champions League. Τι να θυμηθούμε; Την ακύρωση του γκολ του Σεφτσένκο με την Μίλαν; Την αποβολή του Lehmann στον τελικό, ενώ θα έπρεπε να αφησει το γκολ και κίτρινη κάρτα; Αμέσως μετά στον τελικό άρχισαν να βγαίνουν οι κάρτες στους gunners ενώ για τους blaugrana... τίποτα!Με αποκορύφωση φυσικά την κίτρινη στον Henry,που ούτε καν τον ακούμπησε! Πως δηλαδή θα μπορούσε να το χάσει με αυτήν την κατάσταση; Για το μόνο που χαίρομαι είναι ότι ο Larsson σήκωσε το Champions League. Για τίποτα άλλο.

Filotas είπε...

Δεν με απογοητεύεις αγαπητέ Graham! Δεν τα ακύρωνε η Μπάρσα τα γκολ! Και στην φάση του Σεφτσένκο ο Βαλντέζ έχει σταματήσει και δεν κάνει προσπάθεια να αποκρούσει αφού ο Μέρκ είχε σφυρίξει και στην φάση του Λέμαν μόνο κακό έκανε στην Μπάρσα η μη μέτρηση του γκολ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την αφορμή στην Άρσεναλ να κάνει το μοναδικό είδος παιχνιδιού που θα την εξυπηρετούσε με αντίπαλο την Μπάρσα. Μαζική άμυνα και αντεπιθέσεις!Κι ότι κάτσει...Όσο για την κίτρινη στον Ανρί δεν διαφωνώ. Αλλά και το γκολ της Άρσεναλ προήλθε από φάουλ που κέρδισε με θεματικότατη βουτιά ο Έμπουε. Ή μήπως ήταν φάουλ; Όπως και να 'χει η Μπάρσα - ελέω και Ροναλντίνιο - παίζει με διαφορά το καλύετρο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο!...

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας. Ειδικά για το ποδόσφαιρο. Καλά να περνάς!

Filotas είπε...

Το ποδόσφαιρο είναι ο πιο συχνός και έυκολος τρόπος να χαλαστούν μεταξύ τους δύο άνθρωποι! Ενδεικτικό ότι πιάστηκα να "επιχειρηματολογώ" και ξέχασα να σε καλωσορίσω στο "Calle Drama"! Να είσαι κι εσύ καλά!:-)

Juanita La Quejica είπε...

Αυτός ο "αέρας" είναι που κάνει τόσο ξεχωριστούς τους Καταλανούς. Όσο κι αν χτυπιέται ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, δε θα καταφέρει να τους τον στερήσει. Θα φάει σύντομα -ελπίζω- τα μούτρα του!

Filotas είπε...

Manthito besitos!!!
Πρέπει να γίνει μια γερή καμπάνια για να αλλάξει ο Δήμαρχος Juanita! Να στείλουμε στους ροκάδες φίλους μας, το "Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την σκούφια σου κι εμπρός" για να το διασκευάσουν!!!

Πάνερμος...