Δευτέρα 5 Ιουνίου 2006

Συμβασιούχοι όμηροι του δικομματισμού…

Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «το Βήμα» δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θεωρεί ακόμη και τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που έχουν ήδη τελεσιδικήσει και ικανοποιούν τους συμβασιούχους ως ανίσχυρες, με το σκεπτικό ότι αυτά «είναι αναρμόδια να κρίνουν επί των προϋποθέσεων μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου» και ως εκ τούτου δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων.

Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι κανένας – πέραν των περίπου 32.500 συμβασιούχων των οποίων οι μετατροπές των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου εγκρίθηκαν από το Α.Σ.Ε.Π. – δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί από εδώ και στο εξής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου 250.000 συμβασιούχου που υπηρετούν σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα εξακολουθήσουν να είναι όμηροι στα χέρια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Την ίδια ώρα στην δικαιοσύνη εκκρεμούν 130.000 χιλιάδες προσφυγές για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, οι οποίες επίσης δεν έχουν καμιά τύχη αφού τα διοικητικά δικαστήρια θεωρούνται πλέον αναρμόδια.

Τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι πολιτική πρόθεση να αποκτήσει ο δημόσιος τομέας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων κυρίως για να μην θιγούν τα υπερβολικά προνόμια πολλών από τους ήδη μόνιμους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που ξεκίνησε να συμβαίνει στον Ο.Τ.Ε. δηλαδή.

Τι είδους μεταρρύθμιση μπορεί να υπάρξει όταν η κυβέρνηση αντί να συγκρουστεί με τα «κατεστημένα», «τακτοποιεί» τους συμβασιούχους και τους νέους εργαζόμενους; Δεν χρειάζεται βεβαίως να υπενθυμίσω την προεκλογική «προσωπική δέσμευση» του κ. Καραμανλή για την δικαίωση των συμβασιούχων…

4 σχόλια:

0comments είπε...

κοψοχεριούχοι!

Καλή βδομάδα Κομπανίτο!

Filotas είπε...

Καλή εβδομάδα amig0!!!

ci είπε...

αοριστούχοι..

Καλή βδομάδα Ανχελίτο!

Filotas είπε...

Καλές εβδομάδες citronella μου!...

Πάνερμος...