Είμαι μια κότα Ανατολίας, οικόσιτη και τσαπερδόνα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχω ένα μεγάλο πρόβλημα! Είμαι κλεισμένη μέσα σε ένα λευκό τσουβάλι, το οποίο υποψιάζομαι ότι είναι πεταμένο σε κάποιον στεγανοποιημένο χώρο, μαζί με άλλα λευκά – κατά κύριο λόγο – τσουβάλια, μέσα στα οποία υπάρχουν και άλλες κότες. Έχω ακούσει μάλιστα ότι στα διπλανά κε…, ε! τσουβάλια υπάρχουν και άλλων ειδών ζωντανά. Αλλά αυτό δεν με παρηγορεί γιατί το λευκό τσουβάλι μου είναι στενό και πνιγηρό, με δυσκολία κινούμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω! Αν με ακούει κανείς ας καλέσει βοήθεια…
Στο σπίτι όπου ζούσα, η νοικοκυρά μας τάιζε καθημερινά και συνήθως όταν ερχόταν για να μαζέψει τα αυγά από το κοτέτσι καθόταν και μας μιλούσε. Μας έλεγε για την ακρίβεια στην Τουρκία, για τα βάσανα του κοσμάκη, για το ότι τα αυγά μας ήταν γι’ αυτήν μια οικονομική ανάσα. Από εκείνη άκουσα πρώτη φορά για τα «λευκά κελιά», όπου κρατούνταν ο γιος της. Πολλές φορές την έπιανε το παράπονα κι έκλαιγε καθισμένη πάνω σ’ ένα πλατύ κούτσουρο που ήταν ακουμπισμένο πλάι στην ποτίστρα μας για να ανεβαίνει εκεί να κορδώνεται και να ξυπνάει τον μαχαλά κάθε πρωί ο κόκορας μας. Και μια που τον θυμήθηκα, ανησυχώ πολύ για αυτόν, γιατί ήταν ο πρώτος που έπιασαν οι «κοτονόμοι», χθες το πρωί που άνοιξε η πόρτα του κοτετσιού κι αντί για την κυρά μας, μπούκαραν μέσα οι «κοτονόμοι» κι απέξω μας ράντιζαν ενώ κάποιοι περίεργοι κοιτούσαν.
Δεν ξέρω πόσος χρόνος έχει περάσει από εκείνη την στιγμή, ξέρω μόνο ότι όσο περνάει ο χρόνος με δυσκολία αναπνέω. Τι θα απογίνω η έρμη; Αν με ακούει κάποιος, ας καλέσει βοήθεια…
Για την αντιγραφή ο υπογράφων
9 σχόλια:
Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ
όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ
(Αθάνατα ταξίδια με τον καρβουνιάρη..)
Καλημέρεεεες πατρίδα:))
Η φάρμα των ζώων.
ΥΓ Σας χαιρετησα; Δε σας χαιρέτησα!
Χαίρεται! Τι κάνετε; Καλό Σ/Κ.
ΥΓ2 Πολύ ωραίο κείμενο!
Πώς "πήγαινε" το τραγουδάκι που έλεγε ... η Βλαχοπούλου; Δεν καλοθυμάμαι. Μια κότα στρουμπουλή κλπ κλπ. Πάνε αυτές οι εποχές. Πλαστικές κότες πλέον, pschyco chicken, kokoko, που έλεγε και ο Πουλικάκος.
Τουρκια, κοτα μου, Τουρκια!..εκει θα πρεπε να ζεις, εκει οπου οι "κοτφαρμερς" υπερασπιζονται μεχρι τελικης πτωσης τα κοτοπουλακια τους!
Ξεχνιεται εκεινος ο τυπος που χτυπιοτανε κι ελεγε στους κοτονομους " ασε κατω την κοτα μου!Δεν στη δινω, δεν στη δινω!" ;;
Αμ το αλλο που συνεβη στην γειτονα χωρα; Εννια ατομα λεει που ειχαν για εξετασεις στο νοσοκομειο μολις βρηκαν ευκαιρια την κοπανησανε !!! Οι δραπετες της γριπης των πουλερικων! (Μιλαμε για ισχυρες συνειδησεις λαων! :-Ρ Ημαρτον!)
