Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2006

Έφυγα!...


Επέστρεψα χθες από τον Έβρο. Με ανάμικτα συναισθήματα και αρκετά κιλά "σπαρίλας". Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις να σκοτώνεις στον στρατό εξάλλου, είναι ο ελεύθερος χρόνος σου. Μια βρομάδα έξω από τον κόσμο, χωρίς νέα, χωρίς επικαιρότητα. Το μοναδικό θέμα ήταν πως θα περάσεις ο χρόνος να την ...κάνουμε! Μια εβδομάδα διαβίωση σε σκηνάκια, σε έναν λόχο όπου "υπηρετούσαμε" καμιά δεκαριά μαλλιάδες, σε ένα τάγμα που το Κ.Ψ.Μ. δεν είχε ούτε καν μπύρες, σ' έναν τόπο όπου το πιο ψηλό βουνό του βρίσκεται στην Σαμοθράκη καμιά εκατοστή χιλιόμετρα απόσταση. Βόλτα στο Διδυμότειχο δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε, αλλά είχαμε ατέλειωτες ώρες χαβαλέ και συζητήσεων. Επισκεφτήκαμε το "απαγορευμένο" ποτάμι, βαρέσαμε με πολυβόλα και όπλα, λιώσαμε στον ύπνο και τελικά φεύγοντας πήραμε μαζί μας ένα "λουκάνικο" αναμνήσεις που λίμναζαν στην μνήμη μας. Το Διδυμότειχο απέχει πλέον από την Δράμα δυόμιση ώρες με το αυτοκίνητο. Σαν πόλη μου φάνηκε πολύ διαφορετική. Με σχολή αστυνομίας, δεκάδες νεόδμητες πολυκατοικίες και εκείνη την ιδιαίτερη προφορά των κατοίκων του. Καλή κουβέντα πάντως από τους μη Εβρίτες για τους ντόπιους δύσκολα ακούς ακόμα και σήμερα..
Στην Δράμα είχε ζέστη. Η πρώτη μέρα ήταν βαρετή από κεκτημένη ταχύτητα. Από σήμερα αρχίζει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
Η γιορτή μας...

Καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

0comments είπε...

Στρατός:$%&@@*** που πάει να πει ανίκανοι πολεμοπατριδοκάπηλοι άντε να οργώσετε κανα χωράφι!
Βρομάδα: Ο καλύτερος ορισμός για τη βδομάδα στα σκηνάκια
Ιδιαίτερη προφορά Θράκης :Ι ΛΑΒ ΙΤ!
Φεστιβάλ Δράμας: ΖΗΛΕΕΕΕΥΩ!!!

Benvenuto compagno!!

υγ: Ήρθε στην παρέα μας και η quento_natt. Όσο πάει και μεγαλώνει η συντροφιά μας.

Filotas είπε...

Καλώς σας βρήκα amig0!!!
υγ: Τα έμαθα τα νέα, τα έμαθα!:-)

cuentos_nat είπε...

αδελφοι με λειπετε και οι δυο και ας ειναι ο ενας κοντα μου.
angelito το φιλι στο μαγουλο ηταν βαλσαμο...
φιλουπες

Filotas είπε...

:-)
Φιλιάδες Amiga!...

maria_pin είπε...

Ελειψες Αγγελε και έχασα τα νέα της Δράμας!! Καλώς ήρθες και πάλι. Οσο για το φεστιβάλ, εγώ να δεις πως ζηλέβω!! Να μας πεις πως είναι..και καλή διασκέδαση!

Filotas είπε...

Αχ Μαρία! Να πηγαίνεις και στο www.hxo.gr για νέα της Δράμας! Πάντως στο Φεστιβάλ δε νομίζω φέτος να προλάβω να δω πολλές ταινίες, σνιφ - σνιφ!:-(

Filotas είπε...

Της μετεκπαιδεύσεως έγινε Μάνθο!
Ευτυχώς το φεστιβάλ δεν το χάνω...
besitos!

Πάνερμος...