Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006

Άνθρακες ο «χρυσός» του Σιούφα!

Στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο του νομού Δράμας το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας αναφέρθηκε στο θέμα των λιγνιτών του κάμπου της Δράμας, λέγοντας ότι το Ι.Γ.Μ.Ε. θα κάνει μια έρευνα για τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασμάτων.

Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε τους λιγνίτες «χρυσό» και αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν αναπτυξιακά το νομό. Οι λιγνίτες ήταν το «κερασάκι» στην συνολική κυβερνητική «τούρτα» ανάπτυξης.

Το θέμα είναι πιο σοβαρό από όσο φαίνεται.

Η κυβέρνηση δεν θα έβλεπε άσχημα να μετατραπεί ο κάμπος της Δράμας σε σεληνιακό τοπίο για να παράγεται ενέργεια, ακόμα και με πανάκριβο τίμημα μετά τις πρόσφατες διεθνείς συμφωνίες για την μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα. Αυτού του είδους η ανάπτυξη επιφυλάσσεται για νομούς σαν και τον δικό μας.

Βραχύβια και επιβαρυντική για το περιβάλλον σπάταλη απέναντι στους φυσικούς πόρους. Φιλική προς τα «ημέτερα» ιδιωτικά συμφέροντα που θα εξυπηρετήσουν με ζήλο τα μικροκομματικά της συμφέροντα που «βασιλεύουν» εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσουν να «βασιλεύουν», αν όλα πάνε κατ’ «ευχήν»!

Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Το θέμα είναι σε ποια συμφέροντα είναι χρήσιμος και σε ποια συμφέροντα δεν είναι αρεστός;!…

Για δέστε φάτσα "αναπτυξιακή" και "χρήσιμη"! Στην φωτό ο κυρ - Σιούφας! Αυτός που ξεπάστρεψε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και επιβουλεύεται πια την κυριακάτικη αργία και την τέφρα του κάμπου της Δράμας. Πίσω ρε!...

8 σχόλια:

ci είπε...

Εμ θα στο΄λεγα, τι τον έβαλες σε τέτοια δυσοίωνη πόζα πρωί πρωί παιδάκιμ, δες η αμίγκα τι ομορφιές μας έχει;)

Το θέμα είναι Ανχελίτο ..πέρα στους πέρα κάμπους. Ούτε πού πέφτει ο κάμπος της Δράμας δεν ξέρουν, όχι πώς είναι, αλλά βέβαια άποψη έχουν όλοι. Εμείς όμως που τα ξέρουμε??

Btw, θυμάσαι το χωράφι με τα στάχυα του καλοκαιριού? Έχει και συνέχεια! Τελικά πρέπει μια μέρα να του αφιερώσω ποστ!

Καλημερούδια όμορφη Δράμα:)

Katerina ante portas είπε...

Συγνώμη, Angelito (πως λέει η αοιδός, συγνώμη κύριε ποιος είστε;), ποιος είπες ότι φοράει τη μάσκα του ανέμου;
Ούπς, συγνώμη και πάλι, έκανα λάθος το ..σχόλιο. Αυτός δεν είναι μάσκα, είναι ο κυριούλης που έκοψε στα δυο την πενιχρή σύνταξη της πεθεράς μου επι Μητσοτάκη για να συνεχίσει από εκεί που έμεινε αυτός, ο Παπαντωνίου.

Filotas είπε...

Με την δίνει βρε συν-νιφάδα ότι κάνουν έρευνα για τον λιγνίτη και δεν κάνουν π.χ. για την παροχή φυσικού αερίου στην βιομηχανική περιοχή της Δράμας! Ντε και καλά να μας αναπτύξουν "Πτολεμαϊδικά" για να παράγουμε ρεύμα για την υπόλοιπη χώρα και να εισπνέουμε τέφρα και διάφορα σωματίδια από την καύση της! Και να χάσουμε και τον έυφορο κάμπο μας στην τελική! Καλημερούδες στην όμορφη Μακεδονία!:-)
Για την μάσκα του ανέμου Κατερίνα, η αλληγορία αφορούσε τον Μπους και την επίθεση στο Ιράκ! Όσο για τον Σιούφα είναι μετά βεβαιότητας η "ατραξιόν" της κυβένρησης Καραμανλή, εμφανισιακώς - φωνητικώς και κυρίως από πλευράς πολιτικών επιλογών! Σιούφα τ' αυγό! που λέει και το τραγουδάκι! Όσο για τον Παπαντωνίου έχει κι αυτουνού η γούνα ράματα! Η ιστορία με την Ε.Μ.Υ. και τα 090 ήταν δική του έμπνευση!...

Λαμπρούκος είπε...

Αγαπητέ Angelito,

Σ' αγαπάμε σ' εκτιμάμε αλλά αν είναι να γεμίζεις τα post σου με Σιούφες να μας το πεις να μη ξαναπατήσουμε.

Έχει και ένα περίεργο σχήμα η μύτη του απόψε...

Filotas είπε...

Λαμπρούκο μου τι να κάνω ο έρμος?! δεν ήθελα να ταυτίσω κανένα ζωάκι με την "χάρη" του!:-)

Juanita La Quejica είπε...

Καλό Μήνα Angelito!

Juanita La Quejica είπε...

Και βάλε καινούργιο post, κάτι πιο όμορφο στο μάτι, Πρωτομηνιάτικα! ΧΑΧΑ!

Filotas είπε...

Καλό μήνα! Το σημερίνό ποστ είναι ανάλογο περίπου!!!

Πάνερμος...