Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Απομακρύνονται οι εκλογές;…


Η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ που κατατέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι τίποτα άλλο από την ύστατη προσπάθεια για τον ίδιο ώστε να απομακρύνει από τον πολιτικό ορίζοντα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωρίζει – ότι ακόμα και μέσα στις παρούσες συνθήκες κοινωνικής έντασης – αν οι εκλογές γίνουν μέχρι το φθινόπωρο, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τις κερδίσει. Η πρόταση μομφής είναι ουσιαστικά η αναγκαστική δέσμευση της κυβέρνησης να πάει όσο πιο μακριά μέσα στα όρια της τετραετίας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Έχοντας ανανεώσει την εμπιστοσύνη της βουλής, η κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολο να επικαλεστεί λόγους για πρόωρες εκλογές τους προσεχείς μήνες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την άλλη χρειάζεται χρόνο – άραγε πόσο; - για να δώσει μια αξιόπιστη εικόνα στην κοινωνία. Αυτή η ποσότητα χρόνου είναι κατά πάσα πιθανότητα ο λόγος της κατάθεσης πρότασης μομφής.

Η μόνη θετική πλευρά είναι η αποχώρηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την διαδικασία για την συνταγματική αναθεώρηση που αποτρέπει την αναθεώρηση του άρθρου 16, στην βάση της συνολικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που εγκαινίασε από προχθές ο κ. Παπανδρέου…

5 σχόλια:

0comments είπε...

Το σοβαρό και το γελοίο!

Αναλογικά η σχέση του γεγονότος στο προηγούμενο πόστ κι αυτού.

maria_pin είπε...

Και το γελοιότερο είναι βέβαια το γεγονός, ότι όλους αυτούς τους γελοίους τους πληρώνουμε εμείς, για να μας κοροιδεύουν από πάνω με τέτοια καραγκιοζιλίκια!!

Καλή βδομάδα!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το μόνο καλό της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να μετράει και "παρόντα" και "λευκά" ως ψήφους κατά το δοκούν (έστω κι αν ποτέ δεν παραδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ είχε νόμιμο δικαίωμα και νομική κατοχύρωση τις δικές της ατασθαλίες).

Ακόμα ένα καλό είναι πως το ΠΑΣΟΚ το ίδιο:
α) ακολούθησε το λαϊκό κίνημα και συστρατεύτηκε μαζί του ουσιαστικά
β) έμαθε πως πρέπει άλλη φορά σε τέτοια θέματα να κάνει διάλογο με τη βάση του και όχι να προχωράνε με την απόφαση ενός αρχηγού, γιατι οι ΠΑΣΟΚοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη στάση του αρχηγού (Το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος πήραν θέση κατά)
γ) έγινε ρεζίλι αφού φάνηκε σε μέρος του λαού, άλλο να λέει τη μια φορά και άλλο την άλλη.

Filotas είπε...

Amig0 συμφωνώ και επαυξάνω!
Και θα τους πληρώνουμε Μαριώ μου, δυστυχώς! Καλή εβδομάδα!
Κάποτε μιλούσε ο George για συμμετοχική δημοκρατία Δείμε! Το θυμάσαι?
Τώρα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, μπας και σώσει την -προσωπική του - παρτίδα!...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άσε το θυμάμαι και ακόμα πονάω. Δηλαδή ένα κόμμα δεν είναι συμμετοχικό;

Πάνερμος...