Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006

39.000 χιλιάδες πελάτες από τον πρώτο χρόνο!


39.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έγραψαν κάτω από την βάση και δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν το κατώφλι της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Ο νόμος Βερεμή – Γιαννάκου αυξάνει εντυπωσιακά τον αριθμό των υποψήφιων πελατών της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης, η λειτουργία της οποίας επίκειται.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να καλυτερεύσει η παρεχόμενη παιδεία στην χώρα μας και όχι για να θησαυρίσουν οι επιχειρηματίες που θα χτίσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Για αυτό και οι μαθητές που δεν πιάνουν την βάση και ως εκ τούτου δεν μπορούν να φοιτήσουν σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. θα μπορούν να φοιτήσουν με τον ίδιο βαθμό σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Η αγορά τα ρυθμίζει όλα!

Αρκεί να αποδομείται το δημόσιο για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων! Και ο χαμένος είναι πάντα ο ίδιος, ο πολίτης που ολοένα γίνεται πελάτης. Στον δρόμο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο παρκάρισμα, στην παραλία. Εκτός από χαμηλοσυνταξιούχος ή υποαμειβόμενος εργαζόμενος και ταυτόχρονα υπεραπασχολούμενος γίνεται πελάτης για να εξυπηρετηθεί μια πολιτική δήθεν για το καλό της παιδείας και των μαθητών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία!
Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι μιλούν για μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας. Πρόκειται για απορύθμιση με σαφή στόχο να επωφεληθούν οι «υγιείς» δυνάμεις της αγοράς!…

3 σχόλια:

0comments είπε...

Πελάάάτες μου!!
(κλισέ αλλά αυτό με ήρθε στο μυαλό)
ΚαλημέρΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και είναι λύση δηλαδή να μπαίνουν στα ΑΕΙ-και κυρίως ΤΕΙ εδώ που τα λέμε-με βαθμούς κάτω από την βάση??
Το 1/3 των συμφοιτητών μου έφτανε στο τελευταίο εξάμηνο και δεν ήξερε να λύσει 2χ=6, χ=;

"Καληνύχτα Κεμάλ...Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ".

Filotas είπε...

Αγαπητέ αμίγκ0 κλισέ ή όχι η φράση τα λέει όλα!...buenos dias!
Αγαπητή φίφτισα - πάει και με το τσίφτισα, ωραίο νικνέιμ!!! - μήπως είναι λύση να παίρνουν οι ίδιοι φοιτητές πτυχίο από ιδιωτικό πανεπιστήμιο αφού πληρώσουν πρώτα?...Η συζήτηση για την βελτίωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή του ανοίγματος στην ιδωτικοποίηση της!

Πάνερμος...