Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2006

«Σκλάβοι» μια ηλίθιας αγωνίας!

Η κακοκαιρία που διακινούν τα κανάλια ολημερίς κι ολονυχτίς δεν θα ήταν τίποτα άλλο, από μια ευκαιρία να ευφρανθούμε με την βραδύτητα και το αχνιστό σαν χνώτο τέμπο των βαρυχειμω - νιάτικων ημερών και νυχτών. Να αφεθούμε στην πλάτη κάποιας πολυθρόνας κοντά στην φωτιά, να περπατήσουμε στο χιόνι και να καταλήξουμε σ’ ένα τραπέζι να πιούμε τσίπουρο και να φάμε φασουλάδα, τουρσί, ελίτσες και ότι άλλο μπορεί να συνοδεύσει ένα χειμωνιάτικο γεύμα ή δείπνο!

Να δούνε οι φορτηγατζήδες ότι θα πέσει χιόνι πολύ και να σκεφτούν ότι αντί να ταλαιπωρηθούν στους παγωμένους δρόμους, είναι μια ευκαιρία να μείνουν στο σπίτι μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους. Να διαβάσουν τα απομνημονεύματα του Κούδα ή τον Άνεμο – Κουβάρι του Χαριτόπουλου ή να δούνε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση. Ή ένα ντοκιμαντέρ όπως αυτό του Σωτήρη Δανέζη το βράδυ της Τρίτης, για το πογκρόμ σε βάρος των Αμερικανών γιαπωνέζικης καταγωγής και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους, το διάστημα αμέσως μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941.

Λέω τώρα!…

Στην χώρα και τα χρόνια της φρενίτιδας δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε τέτοιο.

Ακόμα και οι στιγμές που η φύση δίνει τον τόνο για να χαλαρώσουμε – παλιότερα χειμώνα σταματούσαν ακόμα και οι πόλεμοι! – επενδύονται από τα κανάλια και τους λογής – λογής ειδικούς με μια ηλίθια αγωνία για το αν θα μπορέσουμε να ζούμε – για την ακρίβεια να παράγουμε – όπως τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου!

6 σχόλια:

Marina είπε...

Αυτή είναι η ελληνική τηλεόραση. Κουτσομπολίστικη τσοκαρία. Κυρία της αυλής χωρίς ταλέντο, αλλά με το μάτι στην κλειδαρότρυπα.

Κάτω η TV. Κάτω οι μπαρουφο-δημοσιογραφούντες..

ci είπε...

Εχμ..ναι θα συμφωνούσα, αν βέβαια οι φορτηγατζήδες (κι όχι μόνο) είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν να κάνουν όλα αυτά τα ωραία που λες.
Κι εκτός από την δουλειά υπάρχουν και τα πολύ πιο επείγοντα. Χτες δε ξέρω αν είδες, με πόση προσπάθεια και δυσκολία μεταφέρθηκαν οι 6 νεφροπαθείς από τη Θάσο..

Οπότε Ανχελίτο δε με νοιάζουν τόσο τα κανάλια σε αυτή τη φάση, όσο το να μπορώ να μετακινηθώ - τουλάχιστον όταν έχει αισθητά λιγότερο από 30 εκατοστά χιόνι!!

Καλησπέρες!

Filotas είπε...

Μαρίνα και κάτω να είναι η t.v. να είμαστε βέβαιοι ότι είναι κλειστή ε?!:-)
Συν- νιφάδα μου και oi συμπεροφορές των φορτηγατζήδων εντάσσονται στην γενικότερη φρενίτιδα, αλλά και οι 6 νεφροπαθείς της Θάσου που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της ενδοχώρας προφανώς, επειδή το Αθηναϊκό μας κωλοκράτος δεν εννοεί να καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει μηχάνημα αιμοκάθαρσης στην Θάσο και σε κάθε νησί!
Με 30 εκατοστά χιόνι και με το λατρευτό σκουφάκι σου, πας όπου θέλεις, don't worry!:-)

Katerina ante portas είπε...

Βe happy! Συνεχίζω εγώ στο ρυθμό απο εκεί που μείνατε, αγαπητέ!
Τι φωτογραφία είναι αυτή! Μας εκπλήσσετε! (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας);)
Όσο για την τηλοψία με βρίσκεις σύμφωνη όπως πρόσφατα δια-δήλωσα!
Γιαυτό και εγώ, ΑΝ την ανοίξω, την παρακολουθώ χωρίς ήχο.

0comments είπε...

Τελικά, γαμώτη μου, είναι δύσκολο να είμαστε το αυτονόητο. Αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που μας δείχνουν.

Filotas είπε...

Κατερίνα η φωτό είναι από κάπου στη Νότια Ελλάδα δεν ενθυμούμαι που!...
Amig0 γαμώτη μου tambien!...

Πάνερμος...