Αγαπητοι εν μπλογκ αδερφοι... μαλλον η Τουρκια αναμενεται να ειναι η πυλη του υιου της γριπης στην Ευρωπη..:-(
Καλημέρες σας!
Το κοτέτσι και τα μάτια σας!...
Οι Τούρκοι της ενδοχώρας είναι φτωχοί πολύ και γι' αυτούς οι κότες ίσως είναι ένα απο τα σοβαρώτερα εισοδήματά τους..Οτι και να τους λένε για ασθένειες και θανάτους, το να τους σκοτώσουν τα κοτόπουλα είναι σαν να τους σπρώχνουν πρός τη πείνα.. Τι κι αν σωθούν απο τη γρίππη των πουλερικών όταν λιμοκτονήσουν?
Δεν παιζει κανενα ρολο λοιπον γι' αυτους αν σκοτωσουν κι αλλα τοσα ατομα με την συμπεριφορα τους εε;
Δεν θυμιζει"λιγο" η κατασταση αυτον που εχει aids και δεν χαμπαριαζει ποιον θα κολησει αφου αυτος ετσι κι αλλιως θα πεθανει ;;
Καμμια φορα περα απ' τον δικο μας πιθανο θανατο πρεπει να εχουμε και"συνειδηση". Αυτο ομως χρειαζεται καποια καλλιεργια και μορφωση και επιπεδο δεν ειναι ετσι;;
Ποσοι συντοπιτες τους πεθανανε; Δεν επαιξε κανενα ρολο λετε αυτη η συμπεριφορα τους;(το να την κοπανανε απ τα νοσοκομεια , το να κρυβουνε και να μη δινουνε τις κοτες τους, το να μην χρησιμοποιουνε ουτε τις βασικες προφυλαξεις οταν τις πετανε κλπ κλπ). Πρεπει να γινει λοιπον γενικο το κακο;;
(ολα αυτα χωρις να θελω να ρθω σε αντιπαραθεση ναι;;την πτωχη μου γνωμη καταθετω..)
Αερικό, θυμίζει πολύ την κατάσταση με το aids, μόνο εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά (που αναφέρεις) : μόρφωση!! Εδώ έδειχνε τις προάλλες η τηλεόραση που περνούσαν με τον ..τηλεβόα να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις κότες.
Αυτό που λέγαμε το καλοκαίρι για το λαβστόρυ Ναζλί-Νίκος, ότι "αχ τι ωραία θυμηθήκαμε πώς ήταν πριν δεκαετίες κι η Ελλάδα και νοσταλγήσαμε".. ε τώρα θυμηθήκαμε την άσχημη πλευρά!!
Καλημέρες σας!
Μαρίνα τα μέτρα που λαμβάνονται - όταν και όπου λαμβάνονται! - σκοπό έχουν να προστατέψουν τον ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο κάθε χώρας. Οι χωρικοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμα κι αν αυτοί δεν πάθουν τίποτα από την γρίπη, τα ζώα τους έτσι ή αλλιώς μπορεί να ψοφήσουν από αυτήν! Οπότε πάλι στην λιμοκτονία θα οδηγηθούν. Το κράτος οφείλει να τους πείσει...Αλλά ποιο κράτος, το "βαθύ" ή το "ρηχό"?!
Αερικό η γρίπη της "συνείδησης" έχει χτυπήσει πολύ περισσότερους από ότι η γρίπη των πτηνών, έχει μόνο έναν τρόπο μετάδοσης και δεν σκοτώνει. Ευτυχώς τα κοτέτσια δεν έχουν τηλεόρασεις!...
Η κατακλείδα μου για να ομονοήσω με την αγαπητή snowflake. Η Τουρκία σαν κράτος - ή κοινωνία γενικότερα - έχει πολλά ελλείμματα, με κυριότερα αυτά στον τομέα της δημοκρατίας και των - ας τις πω έτσι - "ευαισθησιών". Ελλείμματα που υπάρχουν παντού στις μέρες μας, αλλά όχι σε τέτοια έκταση, όσο στην Τουρκία!
Δημοσίευση σχολίου