Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2006

Το δικό μας – ανομολόγητο - Γκουαντανάμο!

«Ωραίες» ειδήσεις μεταδίδουν κολυμπώντας στην σοβαρότητα οι δίαυλοι!

Ο Ξεκουκουλωτάκης έγινε θέμα, αντί του τρόπου με τον οποίο απολύθηκε από την εφημερίδα στην οποία δούλευε γιατί κατά λάθος «έφαγε» τον υπουργό των Χανίων!…

18 νεκροί σε κάποια πόλη που βομβαρδίστηκε από τους Αμερικανούς στο Πακιστάν, λόγω της υποψίας ότι μπορεί κάπου εκεί να ήταν ο λεγόμενος υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αλ Ζαρκάουι. Το «Γκουαντανάμο» δεν είναι απλά στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων, είναι τρόπος σκέψης και ανάλυσης της πραγματικότητας Η αποδοχή του φόβου που προσπαθούν να μας ενσταλάξουν.

Είτε αποδεχτώ την αρμοδιότητα των Αμερικανών να σκοτώνουν υπόπτους και παράπλευρους στόχους, είτε απλά χαζεύω δυο μπάτσους να ξυλοκοπούν έναν συλληφθέντα μετανάστη σε μια πλατεία της Αθήνας, είτε αποδέχομαι ότι οι Βρετανοί μπορούν να ζητούν και να ανακρίνονται πέντε χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, επειδή έσκασαν τρεις βόμβες στο Λονδίνο!

Κι αν το Πακιστάν είναι μακριά, η Αθήνα είναι τόσο κοντά, όσο μια οποιαδήποτε πρωτεύουσα. Προληπτικές προσαγωγές «υπόπτων» είτε Πακιστανών, είτε Ελλήνων συμπαραστατών τους, απειλές σε βάρος πολιτικών ομάδων από ανώνυμους μπάτσους παρόντες σε διαδικασίες «ανάκρισης», δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για την φημολογούμενη ύπαρξη θυλάκων της Αλ Κάιντα στην χώρα μας.

Όταν λέγαμε ότι οι συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το 2002 ήταν το Ελληνικό Γκουαντανάμο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι πρόκειται να δούμε. Γιατί αν ο Ξηρός καταδικάστηκε μετά από όλα αυτά, οι χιλιάδες που προσήχθησαν απλά «ταλαιπωρήθηκαν»...

10 σχόλια:

0comments είπε...

Ασφάλεια Umber alles! (Malles - kukunalles)

αερικο είπε...

Ο πλανηταρχης "μας" ειχε πει οτι "ο πολεμος εναντια στην τρομοκρατια ειναι παγκοσμιος" . Αυτο εν ολιγοις σημαινε οτι οποιος δεν ειναι υπερ τους ειναι κατα τους. Αρα θα υποστει τις συνεπειες και τα μεσα επιβολης της καθαρσης οπως βασανιστηρια, στρατους, συγχρονα Αουσβιτς και Νταχαου κλπ.Θα υποστουν δηλαδη ολα αυτα τα μεσα της λεγομενης κατασταλτικης πολιτικης που ολα τα κρατη εφαρμοζουν μηδενος εξαιρουμενου οταν οι πολιτες αντιδρουν στα σχεδια τους. Ετσι και η Ελλαδα μας λοιπον απο φοβο μη χαρακτηριστει καπως :-Ρ ενηργησε αναλογως και στην περιπτωση του Ξηρου αλλα και στην περιπτωση των Αφγανων προσφυγων απο το τμημα του Αγ. Παντελεημονα! Τελουμε υπο καθεστωτος "εκτακτης αναγκης" βλεπετε και "αντιτρομοκρατικου πολεμου"! Δικαιολογουνται τα παιδια! Τωρα αν δεν τηρουνται οι νομοι των ανθρωπινων δικαιωματων και των Διεθνων συνθηκων περι αιχμαλωτων εεε..αυτο ειναι λεπτομερεια για τους ιθυνοντες! :-((

ci είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Filotas είπε...

Οι λεπτομέρειες κάνουσιν την διαφορά, φίλε και φίλη!!!

ci είπε...

ΕΕεε το σεντόνι μου κατά λάθος το πήρα! Μήπως σου βρίσκεται να το ξαναπλώσω?:Ρ
Καλησπέρες!!!:))

ci είπε...

(Eυρέθη! Γκράσιας για το άμεσο σέρβις!:D)

Το σημείο κλειδί που μου έκανε κλικ με φωτεινά γράμματα είναι "η αποδοχή του φόβου" .
Στην οποία αποδοχή συμβάλλει και το να μιλάμε για δικό μας Γκουανταναμο. Φυσικά καταλαβαίνω καλά ότι το λες μεταφορικά, αλλά συγχρόνως το πιο βασικό είναι να θυμόμαστε ότι άλλο οι ΗΠΑ άλλο η Γερμανία άλλο η Ελλάδα.
Γιατί? Γιατί ένα πρώτο βήμα για να αδιαφορήσεις είναι το γνωστό "και τι να κάνω, παντού τα ίδια είναι,δεν μπορώ να αντιδράσω κλπ κλπ". Κι ως γνωστόν μετά ερχεται η απάθεια, η αποδοχή κ.ο.κ. Με αυτήν την έννοια, όχι, στην Ελλάδα δεν χωράει Γκουαντανάμο. Έχουμε δώσει δείγματα σα λαός και σαν κοινωνία ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις, και οι κορώνες περί "ρατσιστών ελληναράδων" όσων θέλουν να νιώθουν ότι αυτοί ξεχωρίζουν και είναι οι chosen few, δε μου λεν τίποτα.:D

Filotas είπε...

Δυστυχώς καλή μου συν-νιφάδα - ευχαριστώ για το ξεστόλισμα! - τα περισσότερα δείγματα είναι δωρεάν. Το κυρίως περιεχόμενο είναι από το οποίο κρίνεται κάθε κοινωνία. Και εις ότι μας αφορά νομίζω ότι τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα δώσει,ως κονωνία, χρίζουν επανεξέτασης, όχι βεβαίως λόγω της γρίπης των πτηνών!
Καλησπέρες!

ci είπε...

Καλά, απλά αυτή είναι η άποψη σου:) Και σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που ξέρω πως δεν "μπορείς" και δεν έχει και νόημα να προσπαθείς να πείσεις τον άλλον! Γενικώς και σαν ιδέα απεχθάνομαι το να προσπαθώ να πείσω τον άλλον.
Νομίζω ότι κρύβω μέσα μου έναν μικρό Βούδα:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Καλησπέρες ξεστόλιστες:)

αερικο είπε...

Εγω παλι πιστευω οτι δεν προσπαθει κανεις να πεισει καποιον αλλον , απλα κουβεντιαζοντας προσπαθουμε λιγακι να διευρυνουμε τους οριζοντες μας ,προς καθε κατευθυνση.
Angelito φυσικα και οι "λεπτομερειες" κανουν την διαφορα(δεεν πιστευω να παρερμηνευτηκα βλεπω και σβησμενο ποστ, ειχα και μερες να μπω..περι ανθρωπινων δικαιωματων και εφαρμογης διεθνων συνθηκων που λεγαμε πιο πανω αναφερομαι.)
Snowflake,εγω πλεον δεν μπαινω καν στον κοπο να πεισω καποιον για κατι.

Filotas είπε...

Το ποστ σβήστηκε κατά λάθος αερικό! Και επανατοποθετήθηκε από την νιφάδα μας!
Καλημέρες!

Πάνερμος...