Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2006

Κουκούλωμα, η «τέχνη» της διακυβέρνησης.


Νέα τροπή, την αναμενόμενη, παίρνει πια το θέμα των υποκλοπών μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα «το Βήμα», απόρρητων εγγράφων που αποδεικνύουν συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Η.Π.Α. για την εγκατάσταση μηχανημάτων παρακολούθησης συνομιλιών λίγες ημέρες μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004. Το πρόσχημα ήταν η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων και έτσι η συμφωνία επεκτάθηκε και μετά την λήξη των αγώνων.

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου αρνήθηκε προχθές την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας και ζήτησε όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει στον εισαγγελέα. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης διέψευσε την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας. Οι γνωστές επωδοί μετά από ιστορίες όπως αυτή των υποκλοπών ή εκείνη με τις απαγωγές των Πακιστανών.

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει «ξεχειλώσει» εδώ και πολύ καιρό. Από την εντεκάμηνη καθυστέρηση γνωστοποίησης του γεγονότος από την κυβέρνηση μέχρι τις διαρροές από τα πορίσματα των επιτροπών εμπειρογνωμόνων που αναφέρουν τηλέφωνα και διευθύνσεις από όπου γίνονταν οι παρακολουθήσεις, όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα άτσαλο «κουκούλωμα» του ποιος έκανε τις υποκλοπές και με ποιο στόχο. Το κουκούλωμα άλλωστε ήταν το κύριο γνώρισμα και στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει και να πει την αλήθεια. Οι υπεκφυγές και το κρυφτούλι κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούν. Αλλά βέβαια σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο παίζουν οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια με τις Η.Π.Α. και την Ε.Ε. για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Η φωτό είναι από το Ποντίκι.

4 σχόλια:

ci είπε...

το κουκούλωμα που τόσο τούς βολεύει και πάντα τόσο βολικά καταπίνουμε...

καλό απόγευμα, φθινοπωρινό πια!:)

Filotas είπε...

Γεμίσαμε κουκουλοφόρους!
Καλό είναι και το φθινόπωρο βρε φιλενάδα!...Καλό βράδυ!

0comments είπε...

Υπέυθυνοι για τις υποκλοπές είναι οι Πακιστανοί! (Έχω στοιχεία και θα τα προσκομήσω στον Εισαγγελάτο)

Filotas είπε...

Για όλα φταίνει οι Πακιστανοί amig0!!!

Πάνερμος...