Δευτέρα 15 Μαΐου 2006

Σώστε το «Τ.Τ.» από τους «καρχαρίες»!

Σκανδαλώδης είναι η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο αποτελεί σήμερα και την πιο συμφέρουσα για τον οποιοδήποτε πολίτη τράπεζα, αλλά και μια ακμαία και κερδοφόρα επιχείρηση υπό κρατικό έλεγχο. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τον μακάριο ύπνο όλων μας εκποιεί στα πλαίσια της «λογικής» των κερδοσκόπων μια καθ’ όλα κερδοφόρα και κοινής ωφέλειας επιχείρηση.
Στα τέλη Μαΐου εκποιείται το 35% των μετοχών.
Στη συνέχεια
περί το τέλος του έτους θα εκποιηθεί – κυριολεκτικά! – 18 με 20% του μετοχικού κεφαλαίου και συνοπτικά το 53 με 55% θα βρίσκεται όπως λογικά και το μάνατζμεντ σε ιδιώτες.

Το σκάνδαλο είναι ότι το Τ.Τ. είναι το τελευταίο οχυρό των χαμηλών – έστω και κατά μία ή δύο μονάδες – επιτοκίων στην χώρα μας. Σε ένα καθαρά κερδοσκοπικό τοπίο, με κέρδη αυξημένα κάθε χρόνο για 30 και πλέον τοις εκατό για τις τράπεζες, η κυβέρνηση έρχεται να χαρίσει στους ιδιώτες το τελευταίο οχυρό των φιλικών, για τον πολίτη, επιτοκίων! Οποία κοινωνική πολιτική!

Η ιδιωτικοποίηση του «Τ.Τ.» και των ΕΛ.ΤΑ. ήταν στα σχέδια και της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά καθυστέρησε. Το αναπάντητο ερώτημα είναι ποιον ζημιώνει η σημερινή ιδιοκτησιακή κατάσταση του «Τ.Τ.» και ποιον ωφελεί η ιδιωτικοποίηση του. Δεν περιμένουμε απάντηση από τους φωστήρες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και τους κατά τόπους «απολογητές» τους, η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους χιλιάδες δανειολήπτες του «Τ.Τ.» που θα δούνε τα επιτόκια της τράπεζας να παίρνουν την ανηφόρα γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική αρχ…ών στην οικονομία…

2 σχόλια:

0comments είπε...

ΈΕΕΕΛΑ ΕΕΕΕΛΑ!!!
ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ!!!

ΥΓ: Αντί να γκρινιάζεις τρέχα αγόρασε μετοχές του ΤΤ.
0e-roosternts

Filotas είπε...

Να πάρω ένα δάνειο από το Τ.Τ. τώρα που είναι ακόμα χαμηλά τα επιτόκια και να αγοράσω μετοχές οι οποίες μετά την ιδιωτικοποίηση θα έχουν υπεραποδόσεις? Αχ! Ας μας πει κανένας e-kokor αν συμφέρει το deal!...

Πάνερμος...