Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007

Πι, Άλφα, Όμικρον και Κάπα (Π.Α.Ο.Κ.) έχουν ιστορία ρατσιστή μαλάκα!...

Κάποιοι πήγαν να το προσπεράσουν έτσι, «σιγά μωρέ, τόσα και τόσα ακούγονται στα γήπεδα». Κάποιοι άλλοι επισήμαναν ότι το σύνθημα «δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ, Αλβανέ» που απευθύνονταν στον δεκαεξάχρονο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Σωτήρη Νίνη, ακούστηκε μόνο δύο φορές. Άλλοι έλεγαν ότι καμιά φορά όταν μαύρος ποδοσφαιριστής παίρνει την μπάλα στην Τούμπα, ακούγονται τα «ουγκ, ουγκ, ουγκ» αλλά δεν τρέχει και τίποτα σε πολλά γήπεδα ακούγονται αυτά!

Εγώ προσωπικά, ένιωσα ντροπιασμένος. Αηδίασα! Και σκέφτηκα ότι η διαδρομή από την αυθάδεια μέχρι τον φασισμό δεν είναι μεγάλη. Προϋποθέτει ευφυΐα να μπορείς να χειριστείς τον λόγο έτσι ώστε να αυθαδιάζεις, χωρίς να γίνεσαι φασίστας! Μεγάλη υπόθεση…

Στην Τούμπα εσχάτως τα πράγματα φαίνονται από μακριά. Η ατμόσφαιρα στις κερκίδες αποπνέει τυχοδιωκτισμό και ευκολία στα συμπεράσματα και στις κρίσεις. Ακόμα και το πλέον προσβλητικό σχόλιο ωραιοποιείται με το «λέμε και καμιά μαλακία για να περνά η ώρα». Τα επεισόδια γίνονται με ή χωρίς λόγο. Κυρίαρχος στην εξέδρα είναι ο πιο χυδαίος, τα συνθήματα είναι μια συρραφή απωθημένων γύρω από το σεξ και τα ναρκωτικά. Πλάκα κάνουμε και στα συνθήματα, θα πουν κάποιοι.

Τι είδους πλάκα είναι αυτή; Ταφόπλακα μήπως;

Η ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. δεν ανήκει σε αυτούς που αρνούνται να την μάθουν ή να προσπαθήσουν να την καταλάβουν.

11 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως είναι μόνο μία ένδειξη, μικρή, του πόσους ανεγκέφαλους έχουμε στη χώρα μας. Εξάλλου το γήπεδο έχει μεταταπεί σε χώρο εκδήλωσης κάθε αντικοινωνικού συναισθήματος που ντρέποτναι να παραδεχτούν αλλού.

0comments είπε...

- Γιατί δεν στεναχωρέθηκαν οι χρυσαυγουλίτες όταν τους κάψαν τα γραφεία;
- Γιατί έχουν τους συνδέσμους των ομάδων.

- Ρε μαλάκα αυτός που θέλει να πάρει την ομάδα, είναι πρεζέμπορος!
- Κι εγώ έλεγα γιατί στο σύνδεσμο τελευταία πίνουμε καλό και φτηνό πράμα.

Μία λέξη σύντροφοι και συντρόφισσες τα λέει όλα: Ψωμιάδης - Η θεσσαλονίκη του υπόκοσμου, της αμορφωσιάς, της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του λαϊκισμού, της θρησκοληψίας και των οπαδών με σηκωμένα ναζιστικά τα χέρια.
Κι όμως η Θεσσαλονίκη που αγαπήσαμε και ονειρευόμαστε μπορεί να νικήσει!


ΥΓ Χάρηκα πολύ προχτές στο Περιστέρι με τα συνθήματα και τις αντιρατσιστικές αφίσες των "Φενταγίν". Τρανή απόδειξη, πως υπάρχει λαϊκό ποδόσφαιρο(συνολικά) με κοινωνικές ευασθησίες.

Filotas είπε...

