Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2006

Μια ύψιστη τιμή για το νομό Δράμας!

Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Από πενήντα δύο νομούς που έχει η χώρα, τον νομό Δράμας και άλλους τρεις επέλεξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος να εξαιρεθούν για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, από τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ισχύσουν τα προσεχή χρόνια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Λόγω της μεγάλη ανεργίας που μαστίζει το νόμο μας, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. προτείνει να μην πάρουν τις αυξήσεις που θα προβλέπει η νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. οι εργαζόμενοι στο νομό μας και να λαμβάνουν τον μισθό που προβλέπει η παλιότερη σύμβαση. Να μην αυξηθούν οι μισθοί μας δηλαδή κατά 10 – 15 Ευρώ το πρώτο εξάμηνο του χρόνου και κατά άλλα τόσα το δεύτερο εξάμηνο για να αντιμετωπιστεί η ανεργία!!!

Πολλοί αντέδρασαν άμεσα στην πρόταση, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ο κ. Κυριακόπουλος θα μπορούσε να προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την ισχύ στο νομό μας και τους άλλους τρεις, της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. π.χ. του 1998. Ή ακόμα χειρότερα την σύμβαση που ισχύει για τους μισθούς στην γειτονική Βουλγαρία, όπου πολλοί συνάδελφοι του έχουν μεταφέρει εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις τους.

Αλλά ακόμα κι αυτή η πολύ τιμητική για το νομό μας πρόταση θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης για να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις. Αφού θέλουν να μπούμε σε ειδικό καθεστώς μισθοδοσίας, ας βάλουν το νομό μας γενικότερα σε ειδικό καθεστώς. Να παγώσει, ας πούμε μαζί με τους μισθούς ο πληθωρισμός. Να μην ακριβύνουν καθόλου για όσο διάστημα δεν θα αυξάνονται καθόλου οι μισθοί και η βενζίνη, το ψωμί, το γάλα, το ρεύμα, τα ποτά, τα τσιγάρα και ότι άλλο μπορούμε να αγοράζουμε με τον μισθό που παίρνουμε όλα αυτά τα χρόνια και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. επιθυμεί να παραμείνει καθηλωμένος στα επίπεδα του 2005.

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αυξήσεις στους μισθούς μας, έστω κατά 2 ή 3 % αυξάνουν και το ποσοστό της ανεργίας στο νομό μας.

Αλληλεγγύη στους ανέργους …βιομηχάνους, πατριώτες!

4 σχόλια:

0comments είπε...

Εσείς οι κακόβουλοι κουμουνισταί!
Παντού βλέπετε εχθρούς!
Γιατί τι έχει η πρόταση του προέδρου;
Αλλά αν δεν έχετε τα μάτια και τη γνώση να διακρίνετε την αναπτυξιακή χροιά της πρότασης, δε σας φταίμε εμείς.

Filotas είπε...

Τον βλέπεις τον πρόεδρος στην φωτογραφία?! Απλωμένο χέρι έχει πάλι ο ζητούλας!...

ci είπε...

Άλλωστε σε όποιον δεν αρέσει, κοτζάμ τελωνείο κάναν ρε! Αχάριστοι,ουστ!

Filotas είπε...

Βεβαίως μπορύμε να πάμε και με την βουλγαρική σύμβαση άλλωστε αν θέλουμε να συμβαδίσουμε συμβασιακώς!!!

Πάνερμος...