Πέμπτη 20 Απριλίου 2006

Μπαρσαλόνα: Μια «χοροσφαιρική» παράσταση…

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί η Μπαρσαλόνα – έτσι προφέρεται στα καταλανικά η ομάδα θρύλος της αυτόνομης περιοχής της Ισπανίας – θα φτάσει μέχρι το τέλος του φετινού δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από το αστείρευτο ταλέντο των παικτών της, προεξάρχοντος του απίστευτου Ροναλντίνιο, μέχρι την υποδειγματική πειθαρχία που στραγγαλίζει ακόμα και τις σκέψεις του αντιπάλου και κάνει ευκολότερο το έργο των χορευτών που περιμένουν στην «αίθουσα» της επίθεσης…

Το ταλέντο σε αυτή την ομάδα υπήρχε και πέρυσι, αλλά ο ενθουσιασμός και η καλπάζουσα πορεία στην Ισπανική λίγκα, έφεραν την αδράνεια στο πρώτο εικοσάλεπτο στον επαναληπτικό με την Τσέλσι και τον άδικο αποκλεισμό από την συνέχεια. Ο Ράικαρντ, προπονητής που δεν γεμίζει το μάτι αλλά είναι «αλεπού», το ήξερε από εκείνο το κρύο βράδυ του Μαρτίου του 2005, όταν τελείωσε ο αγώνας του Στάμφορντ Μπριτζ. Η χορογραφία των χορευτών που βρίσκονται στην «αίθουσα» της άμυνας, ήταν το αδύνατο σημείο αυτής της απίθανης «χοροσφαιρικής παράστασης».

Το καλοκαίρι πέρασε γρήγορα, οι πρώτες παραστάσεις του φθινοπώρου έδειχναν ότι όλα ήταν όπως έπρεπε. Ήρθε χειμώνας κι έφυγε, την Άνοιξη απονέμονται τα βραβεία. Η παράσταση στο Μιλάνο, σε απόσταση αναπνοής από την θρυλική «Σκάλα» ήταν η αποθέωση της Μπαρσαλόνα. Ακόμα και οι «σφουγγαρίστρες» στα γραφεία των χορηγών της τέχνης, προέβλεπαν νίκης της «ποδοσφαιρικής χορογραφίας», λόγω των απουσιών από την «χοροσφαιρική ομάδα».

Η παράσταση στο Μιλάνο δόθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι «σφουγγαρίστρες» επέστρεψαν στην θαλπωρή του κουβά τους…Μένουν δυο παραστάσεις, εξασφαλίστε τις θέσεις σας!

2 σχόλια:

0comments είπε...

Καιρός να φάει και δεύτερη ήττα ο κακάβαλιέρε!\I'm home!

Filotas είπε...

Αυτό ακριβώς το προγνωστικό έκανα σε έναν φίλο οπαδό της ομάδας του κακαβαλιέρε την προηγούμενη του αγώνα αμιg0! Bienvenido...
Manthito, una camiseta con mi nombre por favour!:-)

Πάνερμος...