Κυριακή 9 Απριλίου 2006

Αλληλεγγύη, Αντίσταση, Αξιοπρέπεια! (Αλάνα)

Το δεύτερο τέκνο της «διάσπασης» της συντακτικής ομάδας του δελτίου αντιπληροφόρηση «Σήματα Καπνού» έφτασε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας από το άλλο, λόγω ασυνεννοησίας. Ειδάλλως θα έφταναν και τα δυο την ίδια μέρα, κατά «διαβολική» σύμπτωση. Ο amig0 μου είχε ήδη πει τον τίτλο, που είναι αλήθεια σε πρώτη ακρόαση με παραξένεψε, «Αλάνα»!

Η επεξήγηση του τίτλου όμως έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Αλ - ληλεγγύη, Αν – τίσταση, Α – ξιοπρέπεια. Το δέμα περίμενε στο ΚΤΕΛ έξι μέρες, όταν ειδοποιήθηκα δεν μπορούσα να το πάρω, οπότε έκανε την «ταρζανιά» ο «Μπαντέλα» από τους «We Few». Το περιοδικό λοιπόν το πρωτόειδα στο ημίφως του υπογείου του Τ.Ε.Ι. Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο τέλος της προβολής της ταινίας του Τόνι Γκάτλιφ «Γκάτζο Ντίλο».

Με μια εντυπωσιακή φώτο στο εξώφυλλο από διαδήλωση των υποστηρικτών του Τσάβες στη Βενεζουέλα, μεγαλύτερο σχήμα σε σχέση με τα «Σήματα» και πιο άνετη σελιδοποίηση. Η θεματολογία πιο ευρεία, με περισσότερες πολιτιστικές και ιστορικές αναφορές, μαζί με την αντιπληροφόρηση από τις «Αμερικές των κινημάτων». Η ύλη χωρισμένη σε ενότητες, «γεωγραφίες των αντιστάσεων», «πολιτικά τοπία», «Ένας κόσμος ανάποδα», «όσα δεν παίρνει ο άνεμος» και ένα εκτενές αφιέρωμα στις γειτονιές των φτωχών. Πλάι στο εκδοτικό σημείωμα, ένας χαιρετισμός του Εδουάρδο Γκαλεάνο. Και ένα αφιέρωμα στην μουσική των Μεξικανών Los De Abajo.

Τόσο η «Αλάνα» όσο και το «Resistencias» κυκλοφόρησαν το ίδιο διάστημα. Ευχής έργο θα ήταν να κυκλοφορούν σε διαφορετικές περιόδους. Σε αντίθεση με τα «Σήματα», στα δύο νέα περιοδικά οι συντάκτες υπογράφουν επώνυμα, ενώ η ύλη είναι πιο πλούσια.

Καλή επιτυχία!…

Την "Αλάνα" μπορείτε να το βρείτε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια. Για την Δράμα η διάθεση του περιοδικού γίνεται από το Ράδιο Ηχώ - Άρεως 22 και κάθε Πέμπτη στις προβολές της ομάδας We Few στο Υπόγειο του Τ.Ε.Ι. Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

6 σχόλια:

ci είπε...

α)ΠΟΙΑ τρίτη το είχε???(άσε, μην πεις καλυτερα!!)

β) αλάνα ε?

Το ωραιότερο ταξίδι που 'χω κάνει
ήταν επάνω στη σπασμένη πολυθρόνα
που άφησαν πίσω όταν φύγαν οι τσιγγάνοι
σε μια αλάνα μέσ' στη μέση του χειμώνα


Επειδή κάποιοι θα γυρνάμε πάντα εκεί;)

0comments είπε...

viva!
το λοιπον!

valentin είπε...

ουπς! Αυτό δεν το 'ξερα!

Filotas είπε...

Την πεασμένη συν-νιφάδα μου! Αλάνα, ναι! Ωραίο τραγουδάκι διάλεξες...
Amig0 έρχεται ο Πάσχας, έρχεσαι κι εσύ μαζί του!!!
Valentin τώρα πια δεν μπορεί να μην υπάρχει και η Αλάνα πάνω σε κάθε τραπεζάκι!
Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες!...

Juanita La Quejica είπε...

Καλή Εβδομάδα Angelito!

Filotas είπε...

Καλή εβδομάδα και σε ΄σένα!:-)

Πάνερμος...