Δείμε νομίζω ότι η εν γένει -μη - αντιμετώπιση του φαινομένου είναι που αφήνει ολοένα και περισσότερο χώρο για την έκφραση τέτοιων χυδαίων εκδηλώσεων. Η κερκίδα είναι καλή κρυψώνα για τους "λύκους"!
Amig0, οι "Φενταγίν" είναι μια νότα αισιοδοξίας, αλλά για την Θεσσαλονίκη μας δεν βλέπω κάτι αντίστοιχο. Οι θριαμβευτικές επιτυχίες του Ψωμιάδη είναι η αποτύπωση της "κλανιάρικης" μιζέριας που κατατρώει την πόλη τα τελευταία χρόνια...
Μια μικρή ελπίδα κρατάω, σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, για το μέτωπο λαϊκής βάσης! Τα υπόλοιπα θέλουν και πολύ κόπο και πολύ χρόνο...

maria_pin είπε...

Και βέβαια να μην εστιάζουμε μόνο στον ΠΑΟΚ η στη Θεσσαλονίκη, γιατί δυστυχώς ο ρατσισμός κοντεύει να γίνει καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα. Εδώ στην Αγγλία τα "ουγκ ουγκ" ακούγονται για τους αφρικανούς παίχτες, οι οποίοι-και πολύ καλά κάνουν και δεν το ανέχονται.
Και όπως λες και συ Αγγελε, η κερκίδα είναι καλή κρυψώνα! Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια που πήγε ο θείος μου τον ξαδερφό μου, παιδάκι, στο γήπεδο. Γύρισαν λοιπόν, και πάει ο μικρός καρφί στη μαμά του" Μαμά, μαμά, ξέρεις πως βρίζει ο μπαμπάς!!".

Φιλάκια

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ απολύτως.

Filotas είπε...

Αυτός μας καίει βρε Μαρία, σε ποιον να εστιάσουμε στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟ?
(Πάντως το παραδέχομαι ότι κι εγώ βρίζω - κυρίως όταν βλέπω παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός!)
Δείμε εσύ είσαι και πιο κοντά από εμάς στα πράγματα!:Ρ

Juanita La Quejica είπε...

Είναι άλλο να βρίζουμε στο γήπεδο και άλλο να βρίσκουμε πεδίο για να προβάλλουμε όλα τα απωθυμένα και τα κόμπλεξ μας.
Να βρίσουμε ναι! Όχι όμως τον Αλβανό επειδή είναι Αλβανός, αλλά τον διαιτητή επειδή τα παίρνει και είναι μα....ς ... ας πούμε μαλωμένος με την ομάδα. Κάπως έτσι.
Angelito, τί τα θες; Απέχουμε αιώνες από το σύγχρονο κλίμα στα γήπεδα. Δεν ξέρω τί γίνεται από πίσω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στον αγώνα πάντως πηγαίνουν και οικογένειες για να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες όλοι μαζί. Ένα κλίμα ασύλληπτο για μας.

Filotas είπε...

Έχω φάει πάνω από δεκαπέντε χρόνια στα τσιμέντα της Τούμπας, juanita και ξέρω καλά τι γίνεται! Το παιδί μου δεν θα το έπαιρνα ποτέ στο γήπεδο, πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Το όλο κλίμα στα γήπεδα εμένα μου θυμίζει πόλεμο. Πάμε εκεί για να βγάλουμε τα απωθημένα μας και να δείξουμε πόσο μάγκες και άντρες είμαστε βρίζοντας. Επειδή δεν μπορούμε να τα πούμε κάπου αλλού και καταπιεζόμαστε βρίσκουμε τη λύση στο γήπεδο. Και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα και απαράδεκτα όταν χρησιμοποιούνται τέτοιοι χαρακτηρισμοί ρατσιστικοί και μειωτικοί για έναν άλλο άνθρωπο. Το απεχθάνομαι αυτό. Δε βρίσκω καμμία δικαιολογία.

Filotas είπε...

Ποιος μπορεί να βρει Ελένη μου?!:(

Ανώνυμος είπε...

Οπαδέ, οπαδέ
Δε θα γίνεις άνθρωπος ποτέ.
- Τζίμης Πανούσης

Πάνερμος...