Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006

Ο «πικρός καφές» της ένταξης…

Οι εξελίξεις στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ανέδειξαν την σπουδαιότητα της άρνησης του κυπριακού λαού στο προ διετίας προταθέν σχέδιο Ανάν. Ό ίδιος ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. μάλιστα λίγες ώρες μετά την λήξη της συνόδου έσπευσε να εκδηλώσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο ρόλος της Κύπρου είναι σαφώς αναβαθμισμένος μετά την είσοδο της στην Ε.Ε. και την απόρριψη του σχεδίου του για επίλυση του Κυπριακού που θα οδηγούσε στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απώλεια όλων των διπλωματικών πλεονεκτημάτων της στην διαδικασία της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Η Κύπρος όπως όλοι βλέπουμε όχι μόνο δεν απομονώθηκε μετά το «όχι» αλλά το κυπριακό είναι πια ευρωπαϊκό θέμα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Ανάν που προκάλεσε εύλογα εντονότατη αντίδραση της Κυπριακής κυβέρνησης: «Η κατάσταση στο Κυπριακό περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Κύπρος είναι τώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία προσπαθεί να ενταχθεί στην Ένωση».

Περιπλέχθηκε η λύση, έχει δίκιο ο γραμματέας του Ο.Η.Ε. Για όλους όσοι υπολόγιζαν μέσω εκβιασμών να αναγκάσουν την Κυπριακή Δημοκρατία να αποδεχθεί λύσεις που θα παρακάμπτουν τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αλλά είναι ξεκάθαρο πια ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων και όχι η Τουρκία. Ευτυχώς!…

7 σχόλια:

mindstripper είπε...

Για να δούμε τί έχουμε ακόμα να δούμε.
Μία καλημέρα 37 βαθμών σήμερα Angelito! Φιλιά. :-)

Filotas είπε...

Καλημέρα 35 βαθμών από τα "κατεχόμενα από την ζέστη" εδάφη της Μακεδονίας!

0comments είπε...

H Cyprus ανήκει στα γαϊδούρια της! (μετά συγχωρήσεως)

Filotas είπε...

Και τα δικά μας γαϊδούρια ανήκουσιν εις την δύσιν, amig0!...

ci είπε...

Xou xou, κι εντελώς δροσερή καληνύχτα για ύπνο ελαφρύ!:)

Filotas είπε...

Ουφ! Άντε να έρθει το απόγευμα συν-νιφάδα μου να δροσιστούμε πάλι!:-)
Καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

eimai kai kiprea lol ...
afto pou nomizw einai oti den prepei na dosoume poli aksia stous agglous
OI AGGLOI MAS PRODOSANE

Πάνερμος...