Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

Ποιον εμπιστεύεσαι;

Το "ποτάμι" της αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια για την Παιδεία ήταν και χθες φουσκωμένο. Ότι σάπιο κι αν υπάρχει μέσα στα Πανεπιστήμια κανείς δεν μπορεί να άρει το δίκιο των αιτημάτων των φοιτητών. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον, όχι οι συμβουλάτορες της κας Μαριέτας Γιαννάκου – Κουτσίκου!

Χθες παρουσιάστηκαν από το Βήμα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η ουραγός χώρα στην Ευρώπη σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η χώρα μας δαπανά μόλις το 40% του μέσου κοινοτικού όρου την στιγμή που η βρισκόμενη στην προτελευταία θέση Ισπανία, δαπανά ποσό ίσιο με το 70% του κοινοτικού μ.ο. Χώρες όπως η Σουηδία και η Ολλανδία δαπανούν 167% και 159% αντίστοιχα. Η Ευρώπη δαπανά περίπου 7.500 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο για κάθε φοιτητή ενώ η Ελλάδα μόλις 3.340 ευρώ!

Η κυβέρνηση έσπευσε χθες δια του εκπροσώπου της να τονίσει ότι τα στοιχεία είναι επιλεκτικά καθώς στην Ελλάδα η παιδεία χρηματοδοτείται μόνο από το κράτος, ενώ ανέφερε ότι οι δαπάνες για την ανώτατη παιδεία κινούνται στο 1,3% του Α.Ε.Π. που είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε.!

Αν σας έλεγε κανείς ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε κάποιον τομέα που έχει να κάνει με τα οικονομικά στην Ε.Ε. θα τον πιστεύατε;

4 σχόλια:

ci είπε...

Καλό σ-κ να έχουμε!!:))

Filotas είπε...

Καλό Σ-Κ citronella μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Απλά είμαστε καλοί στο να αλλάζουμε τη σημασια των αριθμών.

Filotas είπε...

Δημιουργική λογιστική ε Δείμε?!
Καλό Σ-Κ!

Πάνερμος...