Παρασκευή 16 Ιουνίου 2006

Οι «εκστρατευτικές» επιδόσεις των Η.Π.Α


Είναι να μην ασχοληθεί με κάτι η κυβέρνηση των Η.Π.Α!

Πόλεμο ενάντια της τρομοκρατίας εξήγγειλε προ μερικών ετών και σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια μετά, σε πολλές περιοχές του πλανήτη από την Σομαλία μέχρι το Αφγανιστάν, οι αντίπαλοι των Η.Π.Α όχι μόνο δεν εξοντώθηκαν, αλλά επανακάμπτουν δριμύτεροι! Εξαιρείται ο «καημένος» ο Αλ Ζαρκάουι, που τον έφαγε η μαρμάγκα και κάμποσοι άλλοι φανατικοί ισλαμιστές που σκοτώθηκαν!

Δεν είναι τυχαίο ότι στο Αφγανιστάν οι «Ταλιμπάν» έχουν πυκνώσει τις ενέργειες τους απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις και στους συνεργαζόμενους με αυτές. Επίκειται μεγάλη επιχείρηση για την εξόντωση των Ταλιμπάν από 11.000 στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων. Παρομοίως στην Σομαλία εδώ και μερικές εβδομάδες οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και η ζωή εξελίσσεται πια υπό τις διατάξεις του ισλαμικού νόμου «Σαρία» με μια σειρά από αναχρονιστικές απαγορεύσεις. Σχέδιο επέμβασης για την Σομαλία δεν υφίσταται μετά από το «στραπάτσο» της προηγούμενης επέμβασης, που άφησε την χώρα σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από την επέμβαση.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Ιράκ. Η βία είναι καθημερινό φαινόμενο και εκτός από κάποιες αυστηρά φρουρούμενες περιοχές, βασιλεύει σε όλη την επικράτεια της χώρας, ακόμα και σε τομείς της κοινωνικής ζωής όπου οι θρησκευτικές σέχτες επιβάλλουν την δική τους «ηθική». 50.000 κατοχικοί στρατιώτες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε εκστρατεία εναντίον της αντίστασης…

Δεν είναι όλα μαύρα όμως. Η πολεμική βιομηχανία των Η.Π.Α δίνει μεροκάματα σε χιλιάδες στρατιωτάκια και εργαζομένους, ενώ ανταμείβει και τους διψασμένους μετόχους που απολαμβάνουν τα ματωμένα μερίσματα επί των κερδών της…

2 σχόλια:

0comments είπε...

Είναι να μη μάθεις να κάνεις μια δουλειά καλά (Κορέα). Από κει κι ύστερα, σερί κορδόνι κάθε 10 χρόνια, όλο και κάποιος κακός και πιο αδύναμος θα απειλεί τον ελέυθερο κόσμο. Κι αν δεν απειλεί, δεν πειράζει! Υγεία! αρκεί που το νομίζουμε εμείς.
Καλό ΠΣΚ σύντροφε!

Filotas είπε...

Ράβε ξήλωνε που λέει και το τραγούδι αμιγκ0! Καλό ΠΣΚ και σε σας!

Πάνερμος...