Τετάρτη 5 Απριλίου 2006

Ότι παίρνουμε συνήθως!...

Ξεκίνησε η Γ.Σ.Ε.Ε. με αίτημα για αυξήσεις της τάξης του 8,5% στα πλαίσια των διαπραγμα-
τεύσεων για την ετήσια γενική συλλογική σύμβαση του 2006. Ο Σ.Ε.Β. είχε προσέλθει στην πρώτη φάση των διαπραγμα-

τεύσεων με πρόθεση να μην δώσει αυξήσεις πάνω από 2,9%. Τι έγινε τελικά και συμφώνησα προχθές οι δύο πλευρές;

«Υπόκυψη» της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην Γ.Σ.Ε.Ε.

Το αθροιστικό ποσοστό αυξήσεων που συμφωνήθηκε για την διετή σύμβαση 2006 – 2007 είναι της τάξης του 10,9 % - κάποιοι το υπολογίζουν σε 11,3% - στο σύνολο της διετίας. Συγκεκριμένα από 1/1/2006 θα ισχύσει αναδρομικά – όσοι παίρνουν αναδρομικά παίρνουν, «δημοκρατία» έχουμε! – αύξηση 2,9% (ΣΕΒαστή η αρχική επιθυμία της εργοδοσίας), από 1/9/2006 αύξηση 2,9% (ΣΕΒντάς είναι τελικά) και από 1/5/2006 αυξήσεις 5,1%( αΣΕΒεία, ας ήταν τουλάχιστον διπλάσιο του 2,9%, αφού καθιερώθηκε το ποσοστό στη συνείδηση μας!).

Δεν είναι φάρσα, είναι η νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, που αποκλήθηκε και «έντιμος συμβιβασμός» από τα χείλη του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. Τουλάχιστον 2,5% πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, συμπλήρωσε σε πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ χθες. Όπως συνέβαινε και επί ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατέληξε!!!

Τι όμορφη ζωή;! Με 2,5% πραγματικές αυξήσεις μισθών και τον δημόσιο τομέα της οικονομίας σε εκποίηση που σημαίνει συνεχή χαράτσια σε διόδια και αυξημένο κόστος υπηρεσιών, φαντάζεστε τι παίρνουμε τελικά όλοι οι μισθωτοί ε;…

Εγώ δεν το λέω!


Το σκίτσο είναι του Κ. Κουφογιώργου και είναι βεβαίως "σκίτσο αρχείου"...

7 σχόλια:

Filotas είπε...

Πέραν της μαλακίας που τους δέρνει δε νομίζω ότι οι τραμπούκοι φίλε μου argos, ότι έχουν κάποια άλλη "πνευματική" ικανότητα. Καλώς ήρθες στο Calle Drama!

Juanita La Quejica είπε...

Άσχετο με το συγκεκριμένο ποστ, αλλά κάπου είδα ότι αναφέρθηκες στον Βίκτορ Χάρα.
Διάβασε εδώ, για να κάνεις και εξάσκηση στα ισπανικά σου. Οι τελευταίες του στιγμές και το τελευταίο του ποίημα (που δεν είναι βέβαιο ότι είναι δικό του).
http://www.chilevive.cl/homenaje/victor/muerte.shtml
http://www.chilevive.cl/homenaje/victor/ultimo.shtml

0comments είπε...

Ο σκελετός της οικονομίας μας είναι ο ΣΕΒ και οι εφοπλιστές. Όλοι οι άλλοι "κοινωνικοί εταίροι" είναι ζήτουλες και χαραμοφάιδες.
Αν θέλουν αυξήσεις να πάνε στην Κομουνιστική Κίνα να τις πάρουν. Τα βαμπίρια! Που με τις κόντρα αυξήσεις θέλουν να πιουν το αίμα του κάθε τίμιου επιχειρηματία του κάθε επενδυτή που ρισκάρει το βιος του για το καλό της πατρίδας.

Άγνωστος Φιλελεύθερος!

Φ for Φάπα
L for Libertar..(συγγνώμη) for Lamoγio

Фе́ммe скатале είπε...

Είσαι ο Σαντιάγο ή ο Νίκολας?

Filotas είπε...

Juanita θα σε μαλώσω! Τι θα πει κάπου είδα ότι έγραφες για τον Βίκτορ Χάρα! Στης Μιραντολίνας μας! Ευχαριστώ σε για τα λινκ...
Amig0 καλή η προσπάθεια αλλά κάτι δεν με πείθει!:Ρ
Μαρία Αντουανέτα τιμή μου να επισκέφτεστε το blog μου! Το όνομα Σαντιάγο είναι πιο κοντά στις ρίζες μου, αλλά για λόγους που δεν μπορώ να ανακοινώσω σήμερα θα σας αποκαλύψω ότι είμαι ο Νίκολας (Σεντενάριο)!...Καλώς ήρθατε!

Фе́ммe скатале είπε...

La alegria es mia.. Παντα ονειρευόμουν να'μαι η Μαρι Κλαιρ, μα είμαι η Μαρία Ανουανέτα (δε με λενε Μαρία)..

τσέλιγκας είπε...

Οι αυξήσεις είναι πραγματικά πολύ καλές. Τόσο καλές που μας επιτρέπουν να κάνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό κλπ.

Είναι πολλά τα λεφτά...

Πάνερμος...