Σάββατο 24 Ιουνίου 2006

«Τζάμπα» επενδυτές!

Άλλη μια απόπειρα πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. φαίνεται να πέφτει στο κενό μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του παγκοσμίως άγνωστου πριν πέντε ημέρες και πλέον διάσημου καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη! Πόσους υποψήφιους αγοραστές του Π.Α.Ο.Κ. δεν έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια; Από τον Πάνο που φτιάχνει μαγιό στη Σουηδία, τον Αγγελόπουλο που έχει καταθέσεις στην Ελβετία, τον Ψωμιάδη που έχει ασφαλιστική εταιρία, τον Μαμιδάκη που είναι πετρελαιάς και κονομάει μέχρι τον Ιβάν Σαββίδη, τον πόντιο επιχειρηματία που θέλει να πάρει τον ΠΑΟΚ για να εκμεταλλευτεί για πενήντα χρόνια το γήπεδο της Τούμπας. Μόνο ο Καρατζαφέρης δεν ενδιαφέρθηκε ακόμα για τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά αυτός έχει κανάλι για να προβάλλεται.

Όταν μιλάμε για την Τούμπα, δεν μιλάμε για κανένα χωράφι! Είναι το μοναδικό ιδιόκτητο από Αθλητικό Σύλλογο ποδοσφαιρικό γήπεδο με οικόπεδο που βρίσκεται συν τοις άλλοις στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! Οικόπεδο στο οποίο μπορεί χωρίς προβλήματα να ανεγερθεί γήπεδο με εμπορικό κέντρο και πάρκινγκ. Φιλέτο εν ολίγοις! Το οποίο οι απίθανοι «επενδυτές» θέλουν να εκμεταλλεύονται για μισό αιώνα επειδή θα βάλουν κάποια εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν τα χρέη της ομάδας. Ότι έκανε ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό, μόνο που ο κυρ – Σωκράτης πλήρωσε πρώτα τα χρέη πήρε μισή ντουζίνα πρωταθλήματα κι έπειτα έβαλε μπρος το σχέδιο γήπεδο, από το οποίο κονομάει χοντρά! Και γιατί όχι βέβαια;

Είναι πρωτοφανής ο εκβιασμός που επιχειρείται σε βάρος της ιστορικής ομάδας της Μακεδονίας. Οι επίδοξοι «σωτήρες» και ο πονηρός κ. Γούμενος ξέρουν ότι αν κάνουν το κόλπο με την εκμετάλλευση του νέου γηπέδου του Π.Α.Ο.Κ. θα έχουν πιάσει και την καλή και τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. μ…ες!

Μια ομάδα που με την έναρξη της σεζόν έχει έσοδα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ στην χειρότερη των περιπτώσεων είναι δυνατόν να παραχωρήσει το γήπεδο και την εμπορική του εκμετάλλευση σε κάποιον που θα βάλει 15 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρωθούνε τα όποια χρέη έχει στην παρούσα φάση.

Στον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό η προσπάθεια της δημιουργίας λαϊκής βάσης. Μια προσπάθεια που συναντά πολλά εμπόδια, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα πορευτεί στο μέλλον ως αθλητικό σωματείο με όλα του τα τμήματα και όχι ως παράπλευρη δραστηριότητα του όποιου τυχάρπαστου θα έλθει να προτείνει με δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ να του παραχωρηθούν για πενήντα χρόνια, οι εισπράξεις από τα ενοίκια όλων πολυκατοικιών της λεωφόρου νίκης στην Θεσσαλονίκης. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Καλύτερα να πέσει στην Δ’ Εθνική ο ποδοσφαιρικός Π.Α.Ο.Κ. – που δεν θα πέσει! – παρά να παραδοθεί όλο το σωματείο με μια «λεόντειο» σύμβαση στον όποιον «εξυπνάκια»…

Πάνερμος...