Τρίτη 6 Ιουνίου 2006

Κράτος "μειωμένου καταλογισμού"…

Η ιστορία της απόδοσης ευθυνών στην χώρα μας, αποδεικνύει ότι πολλά πράγματα λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο από τους πολιτικούς προϊσταμένους, ουσιαστικά με αυτόματο πιλότο. Όλες οι κορυφαίες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων πέρασαν με μερικές αποπομπές υπουργών. Από την υπόθεση Οτσαλάν και το ξήλωμα τριών τότε υπουργών, μέχρι και χθες που ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπεύθυνοι των φυλακών Κορυδαλλού λόγω της απόδρασης.

Οι υπουργοί μοιάζουν σαν τουρίστες στα υπουργεία τους. Ίσως γι’ αυτό να αλλάζουν συχνά και υπουργεία για να μην πλήττουν. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ας πούμε ο κ. Παπαληγούρας για την απόδραση με ελικόπτερο των δύο κακοποιών προχθές το απόγευμα μέσα από τις φυλακές; Τυπικά μικρό μέρος της, ουσιαστικά όμως μεγάλο καθώς μόνο κατόπιν εορτής οι υπουργοί αποφασίζουν να λάβουν μέτρα για κάποιο κακό που έχει ήδη συμβεί. Μέχρι να συμβεί αυτό, όλα λειτουργούν ρολόι…

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι υπάρχουν απλά για να καθορίζουν το νομοθετικό έργο σε κάθε υπουργείο. Τα πρακτικά ζητήματα αφήνονται στον «πατριωτισμό» των δημοσίων λειτουργών και στις όποιες επιχειρησιακές δυνατότητες τους.

Κάπως έτσι τα μεγαλεπήβολα σχέδια τσαλακώνονται όταν έρχεται καιρός να εφαρμοστούν. Η καθημερινότητα δεν δίνει πολλά εναύσματα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, γεγονότα όμως όπως το προχθεσινό δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για το ότι έχουμε ένα κράτος "μειωμένου καταλογισμού", σε πολλά επίπεδα…

3 σχόλια:

0comments είπε...

Να 'ταν τίποτα κρατούμενοι του υποπρολεταριάτου (που είναι η πλειονότητα) να 'λεγα "Αντε και Καλή Τύχη μάγκες". Εδώ όμως έχουμε σύγκρουση(;) εξουσιών. Η αδίσταχτη εξουσία του παράνομα εγκληματικού κεφαλαίου απέδρασε απ' τις φυλακές της αδίσταχτης εξουσίας του νόμιμα εγκληματικού κεφαλαίου.
Απέδρασε δηλαδή αυτός που σμπρώχνει πρέζα σ' αυτούς που η νόμιμη εξουσία έκανε πρεζάκια.

Φιλιά στην Οδό Δράμας!

Katerina ante portas είπε...

Σαφής ο τίτλος και σαφέστερο το κείμενο! (και λέω ότι εγώ "λακωνίζω";)

Filotas είπε...

Φαντάσου λέει αμιγκ0 να είχε δραπετεύσει έτσι ο Γιωτόπουλος! Λέει τώρα...
Φιλιάδες από την Οδό Δράμας!
Τα σέβη μου Κατερίνα μου!:-)

Πάνερμος...