Τρίτη 20 Ιουνίου 2006

Ένα γλυκό φτιαγμένο από κόκα!


Παρατηρούσα την Κυριακή στην
παραλία τις φωτογραφίες από την Κούβα που είχαν τραβήξει κάποιοι φίλοι που ταξίδεψαν πριν από λίγο καιρό στο πανέμορφο νησί της Καραϊβικής. Μου έκανε εντύπωση το πώς οι άνθρωποι κατοικούσαν τα σπίτια που θαρρείς και αντιστέκονταν στο πέρασμα του χρόνου και στην μανία της ανέχειας. Είδαμε εικόνες από την Αβάνα μέχρι την Σάντα Κλάρα, αλλά το μάτι μου έμεινε στις φωτογραφίες από το Τρινινταντ, όπου τα χρώματα διαδέχονταν τόσο αρμονικά το ένα το άλλο και οι γειτονιές απόπνεαν μια αίσθηση παραμυθένια, ακόμα και βλέποντας τις πάνω στο φωτογραφικό χαρτί! Μου έκανε εντύπωση ακόμα ότι τα κεραμίδια των σπιτιών είχαν διάφορους χρωματισμούς λόγω του ότι η ανέχεια δεν επιτρέπει συνολική ανακατασκευή των στεγών κι έτσι αντικαθίστανται μόνο τα κεραμίδια που μπάζουν νερά ή έχουν σπάσει. Όταν αφήσαμε κάτω τις φωτογραφίες, σκέφτηκα το ταξίδι μου στην Κούβα που εκκρεμεί τόσον καιρό, αλλά κατάλαβα ότι τώρα πια προτεραιότητα για μένα έχει ένα ταξίδι στο Μπουένος Άιρες! Ειδικά αν πάρει η Αρχεντίνα το τρόπαιο στο Μουντιάλ της Γερμανίας…
Η εβδομάδα έκλεισε με το δώρο του Έβο Μοράλες για τα γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο. Ένα γλυκό φτιαγμένο με κόκα για τα ογδοηκοστά γενέθλια του! Η εκστρατεία απενοχοποίησης του φυτού της κόκας περνάει και από την Κούβα!...

Η φωτογραφία είναι του καλού μας φίλου, Nosferios!

9 σχόλια:

suigenerisav είπε...

Θα σου πρότεινα,
αντί να ακολουθήσεις τις μάζες στην Κούβα, να δοκιμάσεις να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες της Λατ. Αμερικής: έχουν πιο πολλά να σου δώσουν .. :-)

Filotas είπε...

Sui generis θαρρώ πως έχεις δίκιο, απλά θα ήθελα να βρεθώ στην Κούβα στην εποχή πριν την αποχώρηση του Κάστρο από την εξουσία...Καλή σου μέρα!

Juanita La Quejica είπε...

http://deilogos.blogspot.com/
Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείστε, ρίξε μια ματιά στο τελευταίο του για το γλυκάκι!
Κάνε μία στάση (πολύμηνη) και από το Μεξικό και έτσι θα καλύψεις και εμένα.

0comments είπε...

Χεβ ε νάις τριπ μεν!

Filotas είπε...

Juanita thanks! θα το σκεφτώ για την στάση!!!
Gracias Amig0!
Manthito στην Ελλάδα είμαστε χαρούμενοι γιατί κάνουμε μεγάλα σχέδια! Συνήθως βέβαια τα βλέπουμε να ναυαγούν - μέρες Καμπάνη που διάγουμε - αλλά η ανάταση των σχεδίων πριν ναυαγήσουν είναι μεγάλη υπόθεση! Άσε που μπορεί κανά δυο να βγουν κι αληθινά!...Besitos!

Ανώνυμος είπε...

Συντοπιτη,καλυτερα να επισκεφθεις καποια χωρα που να μην εχει δικτατορια.
Ειτε μαυρη ειτε κοκκινη...

Filotas είπε...

Anonymous θα σκεφτόμουν πιο σοβαρά την πρόταση σου αν δεν φορούσες "κουκούλα"!...

Ανώνυμος είπε...

Τους μονους που μπορει καποιος να εμπιστευτει σημερα ειναι οι λεγομενοι κουκουλοφοροι...Οι αλλοι ειναι ζομπι με ονοματεπωνυμο.

Filotas είπε...

Αρκεί να μη μπερδέψεις τις κουκούλες και κακοπέσεις σε κάνενα Γκουαντάναμο...

Πάνερμος...