Δευτέρα 3 Απριλίου 2006

Ταξίδια σε βρόχινα τοπία…

Ένα βράδυ πριν μερικές ημέρες στο σπίτι βλέπαμε σε dvd τον «Άνθρωπο της Μαντζουρίας», ένα πολιτικό – ψυχολογικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής, την ώρα που από έξω άρχισε να ακούγεται ο ήχος της βροχής. Ήτανε περασμένες έντεκα όταν πλέον η βροχή δυνάμωσε και σχεδόν κάλυπτε τον ήχο της τηλεόρασης. Δεν παρατήρησα για πόση ώρα έβρεχε, αλλά πριν πέσω για ύπνο, άνοιξα το παράθυρο με μια αυθόρμητη κίνηση, όπως σκύβεις για να μυρίζεις ένα όμορφο τριανταφυλλάκι που συναντάς τυχαία στους ανοιξιάτικους περιπάτους. Η μυρωδιά της βροχής, με πήρε από τη μύτη και με ταξίδεψε σε ένα σημείο της ζωής μου που θυμόμουν αυτή την ίδια μυρωδιά, η οποία μεταβάλλεται από τόπο σε τόπο, αφού η βροχή δεν έχει άρωμα, απλά απελευθερώνει πέφτοντας τις μυρωδιές της πλάσης. Τις ανασηκώνει καθώς εξατμίζεται και μοσχοβολάει ο τόπος.

Πήρα μια βαθιά ανάσα και βρέθηκα, σαν να το ‘χα ζήσει πριν λίγο, στην πλαγιά πάνω από το «Ούγους», απέναντι από το Φαλακρό δυτικά του Βώλακα, να ξεπροβάλλω από το νάιλον που με προστάτευε από την βροχή που είχε ήδη σταματήσει, μυρίζοντας το μεθυστικό άρωμα των κέδρων που γυάλιζαν στο φως του ήλιου, που σε λίγο θα κρύβονταν πίσω από την κορυφή του βουνού.

Δεν περιγράφεται εύκολα αυτή η αίσθηση, όπως δεν απαντάται γιατί οι έντονες συγκινήσεις μας ξαναγυρνάν συνήθως στις πρώτες σελίδες της μνήμης. Ταξίδια σε βρόχινα τοπία από τον πέμπτο όροφο μιας τυπικής πολυκατοικίας μια νύχτα που έβρεχε όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Ταξίδια στη μνήμη μας που φυλάσσουν ευλαβικά τα νέφη μέσα τους…

6 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

κάθε φορά που γράφεις τέτοια πράγματα, κάνω να συνέλθω κανένα τέταρτο

Filotas είπε...

Gelial καμιά φορά η ομορφιά μας βρίσκει μόνη της!...Καλή εβδομάδα!

0comments είπε...

"Ταξίδια στη μνήμη μας ..."

Και τα πραγματικά
.. το Πάσχα με το Λοχία.
Ετοίμαζε φωτογραφικές μηχανές.
Άκουσα ότι ο Νέστος ψηλά έχει πολυ ψωμί.

Juanita La Quejica είπε...

Ακόμα και στην τσιμεντούπολη, όλο και κάποια αυθεντική μυρωδιά της πλάσης θα βρει να απελευθερώσει η βροχή. Αν δεν είναι φραγμένα τα φρεάτια και δεν μας πνίξει πρώτα, έτσι που έχουμε ανατρέψει όλες τις ισσοροπίες της φύσης.

ci είπε...

Καλό βραδάκι με βροχή και καλές βδομάδες!

Filotas είπε...

Καλημέρες σε όλους και όλες!
Amig0 έχουμε νέες εξελίξεις, θα σε ενημερώσω! Σε περιμένω πάντως!...
Juanita παντού ευλογία είναι η βροχή...
Snowflake καλημέρες και καλές εβδομάδες!

Πάνερμος...